Superman: Kampen for fred (Superman IV: The Quest for Peace)

Mesterforbryderen Lex Luthor er besat af tanken om at få ram på Superman. Derfor skaber han Nuclear Man 2 som en værdig modstander for manden af stål. De to udkæmper drabelige slag rundt omkring på kloden for at mødes til det endelige opgør i rummet. Imen pønser Lex som sædvanlig på at overtage verdensherredømmet. © Scope

Produktionsår 1987
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Sidney J. Furie
Medvirkende Christopher Reeve, Gene Hackman, Jackie Cooper, Mariel Hemingway
Spilletid 90 min.
Biopremiere 15.01.1988
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

14/01-11Find fem fejl!
En sjælden gang støder man på film som "Superman: Kampen for fred", der er så spækket med tåbelige fejl, at man knap nok ved, hvor man skal starte.

Men måske med det sorte bagtæppe, der illuderer stjernehimmel bag stakkels Christopher Reeve? Eller det synlige snoretræk,der løfter Nuclear Man op igennem loftet? For ikke at tale om den halshuggede kosmonaut, der pludselig får sit hoved igen ...?

Se billederne af de mest graverende fejl i "Superman: Kampen for fred" på Bries Blog-O-Rama:
http://brianiskov.blogspot.com/...perman-iv.html

17/04-04Meget skuffende
Anonym
Denne hidtil sidste film i serien om Superman er klart rækkens dårligste. Den drukner simpelthen i Reeves velmenende moralprædken om, at menneskeheden burde skaffe sig af med atomvåben.
Samtidig er jeg enig med Thomas Nielsen i, at effekterne er ualmidelig ringe. Atommanden er en vattet skurk, der slet ikke burde have set dagens lys (ha, ha). Det eneste positive ved filmen i forhold til den ligeledes underlegne treer, er, at Gene Hackman genoptager rollen som Lex Luthor. Denne gang er han dog nærmest kun morsom, hvor man i etteren og toeren havde bare en lille smule respekt for hans (selvfede) geni.

Nej, denne film kan altså ikke anbefales, så hvis man vil se en god Superman-film skal man se de to første, som klart er blandt de bedste superheltefilm.

08/02-04Temmelig god
Anonym
Sej kamp mellem superman og atommanden. Den er god

15/02-03C-Film Til Afvænning
Anonym
Superman (Reeve) beslutter sig for at fjerne alle atomvåben på jorden. Det får hans gamle fjende, Lex Luthor (Hackman) til at slå sig ned som våbenhandler, og samtidig skaber han Supermans ligemand i “Nuclear Man” (Pillow).

Den hidtil mest tegneserieagtige film i serien om manden af stål, og det er ikke positivt ment. Måske nok en lille forbedring i forhold til forrige film, eller kunne måske have været det med dygtigere folk bag produktionen.

Effekterne er eminent dårlige og selv om filmen er lavet næsten 10 år efter første film, så ligner den en der burde være lavet 10 år før (mindst).

Den er dårligt klippet sammen, den simple historie holder ikke og filmen er ofte ufrivillig komisk og virker som en billig C-film af de værre, men er i det mindste ikke irriterende...

Fakta

Medvirkende
Superman Christopher Reeve
Lex Luthor Gene Hackman
Perry White Jackie Cooper
Lacy Warfield Mariel Hemingway
Jimmy Olsen Marc McClure
Lenny Jon Cryer
David Warfield Sam Wanamaker
Lois Lane Margot Kidder
Nuclear Man Mark Pillow
Cosmonaut Eugene Lipinski
Bag kameraet
Instruktion Sidney J. Furie
Produktion Yoram Globus, Menahem Golan
Manuskript Lawrence Konner, Christopher Reeve, Mark Rosenthal
Fotografi Ernest Day
Klip John Shirley
Scenografi John Graysmark
Musik Alexander Courage, John Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret-på-tegneserie, DC Comics, Dobbelt identitet, Sequel
Relaterede film Superman, Superman på nye eventyr, Superman III
Premieredatoer
Biograf 15.01.1988
Dvd 13.09.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Superman IV
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 1987
Spilletid 90 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 23.969
Selskab Cannon Group, Golan-Globus Productions

Se også...