Love Actually

10 separate historier om kærlighed væves ind og ud mellem hinanden. Nogle finder sammen - nogle går fra hinanden. Nogle siger for meget - nogle siger for lidt. Sådan er livet for almindelige mennesker og toppolitikere. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Komedie
Instruktør Richard Curtis
Medvirkende Hugh Grant, Martine McCutcheon, Emma Thompson, Alan Rickman
Spilletid 129 min.
Biopremiere 21.11.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Emma Thompson

Ingen kan udtrykke bekymring og indignation som Emma Thompson. Skuespillerdatteren med de strålende øjne opnåede i løbet af halvfemserne en førende position indenfor sit fag i Storbritannien. Hun begyndte karrieren som en del af den legendariske 'Footlights Group' og medvirkede efterfølgende i en række tv-satirer. I tv-dramaserien 'I krig og ...

Anmeldere

Politiken
"...har man god tid (134 minutter er lang tid for en letbenet komedie) og en høj tolerancetærskel over for de søde sager, er der ikke noget at betænke sig på."

Berlingske
"...i udpræget grad en feel good film, og den fremviser et menneskevenligt romantisk hjerte, men skjuler en køligt kalkulerende hjerne."

Jyllands-Posten
"Filmen er så forhippet på at tækkes et bredt publikum, at den sandsynligvis kun opnår at irritere endnu flere..."

Weekendavisen
"Curtis bliv ved en halv time for længe og skamrider sine bedste effekter, men man er temmelig solgt og på under filmen."

Information
"...der er en god energi i de mange sceneskift, og de fleste af personerne får lov til at folde sig ud som rigtige mennesker..."

Ekstra Bladet
"Man skal være en kedelig kyniker for ikke at blive lidt forelsket i denne vittige, skæve og charmerende opvarmning til 'hjerternes fest'.

B.T.
"...er svær at synes rigtig dårligt om."

Filmland
"...en klistret sag, der nok skal tilfredsstille et kærlighedshungrende publikum."

Cinemazone
"Trods kritikpunkterne skal der nemlig ikke herske tvivl om, at Love Actually både er morsom og velspillet..."

Brugere

15/11-08Rigtig god... Men for lang
Love Actually er en sød og meget traditionel romantisk komedie, der vil vise os at "Love is everywere". Og det budskab kommer den så sandelig også frem med. Men desværre er den lidt for lang af en komedie at være, og det er rigtig synd og trækker filmen lidt ned.

Men udover det fumgere den rigtig godt, specielt pga. de gode skuespillere der bla. tæller Emma thompson, Colin Firth og Keira Knightley.
Og selvfølgelig det, at den handler om julen, gør kun at man bliver mere forelsket i den, og den sætter rigtig julehumøret igang.

jeg giver den 4 STORE stjerner.

03/05-08Smuk...
Smuk film! Den er virkelig god, især op til jul. Masser gode skuepillere. Man bliver helt varm om hjertet og den er virkelig rørende..

02/07-07Glohed hjertevarme 1
Egentlig er engelske ”Love Actually” en film næsten klinisk renset for bemærkelsesværdige perspektiver og nuancer, fuldkommen uinteresseret i at sætte spot på skyggesiderne i den menneskelige tilstand og en film som på ingen måde lade sig påvirke af alverdens ondskab og kaos i sit eget lille, sødladne univers. I stedet er det en sentimental overdyngende ladning sukker lige ned i smagsløgene og et akut sukkerangreb på selv de mest kærlighedshungrende hjerter. Egentlig er det en film der slet ikke burde fungere så godt som den gør. For fungere - det gør den så sandelig.

Man kunne meget vel have frygtet ”Love Actually” som værende én stor gang rod. Englænderne har nemlig lagt alle kræfter i at lave den ultimative jule/kærlighedsfilm med en stjernespækket rolleliste og talrige, superbanal...

20/01-06romantik på højt plan
mere mere.
dejlig...
og så er hugh jo bare lækker...

10/12-05Feel-good
Den er da rørende og morsom så man sidder tilbage med følelse af glæde i hele kroppen. Flere fantastiske skuespillere samlet i én film, med mange hylende skægge, geniale scener og replikker. Mener dog som andre her at der er nogle af historierne der falder lidt igennem og ikke rigtig bliver fulgt til dørs. Ærgeligt, for det er ellers en rigtig god film som alle burde se nu det er jul og hygge sig med dem de holder af.

04/12-05HAha!
Miss escobar

04/12-05Kærligheden !
Den er super smuk, fyldt med massere at kærlighed, skuespillere er bare gode - hentyder til ( Emma Thompson, Rowan Atkinson, Alan Rickman ) !

Love Actually du får en 6'er!

28/09-05Nr. 1!!!!
Jeg ELSKER denne film, den er fantastisk.. Blev i vildt godt humør da jeg havde set den.. Og Hugn Grant ersom sædvanlig fantastisk, elsker især den scene hvor han går danser igennem huset :)

28/02-05Sød og sjov
Anonym
En hyggelig film med en masse kendte skuespillere.

Meget sjov at se, men nok ikke en film man vender tilbage til flere gange.

19/02-05rigtig sød film
filmen er rigtig sød. den er underholdende hele vejen igennem og kommer igennem alle aspekter af kærligheden.Fakta

Medvirkende
Prime Minister Hugh Grant
Tedame Martine McCutcheon
Karen Emma Thompson
Harry Alan Rickman
Daniel Liam Neeson
Sarah Laura Linney
Præsident Billy Bob Thornton
Rowan Atkinson
Jamie Colin Firth
Trench Adam Godley
Colin Kris Marshall
Monroe Anne Reid
Juliet Keira Knightley
Bag kameraet
Instruktion Richard Curtis
Produktion Tim Bevan, Eric Fellner, Duncan Kenworthy
Manuskript Richard Curtis
Fotografi Michael Coulter
Klip Nick Moore
Scenografi Jim Clay
Musik Craig Armstrong
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Ensemblefilm, Romantisk komedie
Nøgleord Politik, Sanger, Utroskab
Premieredatoer
Biograf 21.11.2003
Dvd 05.05.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 129 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 232.982
Selskab Universal Pictures, DNA Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...