The Missing

Året er 1885 og Maggie er nybygger i New Mexico og klarer sig godt. En dag bliver hendes datter Lily kidnappet af indianere, der vil sælge skønheden i Mexico. Sammen med sin afdankede far tager Maggie indædt forfølgelsen op. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Western
Instruktør Ron Howard
Medvirkende Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood, Jenna Boyd
Spilletid 130 min.
Biopremiere 20.02.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tommy Lee Jones

Tommy Lee Jones debuterede på Broadway i 1969 uden nogensinde at have modtaget undervisning i skuespil. Sideløbende med sin tidlige karriere på teatret optrådte han i forskellige daytime soaps. Senere er det jo gået udmærket for den seje fyr fra Texas - for eksempel fik han i 1994 en Oscar for 'Flygtningen', hvor han besvarede Harrison Fords bede...

Anmeldere

Berlingske
"...et misk-mask af en western, der ikke ved, hvilken retning den skal ride."

Jyllands-Posten
"...en stedvis spændende film, der rummer elementer til noget meget bedre."

Weekendavisen
"...en historie fra de onde gamle dage, hvor der var grimt og beskidt alle vegne. Og det er samtidig Hollywood-.film, når det er flottest."

Ekstra Bladet
"Både handlingsforløb og slutning skal man ikke have set mange hesteoperaer for at gennemskue..."

B.T.
"...en majestætisk fabel, hvor hjertegribende realisme smelter sammen med uhyggelige overnaturlige kræfter."

Filmland
"...en flot fortalt film. Instruktøren Ron Howard - manden bag film som 'Apollo 13' og 'A Beautiful Mind' - er en god spændingsmager."

Cinemazone
"[Ron Howards] seksløber er ladet med det vådeste krudt i westerns mands minde, og The Missing er en god aspirant til årets fuser."

Brugere

13/01-08Indianere på afveje
The Missing er en særdeles smuk og afdæmpet fortælling fra de nordlige USA sidst i 1880-tallet. En western, men ikke en klassisk cowboyfilm, som handler ligeså meget om et datter-fader forhold, som om den desperate jagt, der er den fysiske handlings dynamo.

Tommy Lee Jones spiller den gamle wannabe indianer xxx, som mest for at frelse sig selv tilbyder sin hjælp til den datter han aldrig har været der for, da hendes ældste datter kidnappes af en flok afhoppede pengegriske indianerne. Langsomt gennem eftersøgningen nærmer de to sig forudsigeligt mere og mere, og efterhånden som situationen spidser til, går det op for begge parter, at de har brug for hinanden.

Filmen er hverken tempofyldt eller overraskende, men smukke billeder og overbevisende skuespil gør alligevel filmen seværdig...

29/09-07Til tider uhyggelig
"The Missing er til tider ganske skræmmende, men den er dog også nogle gange en anelse forudsigelig. Dog er den flot, og både Cate Blanchett og Tommy Lee Jones er glimrende i deres roller; derfor fortjener filmen fire stjerner."

20/01-05For Familien's Skyld
Kvinden Maggie (Blanchett) må have hjælp af sin far (Jones), som hun ellers intet gider have med at gøre fordi han forlod familien, da hun var barn, for at leve blandt indianere, da hendes ene datter (Wood) er blevet kidnappet af en bande af indianere og hvide, der har slået sig på handel med kvinder.

Instruktør Howard, der har lavet en lang række flotte, men indimellem næsten for publikumsvenlige film, må siges at være en alsidig herre efterhånden, med mange forskellige produktioner bag sig. Denne gang har han kastet sig over western-genren, men på en overraskende dyster måde, der bevæger sig væk fra både den mere traditionelle amerikanske western og de mere brutale ”spagetti-westerns” (og enkelte ”nyere” amerikanske), selv om Howard ikke kan sige sig fri for visse politisk korrekte...

