Narc

Narkobetjentene Nick og Henry bliver sat til at opklare mordet på en kollega. Nick er lige blevet far, og konen synes bestemt ikke om hans farlige arbejde blandt samfundet værste udskud. Drevet af sin egen samvittighed bevæger Nick sig alligevel længere og længere ned i underverdenen i jagten på morderen. Helt derned hvor intet er sort og hvidt. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Joe Carnahan
Medvirkende Ray Liotta, Jason Patric, Chi McBride, Busta Rhymes
Spilletid 105 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

05/01-05Thomas, Das og Don
Han er desværre sprunget fra M:3, hvis I ikke allerede ved det. Så de er på udkig efter en anden.

05/01-05Das Das Das
"Seven" ikke nyskabende? Det kan du da ikke mene? *GG*. Tænk på hvor mange efterligninger der kom i kølvandet. "Seven" var nyskabende på alle punkter. Stilen, kameraføringen, historien etc. etc. At du ikke mener, at Fincher er en særlig original instruktør, kan jeg heller ikke forholde mig til. De to eneste film jeg erindrer, som ikke har bragt noget originalt med sig er Alien 3 og Panic Room. Alligevel indeholdt de flere af Fincher´s kendetegn, som f.eks. de finurlige kamerature og den dystre stemning.

Ang. De Palma: Efter film som: Scarface, Carlito´s way, De uovervindelige, Døden sletter alle spor, Klædt på til mord, Det skjulte ansigt og Casualties of war, så synes jeg nu at manden fortjener al den respekt han kan få.

Igen er det nok bare en diskussion, hvor I/vi aldrig kan bli...

05/01-05Jep Jep
Ja det er den sygeste action scene jeg længe har set og hvad varer den?? 20 min.?
Sindssygt da han hopper ud med en baby på armen. *GG*

05/01-05Das
Jeg taler udfra hvad for film du har kritiseret igennem tiden og hvad for film du elsker. Der er ingen tvivl om, at Bruckheimer og Bay ikke bringer noget orignialt på banen og mange gange har du kritiseret film for at være kedelige, når de ikke har været oppe i tempo eller hvis de har haft en historie, som krævede noget af seeren. Som f.eks. Donnie Darko osv. osv. Dem har du ofte afskrevet som kedelige. Vi har jo også snakket om det, at du oftest mere hælder til remakes og det er jo klart, da mange af de remakes vi ser i dag, er flottere visuelt men det gør dem ikke mere originale. Med det mener jeg, at de fleste Hollywood produktioner i nyere tid satser på det visuelle fremfor historien og mange af dine yndlinge er jo fra nyere tid, ergo er det logisk.

Historien i "Gladiator" er best...

05/01-05Das
Afslutningsvis vil jeg sige, at hvis du ikke kan se det originale i historien og opbygningen af den i "Seven", så vil jeg da gerne vide hvilke seriemorder film, det er du har set, som har været mere original (og det at den er dyster, er ikke det jeg snakker om). Kan igen kun henvise til den strøm af efterlignere der kom i kølvandet på "Seven": "Copycat", "Kiss the girls", "Bone collector" og den forfærdelige "Kristi legme". Det tyder på at den har skabt nok hype i Hollywood til at folk har villet tjene penge på den interesse, som den medførte.

Der var jo en grund til at den blev omtalt som noget af det mest originale længe set i sin tid. Netop fordi, at det var den.

Jeg troede, at du snakkede om kameraføring? Det er jo ikke udelukkende kameraføring (som Scott og Spielberg jo oftest...

05/01-05Anyone?
Efter jeg så Narc, så kom jeg til at tænke på den lige så dystre "Rush" fra 1991. Er der nogen, som kan huske den? (Den er desværre ikke oprette her på Scope). Den havde også Jason Patric i hovedrollen (i hans efter min mening karriere´s bedste præstation) samt Jennifer Jason Leigh som de to betjente der går undercover i narkoverdenen, men bliver revet lidt for meget med og ender med selv at blive afhængige.
Det var den som Eric Clapton lavede musikken til.

Under alle omstændigheder en hardcore og dyster film, som fortjener at blive oprettet her på Scope. ;o)

05/01-05Thomas
Griner, ja det ville jo ikke blive meget af et indlæg så.

Den er godt nok heller ikke kommet på DVD herhjemme endnu, men den er udgivet i England med danske undertekster og hele moletjavsen.
Har den herhjemme og vil få den genset en af dagene. Jeg var ret vild med den i sin tid og nu er det jo 12 år siden, at jeg har set den sidst, så den må være et gensyn værd snart.

Iøvrigt: tak for anbefalingerne vedr. denne film drenge. Jeg købte den for et par måneder siden pga. jeres rosende ord og jeg har også købt "Cubic" pga. alt det I har skrevet om den. Den skal jeg også snart have set.

Thomas: Jeg var forresten også ved at få kvalme af at se den første scene i Narc pga. kameraføringen og måtte kigge væk. *GG*

05/01-05- Ventetiden værd -
I en tid hvor gode gamle politifilm som ”French Connection” og ”Serpico” synes alt for langt væk, kommer ”Narc” særdeles belejligt.

TV har slået genren halvt ihjel med alle disse hersens klichéfyldte serier med ensporede fremstillinger af politiets arbejde, og derfor er det skønt med en film som ”Narc”, der med sin rå og realistiske stil atter forstår at gøre det interessant. Filmen er virtuost instrueret af den knap så garvede Joe Carnahan, men lad mig sige det kort: Den mand er hermed taget i mit øjesyn. Det er spændende, dristigt og visionært instrueret og med en intensitet uden lige (filmen er optaget på under en måned, og blandt andet det kan være årsagen til dens meget intense karakter). Vi oplevede noget af det i samme den tydelige inspirationskilde ”Training Day”, men denne he...

22/10-04Ja
Anonym
Nu du nævner den, så husker jeg den faktisk godt. Husker ikke meget af den, indrømmet, men husker den dog. Ville næppe kunne sige ret meget om den, ikke engang om jeg husker den som god eller dårlig, kan blot svagt mindes den.

08/10-04U got mail force!
Anonym
U got mail force, don't be afraid :)Fakta

Medvirkende
Henry Oak Ray Liotta
Nick Tellis Jason Patric
Cheevers Chi McBride
Darnell 'Big D Love' Beery Busta Rhymes
Latroy Steeds Richard Chevolleau
Kathryn Calvess Anne Openshaw
Elvin Dowd Dan Leis
Octavio Ruiz John Ortiz
Freeman Franks Alan C. Peterson
Walter Dandridge Lloyd Adams
Bag kameraet
Instruktion Joe Carnahan
Produktion Michelle Grace, Ray Liotta, Diane Nabatoff, Julius R. Nasso
Manuskript Joe Carnahan
Fotografi Alex Nepomniaschy
Klip John Gilroy
Scenografi Greg Beale, Taavo Soodor
Musik Cliff Martinez
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Premieredatoer
Dvd 03.12.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 105 min.
Selskab Paramount Pictures, Lions Gate Films, Cruise-Wagner Productions, Splendid Pictures Inc., Emmet/Furla Films

Se også...