The Life of David Gale

Dr. David Gale er en velestimeret Texas-professor og glødende modstander af dødsstraf. En dag bliver han anklaget for mordet på en anden dødsstraf-aktivist og ender efterfølgende på den berygtede 'death row'. Han fortæller sin historie til journalisten Elizabeth Bloom. Hun vil gøre alt for at bevise Gales uskyld. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Alan Parker
Medvirkende Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney, Rhona Mitra
Spilletid 130 min.
Biopremiere 02.05.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Spacey

"Årtiets bedste skuespiller!" skreg magasinet Empire i 1999, og det var svært at være meget uenig. Der skulle et par solide psykopatroller til for at slå Kevin Spacey Fowlers navn fast i det brede publikums bevidsthed. Det skete i to af halvfemsernes bedste film, nemlig 'The Usual Suspects' og 'Seven', begge fra 1995. Han scorede en fortjent ...

Anmeldere

Politiken
"Blandt sine mange succeser har Parker også måttet notere enkelte fiaskoer. Men det er vist første gang, et Parker-flop må tilskrives vankelmod."

Berlingske
"Lidt for konstrueret i plottet og lidt for kalkuleret i virkemidlerne, måske, men ikke desto mindre flot, begavet og spændende underholdning."

Jyllands-Posten
"Så det er bestemt ikke spild af tid at gå i biffen med Alan Parker denne gang - men han burde have strammet betragteligt op i manuskriptet for et mere homogent slutresultat."

Information
"Filmen mister fokus undervejs og satser på umiddelbar underholdning frem for en nuanceret fremstilling."

Ekstra Bladet
"Den ulidelige, syge slutning regnede jeg ud ret tidligt."

B.T.
"Kevin Spacey er ulideligt skinhellig som dødsdømt hængemule."

Filmland
"Filmen formår at forene thrillerelementet med en stillingtagen til spørgsmålet om dødsstraf uden at det ene bliver på bekostning af det andet."

Cinemazone
"Dead Man Walking står som et af de mest lysende eksempler på dette, men The Life of David Gale formår at tilføre ny substans."

Brugere

26/02-18Latterlig historie om et ellers alvorligt emne.
"The life of David Gale" er en film der har skabt meget spredte meninger og blev også i sin tid slagtet af anmelderne da den b.la. blev anset for at være meget provokerende, hvilket nogle gange kan være typisk for instruktøren Alan Parker der før i tiden skabte det ene kontroversielle mesterværk efter det andet - deriblandt: Mississippi Burning, Midnight Express og Pink Floyd The Wall. Men i denne omgang har han måske for første gang desværre formået at kvaje sig.

(Spoiler alert)
Historien omhandler dødsstraffen i USA og udspiller sig meget oplagt i sydstaten Texas, hvor at der ganske vidst flittigt bliver anvendt dødsstraf. Det har universitets læren David Gale forståeligt nok stærke modstridene holdninger til, og vælger sammen med en veninde at gå i protest imod anvendelsen af døds...

08/04-08Fin Thriller
Filmen er en glimrende thriller, og er meget spændende med gode overaskelser.
Alan Parker har også fundet nogle skuespillere til rollerne bestående af Oscar-vinder Kevin Spacy, den altid fantastiske 5 gange Oscar-Nominerede Kate Winslet, og 3 gange Oscar-nominerede Laura Linney.

En god film med godt skuespil.

08/11-06Helt vildt god...
Ja, det syntes jeg altså bare...
Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg skulle forvente fredag aften da jeg gik igang med at se denne film.. Men det endte med en succes! Jeg syntes det er en af de mest spændene film jeg har set længe... Meget godt skruet sammen og rigtig godt spillet...

super super super...

03/11-06god thriller med spændende twists
rigtig god thriller med en masse spændende overraskelser og uventede twists jo længere man kommer i filmens handling...

Kan anbefales! -

21/06-05- Facetteret storværk -
”The Life Of David Gale” er en af den slags film, der bare bliver bedre og bedre jo længere, man kommer ind i den. Det her er dramatik på højeste plan.

Filmens altoverskyggende kvalitet er dens manuskript. Man skal lede længe før man finder en så veldrejet historie som denne, og den debuterende forfatter Charles Randolph er sluppet ualmindelig godt fra det. Det kan i øvrigt nævnes, at selveste Steven Spielberg også er blevet imponeret af debutanten, da Randolph netop er blevet hyret som manuskriptforfatter til hans næste film om gidseldramaet ved de olympiske lege i Berlin.