05/01-05©Flot, men forudsigelig©
Normalt er man vant til kvalitet i den høje ende af Hollywood skalaen, når der står Ron Howard på plakaten. Denne film er da også en stor og flot produktion, men som så mange før har nævnt herinde, så er det en helt anderledes film, end det der bliver lagt op til i traileren.

Det var det samme, som lå til grundlag for min skuffelse over "Løsepenge", som lagde op til en action/thriller i traileren og ikke et to timer langt drama.

Denne film er lavet i den gamle Hollywood ånd og selv om den bliver omtalt som en "Western" diverse steder, så minder den (udover indianerne) ikke om en decideret western. Ellers kunne man også kalde "Legendernes tid" for en western.
Da filmen minder om "de gode gamle" Hollywood dage, så betyder det også, at historien er så forudsigelig, at man efter de fø...

20/04-04Western
Anonym
er heldigvis endnu ikke en udød genre.
Godt skuespil, men hvis ikke helt nok til at blive en klasiker.

14/04-04Okay film!
Anonym
Det er en udemærket film, men ik en jeg gider betale penge for at se...... får fri billetter til alle film..........

15/03-04Nick
Anonym
"politisk ukorrekt og brutal". Selvom jeg ikke giver ham ret i det første.

13/03-04Don
Anonym
Faktisk ved jeg ikke hvad Gott mener. Politisk korrekt og brutal, hvordan hænger det sammen og i samme sætning. Men oversæt gerne hvis du ved det.

13/03-04anderledes western
Anonym
Ron Howard gav mig en af mine yndlingsfilm med Et Smuk Sind, og derfor kunne hans næste projekt kun være en skuffelse. The Missing viser endnu engang Howards alsidige talent, og det er imponerende at se, hvor engageret han er lige meget hvilken film han laver. Hans iver og fortællerlyst brænder tydeligvis igennem. Samarbejdet med producenten Brian Grazer er da også helt unik. Med The Missing vender Hollywood tilbage til den datid så populære western-genre, og de gør med stil, da denne film egentlig er atypisk for genren. Rollerne er delt op, som de plejer at være: indianerne er nogle brutale og uciviliserede barbarer, men de er blevet trænet af hæren. Dette er en lille twist, men det er egentlig nok for mig til at tro, at denne film vil prøve at gå andre veje.

Rollerne er velbesatte: ...

29/02-04Kære anonym 1
Anonym
Hvorfor læser du så mine indlæg, hvis de er dårlige? Gang på gang.....?????? Jeg må ramme rigtigt hver gang, siden mine indlæg hidser dig så meget op, og det er ikke kun en gang, men hver gang......tak fordi du læser dem.

Nick:

Det kan da godt være, at jeg roder lidt rundt i nogle sætninger, men det er også mine indlæg, jeg gør hvad jeg vil - jeg vil ikke sidde her og bruge tid på at tilfredsstille dig. Alle kan lave fejl og sjove vendinger, så slap lige af. Men det er egentlig utroligt, at du gider bruge tid på mine indlæg, hvis du synes de er dårlige?????? Jeg har endnu ikke læst noget fra dig, kun at du hele tiden klager over folk, som ham der idioten anonym.

Du bruger sku mere tid på alle andre end dig selv, det er simpelthen utroligt.Fakta

Medvirkende
Samuel Jones Tommy Lee Jones
Maggie Gilkeson Cate Blanchett
Lily Evan Rachel Wood
Dot Gilkeson Jenna Boyd
General Val Kilmer
Sally Alexandra Elich
Honesco Simon Baker
Emiliano Sergio Calderón
Brake Baldwin Aaron Eckhart
Sherif Purdy Clint Howard
Bag kameraet
Instruktion Ron Howard
Produktion Brian Grazer, Daniel Ostroff
Manuskript Ken Kaufman
Forlæg Thomas Eidson
Fotografi Salvatore Totino
Klip Daniel P. Hanley, Mike Hill
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Drama, Western
Premieredatoer
Biograf 20.02.2004
Dvd 07.09.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 18.323
Selskab Imagine Entertainment, Revolution Studios
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...