Mystic River

Ex-gangsteren Jimmys datter er blevet myrdet, og det er vennen Sean, der er politimand på sagen. Samtidig bruger Jimmy sine forbindelser til at starte sin egen efterforskning. Både Jimmy og Sean begynder langsomt at mistænke deres fælles barndomsven Dave. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Krimi
Instruktør Clint Eastwood
Medvirkende Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne
Spilletid 137 min.
Biopremiere 05.12.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Bacon

Kevin Bacon fik sin første hovedrolle i Levinsons ungdomsdrama 'Diner' (1982) og blev et rigtigt teenageidol efter dansefilmen 'Footloose' (1984). Efter en række lidet mindeværdige film tilkæmpede Bacon sig solide biroller i film som 'JFK' (1991) og 'Et spørgsmål om ære' (1992). Bedst var dog hans blændende indsats som Alcatraz-fange i det sk...

Anmeldere

Politiken
"Når Eastwood er bedst, lader han stoffet tale for sig selv, mens han omgiver sig med topprofessionelle fødselshjælpere."

Berlingske
"...er næsten på niveau med 'De nådesløse' og endnu mere nådesløst."

Jyllands-Posten
"...åndeløst gribende, ja, lammende og skræmmende, men en af årets største biografoplevelser."

Weekendavisen
"...en uhyre kompleks og meget atypisk amerikansk film..."

Information
"...hans [Eastwood] bedste film nogensinde som instruktør..."

Ekstra Bladet
"...et stærkt og gribende værk."

B.T.
"...et mørkt mesterstykke, der aldrig vil give slip på tilskuerens hjerte..."

Filmland
"...er lige præcis sådan en film, vi gerne vil se fra den modne Clint Eastwood..."

Cinemazone
"... står nemlig som en lysende klar perle i Eastwoods sene karriere og kan uden problemer måle sig med hans vellykkede variation over westerngenren i Unforgiven, der sikrede ham en Oscar."

Brugere

14/02-08Under flodens overflade
Eastwood har som instruktør efterhånden fået fast i sine rutiner som filmmager. Hvor han i sin unge dage ikke tøvede med at trække pistolen og fyre utallige skudsalver af som skuespiller, er han som instruktør mere afdæmpet i sin fortællergang og fabelagtig til at portrættere mennesket i roligt og intenst format. Det gjorde sig især gældende i hans egen hyldest til westerngenren, ”Unforgiven”, som var et menneskeligt og forunderligt cowboydrama, fra en svunden westerntid, som syntes at eje en tidløs interesse og popularitet. Det samme gør sig gældende i ”Mystic River” som er et af hans bedste værker.

”Mystic River” er menneskekulmination og thriller spænding på et højt plan, dog fortalt utroligt originalt og sikkert, samt intensiveret af de pragtfulde skuespilpræstationer af et excep...

20/09-07Uenighed ...
Det er underligt. Når man kigger sig omkring på nettet, er mange anmeldere uenige om denne film.
Nogle mener det er en af Eastwoods bedste, imens andre mener at det er en af hans værste. Et sted læste jeg faktisk en skrive, at kun The Rookie er ringere! :O

Personligt syntes jeg den er et mesterværk. Jeg er rigtig nok ikke nogen ørn i filmanalyse, men det er og bliver en af de bedste film Jeg har set! Så kan andre mene hvad de vil.

17/04-07Mystikken drukner
Clint Eastwood instruktionen Mystic River er en medrivende intensitetsbombe med masser af blændende filmiske facetter, som dog desværre i den lange ende drukner, i en alt for usammenhængende, usandsynlig, letkøbt, og til tider søvndyssende og provokerende langtrukken mordopklaring. Starten og selve plotopbygningen er veludformet og stemningsstærkt beskrevet, men slutningen er simpelthen for langt ude, i en upassende og virklighedsfjern afrunding, der sætter hult punktum for en alt i alt dybt intetsigende og tomhedsbetonet filmoplevelse.

01/01-07Clinten's mesterværk
Et så fabelagtigt mesterværk, med så stærke skuespillerpræstationer, at Mystic River nok er en af de bedste film jeg nogensinde har set.

