Timeline

En gruppe forskere opdager ruinerne af en borg, der blandt meget andet gemmer et kammer, der ikke har æret åbnet i 600 år. Rummet leder to studerende på sporet af en tidsmaskine og de finder ud af, at chefforskeren er fanget i fortiden. Straks tager de to tilbage i tiden for at frelse deres boss og sætte tingene på plads. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Adventure, Science Fiction
Instruktør Richard Donner
Medvirkende Paul Walker, Frances O'Connor, Gerard Butler, Billy Connolly
Spilletid 116 min.
Biopremiere 27.02.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Paul Walker

Paul William Walker filmdebuterede i gyserparodien 'Monster in the Closet' (1986) og har en mindre rolle i 'Pleasantville' (1998). I den romantiske komedie 'All That' (1999) og ungdomsdramaet 'Spillets regler' (1999) fylder han lidt mere i landskabet. I selskab med Vin Diesel høstede han stor succes med fartglade thriller 'The Fast and The Fur...

Anmeldere

Politiken
"Replikkerne er stive som træben, plottet et knirkende forudsigeligt maskineri og skuespillet af selv samme årsager under lavmålet."

Berlingske
"Med sin ufrivilligt grinagtige dialog er denne kaotiske rabalderfilm gået helt galt for den ellers erfarne instruktør Richard Donner..."

Weekendavisen
"...en ideforladt filmatisering af Michael Crichton seneste videnskabeligt baserede thriller."

Ekstra Bladet
"...en latterlig blanding af slatten science fiction og rærlig ridderfilm..."

B.T.
"...en eller anden burde give hovedrolleindehaver Paul Walkers agent nogle seriøse bøllebank."

Filmland
"Vi har allerede en seriøs kandidat til årets dårligste film."

Cinemazone
"Der løbes meget i filmen, men det fører ikke rigtig nogen steder hen, og personerne plages af konstant at skulle gøre og sige dumme ting."

Brugere

11/08-08Timeline
Underholdende, pænt spændende og flot science/fiction actionfilm.
Historien er ikke fremragende og der er ikke store navne på rollelisten.
At placere den på bund-listen er synd og det er givet, at flere film i denne database burde stå her i modsætning til denne film.

14/09-06God film, men dårlig afslutning
En rigtig god film, med den (stortset) rigtige kombination af action, spænding osv.
Men bare totalt dårligt, at det til sidst viser sig, at det er dem der rejser tilbage, som har de store roller i den periode.

01/06-05haha hold da kæft!!
Anonym
ved ikk li hva der gik galt i denne her film!!'

den er fuldstændig mislykket!! og de ellers utrolig dårlige skuespiller har allerede givet op i starten af filmen!!

hele filmen minder stort set om stargate og xavia eller hva den der skod serie hed!!!

men hold jer LAAAAAAAAAAAAAAANG væk for det her stinker noget så fældt af LORT!!!

man burde ku give mindre end 1 stjerne!!! så der for 0 strjerne til den her crape film!!!

05/01-05©Værre end Congo?©
Nu har jeg ikke læst bogen, men kan udmærket forestille mig, at hvis bogen var vellykket, hvorfor der så er så mange skuffede miner fra dem som har læst den og bagefter set filmen. Kan forestille mig, at den endda slår filmatiseringen af Crichton´s "Congo" med flere hårlængder.

Denne film er ikke særlig vellykket. Hvis vi glemmer at den er baseret på en bog et øjeblik, så ser det ud som om, at det er en 80ér klon og at den er kommet direkte udaf samme maskine, som gav os "Timerider" i 80érne.

Normalt elskede jeg denne type eventyr/"Tilbage til fremtiden" agtige form for film da jeg var yngre, men det var i 80érne. I dag holder det ikke.

Med et plot lige så tyndt som "the Core" bliver man kastet ud i et eventyr, som selvfølgelig virker utroværdigt men kommer til at fremstå næste...

05/01-05Jeps...
...Westworld var fed. I min bog ER den dog en klassiker og jeg kan huske, at Yul Brynner gav mig mareridt, da jeg så den som lille. Synes også at film som "Coma" med Michael Douglas og "Døden løber løbsk" med Tom Selleck, som også havde Crichton i instruktørstolen, var udmærket underholdning.

Jeg synes at de bedste Crichton filmatiseringer helt klart har været "Jurassic Park", "Solen stiger" og "Den 13. kriger".

Mht. sidstnævnte kan jeg ikke forstå, at der er så mange, der har meget imod den. Hvis vi ser bort fra den lille detalje med, at han lærer deres sprog ved at studere dem ved bålet i løbet af natten, så synes jeg det var fed underholdning. Også selv om der skulle være klippet en del i den og det tog så lang tid for selskabet at sende filmen ud. Efter selvfølgelig at have ænd...

