Fallen

Betjent John Hobbes sender seriemorderen Edgar Reese bag tremmer inden han havner i den elektriske stol. Nogen tid efter begynder en ny morder at bruge præcis de samme metoder som Reese. Hobbes sætter sig for at afsløre den nye morder, og i processen bevæger han sig stadig længere ind i det okkulte. Så langt ind at han til sidst begynder at tvivle på virkeligheden og sig selv. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Gregory Hoblit
Medvirkende Denzel Washington, John Goodman, Donald Sutherland, Embeth Davidtz
Spilletid 124 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Goodman

Det er ikke kun på grund af størrelsen, at fyldige John Goodman har det med stjæle billedet fra sine medspillere. Selv i små biroller, som han efterhånden har haft mange af, stråler Goodman med sit karismatiske nærvær, og det er svært at komme i tanke om en dårlig præstation fra den flittige skuespiller. En tidlig glansrolle var i David Byrnes...

Brugere

22/09-14Skummel og overraskende
En rigtig god historie bakket op af rigeligt med overraskelser og godt skuespil.

06/09-06Time Is On My Side
Denzel Washington, John Goodman og Donald Sutherland spiller polititrekøveret der snart vil opdage at der er mere mellem himmel og jord i den spillefilmsdebuterende Gregory Hoblits thriller Fallen.

John Hobbes (Washington) har langt om længe fået fanget den gale seriemorder Edgar Reese, han bliver henrettet og nu skulle alt være forbi, men efter nogen tid begynder nye ofre at dukke op og alle mordene bærer Reeses varemærker og snart er Hobbes og hans makker Jonesy (Goodman) ude hvor de ikke kan bunde.

Overraskende lille thriller, der lever højt på sin skumle stemning og et klichefyldt, men stadig momentvis snedigt manuskript, men den kommer aldrig op i samme liga som eksempelvis Djævelens Advokat, der også hører til de mere overnaturlige thrillere, dertil er Fallen for tam.

Skue...

27/04-05Faldefærdig og falleret
Det meste af tiden kører den okkulte thriller Fallen på den efterhånden gamle og velkendte konvention med nærmest to-dimensionelle karakterer og et rutinepræget og småkedeligt plot.

De ellers så udemærkede skuespillere John Goodman og Donald Sutherland kører stort set i frigear gennem hele forestillingen.
Bagefter kan man så undrende spørge sig selv hvorfor de lige skal spises af med de her sølle biroller, når de efter min mening er 5 gange bedre skuespillere end Denzel Washington?
Tjah...

Fallen rummer faktisk et par potentielt spændende og uhyggelige sekvenser, men der er simpelthen alt for mange halvtåbelige svinkeærinder undervejs.

Samtidig underminerer filmens insisteren på at vise alt ret hurtigt den potentielle grad af suspense.

Fallen er ganske enkelt en film der...

05/01-05Udmærket thriller....
....og den kunne da også sagtens have gået i biffen. Mere underholdende end så meget af det andet, der bliver slået op.

Vi er her ovre i den lidt mere overnaturlige del af thriller genren (som f.eks. "Leg med døden" (Flatliners).

Selvom filmen er god underholdning, så er idéen bag filmen dog set før. F.eks. i de to 80ér film "Dødsruten (the Hidden)" og "Wes Craven´s "Shocker".

Kvalitets underholdning med en god cast, som fortjener 4 stjerner herfra.

09/01-04fyldt med godter
Anonym
Overset uhyggelig thriller, hvor den overraskende slutning løfter filmen til at være anderledes. Denzel Washington er udmærket i hovedrollen, men der er ikke meget fyld eller udvikling i rollen. I birollerne ser vi to veloplagte herre, John Goodman og James Gandolfini, som begge får det optimale ud af genkendelige bipersoner. Filmen er effektivt instrueret af Gregory Hoblit, som viser en fortællermæssigt flot overblik. Filmen er uhyggelig (mest i de små scener), og lader sig ikke rive med til alt for mange klicheer. Underholdende og seværdig, og meget tæt på de 5 stjerner.

29/11-03Overraskende
Anonym
Politimand (Washington) på jagt efter henrettet morder, som måske er Mefisto selv.

Okkult thriller med solide spændingsmomenter hele vejen igennem historien, uden dog at nå de helt store højder før til slut. Slutningen er så til gengæld så genial at den er hele filmen værd.

Evigt sympatiske Washington spiller hovedrollen, og det gør han som så ofte før, meget overbevisende.

Fakta

Medvirkende
John Hobbes Denzel Washington
Jonesy John Goodman
Stanton Donald Sutherland
Gretta Milano Embeth Davidtz
Lou James Gandolfini
Edgar Reese Elias Koteas
Art Gabriel Casseus
Sam Michael J. Pagan
Charles Robert Joy
Bag kameraet
Instruktion Gregory Hoblit
Produktion Charles Roven, Dawn Steel
Manuskript Nicholas Kazan
Fotografi Newton Thomas Sigel
Klip Lawrence Jordan
Scenografi Terence Marsh
Musik Tan Dun
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 124 min.
Selskab Warner Bros., Atlas Entertainment

Se også...