Døden sletter alle spor (Blow Out)

En gang var Jack polititekniker, nu laver han lydspor til slasher-film af værste skuffe. Under nogle optagelser, ser han en bil falde i vandet. Jack redder en kvinde, men chaufføren dør. Jack synes senere at kunne høre et skud på sine optagelser, og da han opdager, at chaufføren var et demokratisk præsidenthåb, får han mistanke om et dødbringende komplot. © Scope

Produktionsår 1981
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Brian De Palma
Medvirkende John Travolta, Nancy Allen, John Lithgow, Dennis Franz
Spilletid 107 min.
Biopremiere 01.01.1982
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Travolta

I rollen som Vinnie Barbarino trådte John Travolta for første gang frem for det store amerikanske publikum i sitcom-serien 'Welcome Back, Kotter' (1975-1979), men det var rollen som Tony Manero i 'Discofeber', bedre kendt som 'Saturday Night Fever' (1977), der gjorde ham til et af senhalvfjerdsernes største ikoner. 'Grease' (1978) blev en endnu s...

Brugere

30/11-05John Columbo! 45
Veldrejet og ganske spændende iscenesat thriller af Palma. Fint sans for detaljer og plot, men efterlader ikke just en lamslået efter rulleteksterne. Dertil er den en smule for ordinær, men stadig drøneffektiv og underholdende mens den kører.

15/09-05"Konspirationsteori 101" 1
Brian De Palmas Blow Out, der bærer den danske title "Døden Sletter Alle Spor" er et mesterværk på næsten alle leder og kanter. Jeg elsker den ihvertfald mere og mere for hvert gensyn!

Jovist låner den lidt rigeligt fra 60er filmen Blow Up af Michelangelo Antonioni, men den står alligevel stærkt uden denne sammenligning.

Der er nogle helt specifikke ting, der får Blow Out til at være så forbandet effektiv en thriller eller blot spændingsfilm;
John Travolta's fænomenale og samtidig en smule melankolske præstation som filmlydmanden Jack Terry samt at instruktøren Brian De Palma formår at få enhver rød alarm-lampe til at blinke som besat hos seeren.

Måske er det netop fordi både Travolta og De Palma virkelig LEVERER varen med Blow Out, at man så godsindigt sluger den kvindelige h...

08/03-05vildt fed!!
nu har jeg set filmen og besluttede mig for at beholde den, for det er jo en super thriller! Det er den bedste rolle Travolta har spillet, nogensinde. superfed thriller som kommer rundt om rigtig mange emner. En De Palma klassiker med masser geniale detaljer.

03/03-05har brokket mig.. 1
Anonym
jeg har skrevet til dem at de har lavet en fejl.. tror i den bliver udgivet med danske undertekster på et tidspunkt?

03/03-05Du har ret! 2
Træls, gutter. Jeg har oplevet, at min film var i stykker da jeg fik den, både filmens cover og cd'en. Jeg har selvfølgelig fået det byttet. Men så kan du bare skrive eller ringe til dem, og som force siger, sig du vil have returkuvert, så du sender det skidt til dem gratis.

Men nogle gange er det svært at finde de undertekster, da de ofte er pakket godt ind i systemet, kan det være noget med det?? Ellers har du jo ret til at kræve penge.

02/03-05undertekster??!
Anonym
hey Forceoffive nu har jeg modtaget filmen men det ser ikke ud til at der er danske undertekster på.. havde du sværdt ved at finde dem..?

24/02-05hehe...
Anonym

24/02-05heh.. nysgerrig... 1
Anonym
hvor mange dage gik der inden du modtog din forceoffive??

23/02-05Q.T. 2
Anonym
De sender en mail til dig, som bekræfter dit køb. Hvis ikke du har modtaget en mail fra dem i løbet af en dags tid, så kan det godt være, at der er gået noget galt.

Trin for trin ser det således ud:

Når du har oprettet dig selv i deres system og fundet filmen du vil bestille og klikket "add to bag", så klikker du bare på "checkout" og du vil derefter blive ført over til "shipping details".
Her skulle der gerne være markeret udfor "Use my adress book" og din adresse skulle gerne fremgå som "registered adress".
Nede under "Shipping type" skal du bare klikke udfor "Airmail", da det er de billigste, når du skal have pakken tilsendt.
Under "Gift wrapping" skulle der gerne være markeret udfor "none".

Hvis alt dette er i orden, så klikker du bare på "Pay and submit" nede i hjørnet ...

20/02-05Q.T. 2
Anonym
Hvis du makerer ud for "Airmail", så skal du kun betale 1.90 pund + de 12.99 for filmen.

Jeg har lige modtaget den + den anden DePalma klassiker "Dressed to kill" for 309,25 kr. og det var inklusiv gebyr, så det er ikke så galt igen.Fakta

Medvirkende
Jack John Travolta
Sally Nancy Allen
Burke John Lithgow
Manny Karp Dennis Franz
Sam Peter Boyden
Donahue Curt May
Mackey John Aquino
Lawrence Henry John McMartin
Luder Deborah Everton
Detektiv J. Patrick McNamara
Bag kameraet
Instruktion Brian De Palma
Produktion George Litto
Manuskript Brian De Palma, Bill Mesce Jr.
Fotografi Vilmos Zsigmond
Klip Paul Hirsch
Scenografi Paul Sylbert
Musik Pino Donaggio, Ralph Berliner
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Premieredatoer
Biograf 01.01.1982
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1981
Spilletid 107 min.
Solgte billetter 27.824
Selskab Cinema 77, Filmways Pictures, Viscount Associates

Se også...