Flygtningen (The Fugitive)

Richard Kimble er en respekteret karkirurg, der bliver uretfærdigt dømt for mordet på sin elskede kone. Han undslipper under en fangetransport og forsøger at opklare mordet på egen hånd. På sporet af Kimble er den sammenbidte U.S. Marshal Sam Gerard, der sværger at fange kirurgen, koste hvad det vil. © Scope

Produktionsår 1993
Genre Action, Thriller
Instruktør Andrew Davis
Medvirkende Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore
Spilletid 127 min.
Biopremiere 12.11.1993
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones debuterede på Broadway i 1969 uden nogensinde at have modtaget undervisning i skuespil. Sideløbende med sin tidlige karriere på teatret optrådte han i forskellige daytime soaps. Senere er det jo gået udmærket for den seje fyr fra Texas - for eksempel fik han i 1994 en Oscar for 'Flygtningen', hvor han besvarede Harrison Fords bede...

Brugere

23/02-10Snoop Dogg
Udmærket action thriller med Harrison Ford. Den er og rimlig uforudsigelig.

17/07-07Ford på flugt
Kanon thriller med en Harrison Ford og Tommy Lee Jones i topform. Filmen er fantastisk spændende fra start til slut. Ford spiller en middelalderene chefkirug som finder sin kone myrdet og bliver defor anklaget for mordet, da politiet ikke kan finde beviser for andet. Ford flygter og helved er løs hele filmen igennem følger man Harrison Ford´s flugt og kamp for at finde beviser på sin uskyld.
Non-stop thriller og en af de bedste inde for thriller genren.

10/10-06simply the best
taler vi spændingsgenren fås det simpelthen ikke bedre end flygtningen..

Så den naturligvis i Biografen i sin tid og nogle år efter på video og har nu for nylig set den igen..Og jeg havde næsten helt glemt hvor spændende den er..

Håndværket omkring filmen er genial og selv Harrison Ford (som sandt for dyden ikke er nogen særlig god skuespiller,selvom jeg godt kan li ham) er god i rollen som falsk anklaget..

Der er ikke et kedeligt øjeblik i hele filmen..Den har fanget sit publikum fra allerførste billede og det er ikke en overdrivelse..

Så har du ikke set filmen endnu af en eller anden uforklarlig årsag bedes være venlig at komme igang!!

18/07-05one of the bedst of 90érne
Anonym
den film har det hele

21/06-05Intens action for alle pengene
Anonym
Gribende film om en uretfærdigt behandlet mand på flugt fra systemet. Skuespillet fra Harrison Ford og Tommy Lee jones er i top og filmen med. God film til en hyggelig aften.

05/03-03Fugitive....
Anonym
Harrison Ford ses i en eksplosiv rolle, hvor han prøver bravt at bevise sin uskyld. Han bliver beskyldt for et mord han ikke kender til. Filmens indledning er så fremragende, men det er absolut set derefter - mange gange. Filmens indledning fanger en totalt, fordi den er så skræmmende og intenst, at man bliver nærmest tvunget til at følge med i resten af filmen, fordi den indledning påvirker en totalt.

Men Ford tager selvfølgelig kampen op, og prøver at flygte og overleve, og ikke mindst finde den der står bag ved mordet på hans kone.

Tempoet og underholdningen er der ikke meget at klage over, da tempoet er så højt oppe, at den næsten ikke kan være højere. Intensitet og spænding findes der så sandelig også.

Harrison Ford spiller noget af det bedste jeg har set, og Tommy Lees Jon...

05/03-03Instruktør Davis' Lucky Punch 1
Anonym
Læge (Ford) dømmes til døden for mordet på sin kone, men hævder at en enarmet mand har begået det. Det lykkes ham at flygte og han må nu gøre hvad han kan, for at bevise sin uskyld, men efter sig, har han en ihærdig Marshal (Jones).

Enormt spændende, vellykket og medrivende actionthriller med toppræstationer af Jones og Ford (Jones fik en Oscar for bedste birolle).

Virkelig godt lavet og var da også indstillet til adskillige priser, blandt andet flere Oscars, som for eksempel årets bedste film. Bygget på en berømt Tv-serie fra tresserne. Efterfølges af den noget mere tvivlsomme "U. S. Marshals”.

Fakta

Medvirkende
Dr. Richard Kimble Harrison Ford
US Marshal Samuel Gerard Tommy Lee Jones
Helen Kimble Sela Ward
Dr. Anne Eastman Julianne Moore
Cosmo Renfro Joe Pantoliano
Dr. Charles Nichols Jeroen Krabbé
Sykes Andreas Katsulas
Poole L. Scott Caldwell
Newman Tom Wood
Sherif Rawlins Nick Searcy
Dr. Kathy Wahlund Jane Lynch
Fængselsvagt Richard Riehle
Bag kameraet
Instruktion Andrew Davis
Produktion Roy Huggins, Arnold Kopelson
Manuskript Jeb Stuart, David N. Twohy
Forlæg Roy Huggins
Fotografi Michael Chapman
Klip Don Brochu, David Finfer, Dean Goodhill, Dov Hoenig, Richard Nord, Dennis Virkler
Scenografi Dennis Washington
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Baseret på tv-serie, Flugt, Hospital, kat-efter-mus, Medicin, Menneskejagt, Mord, Uskyldig dømt
Relaterede film U.S. Marshals
Premieredatoer
Biograf 12.11.1993
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1993
Spilletid 127 min.
Solgte billetter 253.624
Selskab Warner Bros.
Priser Oscar 1994, Bedste mandlige birolle
Golden Globes 1994, Bedste mandlige birolle

Se også...