Leg med døden (Flatliners)

En gruppe medicinstuderende vil gerne vide, hvordan det er at dø. Derfor opfinder de en snedig metode, hvor man næsten dør og vender tilbage til livet. Men det er slet ikke nok for Nelson. Han vil dø rigtigt, for på den måde at udforske tilværelsen efter livet. Spørgsmålet er bare, om han kan vende tilbage igen. © Scope

Produktionsår 1990
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Joel Schumacher
Medvirkende Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin
Spilletid 111 min.
Biopremiere 02.11.1990
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Bacon

Kevin Bacon fik sin første hovedrolle i Levinsons ungdomsdrama 'Diner' (1982) og blev et rigtigt teenageidol efter dansefilmen 'Footloose' (1984). Efter en række lidet mindeværdige film tilkæmpede Bacon sig solide biroller i film som 'JFK' (1991) og 'Et spørgsmål om ære' (1992). Bedst var dog hans blændende indsats som Alcatraz-fange i det sk...

Brugere

08/11-07Topgyser af bedste slags....
Hvis du vil gyse igennem - så er "Leg med døden" en klar favorit.

Så den oprindeligt i biografen og måtte da se den endnu engang på DVD.

Den er bare suveræn i hele sit plot - og de gør det godt - både Bacon, Roberts, Sutherland og Baldwin - her ser man virkelig stjernerne træde deres barnesko - "so to speak".

Gå ikke glip af dette forrygende 90'er gys - det hiver dig virkelig op af biografsædet eller sofa'en. Gys fra først til sidst.

Buuuuhh......tør du???

28/07-07"Husk at sone dine synder og bliv frelst"
Idéen om at udforske dødsøjeblikket lyder jo nok umiddelbart fascinerende for de fleste, og det er da også denne fascination (og naturligvis hungren efter berømmelse), der animerer en gruppe medicinstuderende anført af Kiefer Sutherland til at gøre netop dét ved medicinsk at "aflive" hinanden i nogle få minutter ad gangen.

Det viser sig imidlertid, at mødet med døden i alle tilfælde vækker nogle spøgelser og dårlige minder om egne svigt fra vore studerendes barndomsår og nyere fortid, som tilmed hjemsøger dem, efter at de er blevet vakt til live igen.

Det kunne måske være spændende, hvis der var tale om reelle "lig i lasten", men i stedet skal vi trækkes med nogle frygtelig banale historier om barndomsminder, der overgår selv nogle af de værre Stephen King-fortællinger i klæghed, d...

28/07-07Livet efter døden
Fem lægestuderende begynder at udforske livet efter døden ved hjælp af dræbende medicin og hurtig genoplivning. De får dog kun traumer ud af det og bliver hjemsøgt af genfærd.
I hovedrollerne er bla. Kiefer Sutherland og Kevin Bacon de gør det fantastisk men også Julia Roberts gør det fint i denne fremragende film. Virkelig en spændende thriller der godt kan tåles at se igen.

17/01-06Dødens korridor
Joel Schumacher’s film Flatliners fra 1990 begynder ganske passende med Kiefer Sutherland’s ildevarslende replik; "Today is a good day to die" – en sætning, der faktisk formår at opsummere, samt lægge op til hele filmens gennemgående tematik omkring genoplivning og efterlivet.

Flatliners handler om fire medicinstuderende, der overtales af Sutherland’s karakter; Nelson, til at deltage i et eksperiment omhandlende nærdødsoplevelser. Et eksperiment der i sagens natur er særdeles farligt.
Alligevel indvilger de dog i sidste ende i at deltage.

Filmens hovedpersoner er en god blanding af 1980’ernes absolut hotteste unge talenter.
Kiefer Sutherland spiller som nævnt Nelson, der er hjernen bag dette eksperiment, Kevin Bacon er som Labraccio det rebelske om end medicinske geni, William...

05/01-05Isnende thriller
En af de mere uhyggelige af slagsen. Selvom den stadig er en thriller i mine øjne og ikke en gyser.

I et forsøg på at finde ud af, hvad der venter os på den anden side, kaster en flok unge medicin studerende sig ud i, at lade sig selv dø, for derefter at blive genoplevet. Det de hver især finder, er ikke lige hvad de håbede på.

Effektiv thriller af Joel Schumacher og en af hans bedste.

Ligesom i hans dengang forrige film, vampyr filmen "the Lost Boys" benytter han sig af en ung cast og igen ses Kiefer Sutherland i en af hovedrollerne. Hans kæreste på daværende tidspunkt Julia Roberts medvirker også, sammen med William Baldwin, (hvad skete der med Baldwin brødrene? De er helt færdige), Kevin Bacon og Oliver Platt.

Effektiv og underholdende thriller.

01/05-04Stadig en favorit!
Anonym
Den er efterhånden halvgammel (som mig *gg*), men stadig én af mine Joel Shumacker-favoritter. Og det var filmen, hvor jeg virkeligt fik øjnene op for Kiefer S.'s talent!

Fakta

Medvirkende
Nelson Wright Kiefer Sutherland
Rachel Mannus Julia Roberts
David Labraccio Kevin Bacon
Joe Hurley William Baldwin
Randy Steckle Oliver Platt
Winnie Hicks Kimberly Scott
Billy Mahoney Joshua Rudoy
Rachels far Benjamin Mouton
Anne Coldren Hope Davis
Onkel Dave Jim Ortlieb
Bag kameraet
Instruktion Joel Schumacher
Produktion Rick Bieber, Michael Douglas
Manuskript Peter Filardi
Fotografi Jan de Bont
Klip Robert Brown
Scenografi Eugenio Zanetti
Musik Lincoln Chase, James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Nøgleord Liv efter døden, Medicinstuderende
Relaterede film Flatliners
Premieredatoer
Biograf 02.11.1990
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1990
Spilletid 111 min.
Solgte billetter 66.152
Selskab Columbia Pictures, Stonebridge Entertainment

Se også...