Hard-Boiled (Lashou shentan)

I Hong Kong ender et hektisk skuddrama på et tehus med at superseje Yuens partner bliver dræbt. Samtidig er to grupper af Hong Kongs triader i åben krig og politiagenten Tony er gået undercover for at afsløre hele banden. Efter lidt startvanskeligheder forener Yuen og Tony kræfterne og sender byger af bly ind over den asiatiske underverden. © Scope

Produktionsår 1992
Genre Action
Instruktør John Woo
Medvirkende Yun-Fat Chow, Tony Leung Chiu Wai, Teresa Mo, Philip Chan
Spilletid 126 min.
Biopremiere 24.06.1994
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Woo

(INSTRUKTØR)
Den største af alle Hong Kongs actioninstruktører er John Woo, født Yusen Wu i det sydlige Kina. Hans status blandt kritikere og fans bygger primært på en lille håndfund originale og personlige actionfilm fra midten af 1980erne til begyndelsen af 1990’erne. Woo har siden begyndelsen af 1990’erne haft en noget ujævn karriere i USA. ...

Brugere

14/10 14:44Woohaaa Hvor Fedt! 7
Inden den Hong Kong’ske action instruktør John Woo tog springet til Hollywood, lavede han lige denne virtuose omgang blodige ramasjang eller voldsballet, som det også er blevet kaldt.

Da jeg så den første gang tilbage i 90’erne var jeg blæst væk. Det var min første Woo film. Sjældent havde jeg set så fremragende og nyskabende forførende flot en actionfilm. Det var en fornem og unik perle, intelligent og hævet over genren var jeg sikker på.

Helt så vildt er det måske ikke mere, hvis det er med de briller jeg ser den. Men her +20 år efter, der rammer filmen stadig plet, selv om den sine steder i dag gør det af andre grunde.

For eksempel forekommer flere af scenerne mig så fuldfede selvbevidste b-filmsagtige og lettere cheesy, at det er en fryd.

Historien om to betjente, der...

04/10 11:51hårdt kogt 4
John Woos sidste kinesiske film, inden han for en længerevarende stund drog til Hollywood, er en hæsblæsende actionfilm så mættet med skuddueller, eksplosioner og stiliseret vold, at man bliver helt udmattet. Hard Boiled er Woo i sit mere uhæmmede hjørne, hvilket giver en lidt for lang spilletid, en ujævn fortælling og nogle lige lovligt bøvede scener. Men som actionfilm fungerer Hard Boiled eminent, og jeg blev flere gange helt høj af de virtuose actionscener, hvoraf det nu klassiske og ekstrem lange one-shot shoot-out på et hospital under klimaks er uforglemmelig. Woos film bløder stil, og hvis man (som jeg) er fan af manden, er Hard Boiled et must-see, på trods dens mindre velfungerende elementer. Set på knitrende filmrulle i Cinemateket med Thomas Nielsen.

11/11-07Skyd Hurtigt, Skyd Først...Dræb Alle
SPOILER!

At se John Woos elegante og fuldstændig vanvittige action tour-de-force er ligesom at se et computerspil. Kun få helte, mange skurke, men til gengæld er heltene uffateligt hårdføre! Aldrig har jeg set så mange pistoler blive affyret på så kort tid og aldrig har jeg været vidne til en så høj bodycount i en shoot 'em up film.

Det meget tynde plot hvorpå alle de imponerende actionscener slår sine folder er bygget op omkring Tequila (en rå og karismatisk Chow-Yun Fat) vil have hævn over gangsterne i HongKong og til det slår han sig sammen med en ung undercover-agent.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at Hard Boiled skal ses for sine yderst kreative og velkoreograferede ildkampe og slagsmål. Og efter dette synes Face/Off ikke så kreativ i sine actionsekvenser mere, da det...

02/04-07Voldsballet i kugleregn 6
John Woos Hard-boiled er en suveræn opvisning i adrenalinpumpende action, især med fokus på ildkamp. Aldrig er så mange magasiner blevet tømt i én film og aldrig er de blevet tømt så på en gang voldeligt og elegant.

Filmens skelet hvorpå de mange actionscener hænges op er historien om en særdeles selvtægtsbevidst betjent, som efter drabet på hans bedste ven og kollega beslutter sig for, at udslette alle, som havde bare perifert at gøre med vennens død. Historien har et par mindre twists i ærmet, men er ellers ikke sønderlig iøjefaldende.