I en tid hvor special effects nærmest tordner frem på samtlige film - og animationer næsten taler for sig selv. Så er det kun rart, at se en original film som Mystic River, som nu engang viser at en god film ikke just behøver enormt dyre computere animationer.

Godt gået Clint!

28/01-06god
den er rigtig god

24/01-06Eastwoods mesterværk
Da jeg først så denne film, var det i en lille sal i Palads med ikke mange mennesker, men alligevel var det en af de bedste biograf oplevelser jeg har haft. Der var mussestille i salen for alle var så optaget af filmen, og det var en ren fornøjelse at se skuepillet og denne fremrangende krimi i fred og ro.

09/01-06En af de bedste film nogensinde
Jeg købte lige denne film i dag, til trods for gode forventninger og ganske rigtigt, denne film var virkelig god og er nok en af de bedste thrillere jeg har set i mange år.

Alle tre skuespillerpræstationer gør det glimrende, især Sean Penn, der både er en bandeleder af en eller anden gruppe og samtidig kan vise sine følelser for sin familie og kan også græde på kommando.

Tim Robbins gør det også rigtig godt og det er som sædvanligt dejligt at se ham i en god rolle og i denne film viser han virkelig hvad han duer til som den uskyldige.

Kevin Bacon har jeg ikke så meget at sige til, men jo han spillede også rigtig godt som politimanden.

Clint Eastwood's mesterværk nr. 1, syntes bare den er så god og nu hvor det er første gang jeg har set den vil jeg gerne sige videre: Hvis du i...

11/03-05en skuespiller-film 3
Anonym
Clint Eastwoods Mystic River er en film man enten elsker eller hader, da det er en film der er bygget udelukkende på historien og skuespillerne, og det er sgu nok derfor filmen har fået blandede modtagelser...
Personligt vil jeg sige at det her er en af bedste independent films jeg har set siden Tarantinos Håndlangerne...En stille og rolig krimigåde med store præstationer og ikke så meget andet og jeg tror det er det Hollywood har brug for...om den så er langtrukken er igen et spørgsmål om smag og behag!!!

Det er en meget moden Eastwood der har siddet i instruktørstolen denne gang

19/02-05langtrukken
filmen er 137min lang og det bliver for langtrukkent og kedeligt.

18/01-05Lidt for forudsigeligt
Clinten har begået et næsten troværdigt kriminaldrama garneret med en velafbalanceret dosis socialrealisme.
"Næsten troværdigt", fordi tingene ift. den umiddelbart høje grad af socialrealisme virker en anelse for konstrueret. Lidt for mange skæbner påvirkes af hinanden, og forløbet bliver lidt for hurtigt meget forudsigeligt, om end man endnu midtvejs i filmen er i tvivl om Dave Boyles faktiske forbindelse med drabet, men derefter giver tingene lidt for meget sig selv - især ift. filmens samlede længde.

Trods fornuftige skuespil-præstationer, kniber det derfor lidt med at bevare interessen. Filmens lommefilosofiske "hva' nu hvis"-ræsonnementer er heller ikke tilstrækkeligt underfundige til, at bøde på det.

Det største problem er dog "Betjent Bacon" som person: Gennem hele filmen h...Fakta

Medvirkende
Jimmy Sean Penn
Dave Tim Robbins
Sean Kevin Bacon
Whitey Laurence Fishburne
Celeste Boyle Marcia Gay Harden
Val Savage Kevin Chapman
Nick Savage Adam Nelson
Annabeth Markum Laura Linney
Katie Emmy Rossum
Bag kameraet
Instruktion Clint Eastwood
Produktion Clint Eastwood, Judie Hoyt, Robert Lorenz
Manuskript Brian Helgeland
Forlæg Dennis Lehane
Fotografi Tom Stern
Klip Joel Cox
Scenografi Henry Bumstead
Musik Clint Eastwood, Lennie Niehaus
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Premieredatoer
Biograf 05.12.2003
Dvd 08.06.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 137 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 156.073
Selskab Warner Bros., Village Roadshow Productions, Malpaso Productions, NPV Entertainment
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Oscar 2004, Bedste mandlige hovedrolle
Oscar 2004, Bedste mandlige birolle
Golden Globes 2004, Bedste mandlige hovedrolle (drama)
Golden Globes 2004, Bedste mandlige birolle

Se også...