12/11-04du har ret..
Anonym
...den er vel egentlig en ægte klassiker. Yul Brynner skræmte mig også fra vid og sans da jeg var barn. Han var den første ægte, ustoppelige dræberrobot.
Solen Stiger var faktisk fed nok, især i castingen af Connery og Snipes, men igen havde jeg læst bogen (og var vild med den) og det er jo svært for en film at leve op til. Men klart blandt de bedre.
Mht til 13. kriger så fik McTiernan ikke final cut og der blev pillet ved den. Den er OK men for mig ikke noget særligt. Og ja....Døden Løber Løbsk & Coma - begge god underholdning. Havde helt glemt dem :)
Jeg kan kun anbefale at læse hans bøger. Det er ikke synderligt dybt men de er velfortalte og hans research er virkelig imponerende. Seneste skud påm stammen, Prey, omhandler nanoteknologi gået - naturligvis - amok. Det er dog den enes...

11/11-04lort med lagkage
Anonym
Jeg har faktisk ikke gide skrive om filmen, da jeg er en af dem, der synes bogen var fed og filmen virkelig dårlig. Jeg er helt enig med don, intet fungerer i filmatiseringen og bogens spænding er helt væk.
Jeg var heller ikke helt tilfreds med Sphere (måske crichtons bedste bog) men den er langt bedre end Timeline og Congo. Jurassic Park står som den bedste sammen med Robert Wise's "The Andromeda Strain". Disclosure var OK men bogen langt mere skarp sin udforskning af "omvendt" sexchikane.
Crichton har forøvrigt selv siddet i instruktør stolen....næsten-klassikeren WestWorld med Yul Brynner og hans egen "The great train Robbery med Sean Connery.

11/11-04What’s that smell?? Oh shit
Anonym
Den rutinerede instruktør Richard Donner er en af de respekterede oldies (på grund af klassikere som Tegnet, Superman og ikke mindst Dødbringende Våben), som tydeligvis ikke har fulgt med den filmiske udvikling eller såmænd bare tidens trend. Man kan jo så være glad for, at der stadig er nogle, der byder på godt gammeldags og uprætentiøs håndværk, men når slutresultatet er noget så kedeligt og overflødigt som Timeline, så jubler man ikke ligefrem.

Baseret på en bog af Michael Crichton (hvis bøger ellers har været forlæg for flere ret vellykkede film, eksempelvis Spielberg-mesterværket Jurassic Park og Levinsons Sphere) er Timeline blevet noget forvrøvlet bras, der, på trods af masser af videnskabelig jargon og banalt lommefilosofi, kun byder på tanketom underholdning af mest uophidsen...

10/11-04Jeg Er Ikke Som De Andre......
Anonym
En gruppe arkæologer må rejse til middelalderen for at redde en professor, der er fanget der.

Dem der har læst bogen af Michael Crichton (jeg har ikke, har i øvrigt kun læst en af hans bøger), hvis bøger altid skulle læne sig tæt op af videnskabelige fakta, har ikke meget til overs for denne filmatisering. Selv om man som jeg ikke har læst den, er der nu heller ikke det store at være begejstret for, den minder meget om et levn fra 80’erne (som Force så meget rigtigt er inde på).

Instruktør Donner, der igennem tiderne har lavet en række gode film (”Superman The Movie”, ”The Omen”, ”Lethal Weapon”-serien og andre), er måske ved at være for gammel til denne type film. Når man laver sci-fic eventyr, så bevæger man sig altså ind i en genre der er meget visuel, hvor man forventer impon...

06/11-04nicolai
Anonym
ikke så god jeg giver 2Fakta

Medvirkende
Chris Johnston Paul Walker
Kate Erickson Frances O'Connor
André Marek Gerard Butler
Professor Edward Johnston Billy Connolly
David Stern Ethan Embry
Lady Claire Anna Friel
Robert de Kere Marton Csokas
Lord Oliver Michael Sheen
Lord Arnaut Lambert Wilson
Kramer Matt Craven
Bag kameraet
Instruktion Richard Donner
Produktion Richard Donner, Lauren Shuler Donner, Jim Van Wyck
Manuskript Jeff Maguire, George Nolfi
Forlæg Michael Crichton
Fotografi Caleb Deschanel
Klip Richard Marks
Scenografi Daniel T. Dorrance
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Adventure, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 27.02.2004
Dvd 29.09.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.237
Selskab Paramount Pictures, Mutual Film Company, Artists Production Group, Cobalt Media Group
Biodistributør United International Pictures

Se også...