Det er til gengæld samtlige af filmens actionscener, som er en overdådig buffet af ildkamp, hvor især skurkens håndlangere må lade livet på samlebånd. Woos kendetegn er her mere perfektioneret end i nogen anden af hans film. Den rå vold og den ele...

26/12-06"Give a guy two guns..." 2
For at se en John Woo-film skal man være indforstået med et par ting: Et enkelt pistolmagasin kan vare ved i uendeligheder. Helte og skurke kan kaste sig gennem talrige glasruder, få skudt hagl og patroner gennem kroppen, og i sidste ende stadig stå oprejst med et smil på læben. En flok fjender kan skyde horder af skud mod hinanden uden nogle bliver ramt - og nærmest let på tå danse sig vej gennem en kugleregn. Og for at opnå besiddelsen af det fulde udbytte af en film som ”Hardboiled”, skal man først og fremmest kunne se æstetikken i en sygeligt velkoreograferet, Slowmotion-glaseret og lækker ildkamp. I John Woos hænder fås denne vare næppe bedre!

To mænd sidder på en restaurant. Begge kigger skævt og mistænksomt over mod et par andre borde. Ved disse sider en flok skumle herrer. De ...

01/05-05Woo, når han (næsten) er bedst 6
Vild, vildere og Hard Boiled. Dette er måske Woos vildeste og mest hårdpumpede actionbasker, men ikke den bedste, men tæt på. Der bydes på vilde skudsalver selvom handlingen er meget spinkel er nærmest fraværende. Men politisk ukorrekt og dejligt hårdkogt actionfilm.

05/01-05©Top action©
Hvis man er til action film og John Woo film i det hele taget, så er denne film toppen af kransekagen.

Det er den mest actionfyldte film jeg har set og man skal lede længe efter en film med så mange skuddueller.


Da jeg i sin tid så den i Palads var jeg chokeret over, at bedst som man troede at filmen havde nået klimaks, så fulgte en endnu vildere action scene, som gjorde at man efter de 2 timer var helt udmattet.

Historien om de to mænd (tilsyneladende) på hver sin side af loven, der viser sig at have samme mål, er efter min mening John Woo´s bedste og mest underholdende. Også hvis vi inkluderer hans Hollywood film. Skudscenerne bliver udført med en timing og en elegance, som får en til at tænke på ballet og det er vildt underholdende.

Derfor får denne film i underholdninge...

12/11-04den er god,vildt god!!!!!!!!!!
Anonym
den er enorm blodig!!!
der er pisse mange skud -dueller, der er så mange at man bliver helt udmattet...',, det er action når det er bedst, mn det forventer man jo af john woo.
det ikke kun action der gør den go` det er også fremragene spil fra yun-fat chow, fremrage iscenesat. filmen varer lidt over 2 timer , men jeg kan overbevise dig om du ikke keder dig i et minut........der er action fra starten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26/06-04John Woo, når han er bedst
Anonym
Uden tvivl den mest hæsblæsende og blodigste actionfilm jeg overhovedet har set. Selve plottet er der intet synderligt nyt i, men det er jo også en John Woo-film, så det er helt klart actiondelen man kommer efter. Her bliver man vidne til de længste og blodigste skuddueller i mands minde, som jeg kun har set Woo har kunnet iscenesætte. Og action er der nok af.
Det er hæsblæsende, det er blodigt, og det er Woo'nderfull!

Fakta

Medvirkende
Yuen Yun-Fat Chow
Tony Tony Leung Chiu Wai
Teresa Chang Teresa Mo
Pang Philip Chan
Mad Dog Philip Kwok
Johnny Wong Anthony Wong Chau-Sang
Benny Bowie Lam
Lionhart Bobbie Au-Yeung
Yuens assistent Shui Ting Ng
Hui Hoi-Shan Kwan
Foxy Wei Tung
Bag kameraet
Instruktion John Woo
Produktion Terence Chang, Linda Kuk
Manuskript John Woo, Gordon Chan, Barry Wong
Fotografi Wing-Heng Wang
Klip Jack Ah, Kit-Wai Kai, John Woo, David Wu
Scenografi James Leung
Musik Michael Gibbs
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 24.06.1994
Øvrige oplysninger
Land Hongkong
Produktionsår 1992
Spilletid 126 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 1.184
Selskab Milestones Productions, Golden Princess Film Production

Se også...