Ligeledes via det intelligente manuskript opbygges også en eminent spænding, og filmens evne for at medrive sin tilskuer er stor, hvilket tydeligt demonstreres i den nervepirrende slutfase af filmen.

Skuespil...

25/03-05God film
Life of David Gale er alt i alt en god film. Nogle gange er den dog lidt let at regne ud, men det gør ikke filmen dårlig. Jeg synes personligt at Alan Parker har lavet en god film, men den ligger ikke på højde med The wall

31/01-05Den holder ikke
Selvfølgelig er Kevin Spacey, Laura Linney og Kate Winslet ganske udmærket i deres roller, men det redder ikke filmen fra at være en uinteressant og kedelig skuffelse.

Der er meget begrænset spænding i historien, og slutning kræver ikke det store hoved for at regne den ud. Flere steder i filmen, forekommer den mig også at være forholdsvis fjollet og fyldt med tilfældigheder. Pludselig kan de en masse ting, som ingen har kunnet de forrige år, som Spacey har siddet i brummen. Det holder ikke. Klart en skuffelse.

05/01-05Ok
Alan Parker har her valgt, at holde sig til underholdningen, hvilket er ok i denne sammenhæng. En typisk krimi med lidt "edge". Den minder mig om en blanding af "Dead man walking" og en John Grisham roman.

Jeg havde ingen forventninger til denne film og syntes faktisk, at den var ganske underholdende. Til trods for at filmen falder ind i rækken af utallige andre krimi film, hvor man som tilskuer til sidste åndedræt, skal sidde og vente på at brikkerne falder på plads, hvis man da ikke allerede har gættet sig frem til det.
Jeg synes nemlig, at vi har en tendens til lige at give en film et par stjerner mere, hvis bare slutningen er overraskende. Det kan jeg huske fra mig selv i film som f.eks. "Primal Fear" med Richard Gere og Edward Norton (en af hans bedste roller), hvor filmen gik f...

27/04-04Overraskende og Forudsigelig
Anonym
Forkæmper mod dødsstraf (Spacey) dømmes selv til døden, for at have myrdet en kollega (Linney). Til en journalist (Winslet) fortæller han, at han er offer for justitsmord, og hun begynder at undersøge sagen.

Var det ikke lige fordi at denne film faktisk vidste sig at være en kringlet thriller, så ville jeg undre mig over at der var nogen der havde gidet lave den, nu den ikke var bygget på en sand historie. Ikke at jeg finder de fleste film bygget på sande historier er noget særligt, ofte tværtimod, så det lyder måske underligt at skrive sådan.

Men en film der har sådan en historie, om en dødsstrafmodstander der dømmes til døden, og den starter så troværdigt ud, havde jeg svært ved at se som noget opdigtet. Men efterhånden som handlingen skrider frem opdager man at det her er et k...

05/04-04Okay, så'n da...
Anonym
Parker kører på rutinen (hvilket ikke behøver være det værste i verden) i denne dødsgangs thriller der aldrig kommer rigtig op og flyve, mest på grund af et problematisk manuskript, men som dog heller aldrig falder fuldstændig til jorden; skuespillet er generelt er godt, især Spacey i en showoff rolle, og det lever filmen så på.

Lidt mindre forudsigelighed ville have hjulpet gevaldigt.Fakta

Medvirkende
David Gale Kevin Spacey
Elizabeth Bloom (Bitsey) Kate Winslet
Constance Hallaway Laura Linney
Berlin Rhona Mitra
Zack Stemmons Gabriel Mann
Dusty Matt Craven
Nico Melissa McCarthy
Braxton Belyeu Leon Rippy
Duke Grover Jim Beaver
Barbara Kreuster Cleo King
Bag kameraet
Instruktion Alan Parker
Produktion Nicolas Cage, Jeff Levine, Alan Parker
Manuskript Charles Randolph
Fotografi Michael Seresin
Klip Gerry Hambling
Scenografi Geoffrey Kirkland
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Nøgleord Dødsstraf
Premieredatoer
Biograf 02.05.2003
Dvd 10.03.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 13.409
Selskab Universal Pictures, Dirty Hands Productions, Saturn Films, Intermedia Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...