Terminalen (The Terminal)

Viktor flygter fra urolighederne i sit hjemland og immigrerer til USA. Desværre et Viktors pas ikke længere gyldigt, da et statskup gør en ende på hans hjemland. Den uheldige mand kan derfor ikke komme ind i Amerika og heller ikke vende hjem men må blive i terminalen. Efterhånden som dage bliver til uger og måneder bliver Viktor en fast del i lufthavnens hverdag. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Komedie
Instruktør Steven Spielberg
Medvirkende Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride
Spilletid 128 min.
Biopremiere 17.09.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones er født i Wales og blev tidligt lidt af en tv-stjerne i England med serien 'The Darling Buds of May' (1991-93). Siden flygtede til USA, fordi den engelske tabloidpresse ikke kunne lade hende være i fred. I november 2000 blev hun gift med den 25 år ældre Michael Douglas, hvilket ikke lagde en dæmper på pressens interesse. ...

Anmeldere

Politiken
"...feel good-komedie af en tilsyneladende ret forhenværende mesterinstruktør... Og så har filmen alligevel en drivkraft og en underliggende uro i sig..."

Berlingske
"...glider fra realisme til eskapisme, fra bister satire til romantisk eventyr. Det er sødt, men lidt slapt."

Jyllands-Posten
"Den er skiftevis morsom, kønt sentimental og lettere moralsk opbyggelig..."

Weekendavisen
"Der gemmer sig vel et opbyggeligt budskab om hjemløshed, bureaukrati og næstekærlighed i historien, men alt forbliver på bagatelplanet."

Information
"...trods sine fejl og mangler ejer evnen til at forføre sit publikum."

Ekstra Bladet
"Klicheerne står nærmest i kø, ligesom Spielbergs hang til sentimentalitet bestemt heller ikke fornægter sig."

B.T.
"...med en gennemført Tom Hanks sat i scene af en ligeså gennemført Steven Spielberg må selv en iskold kyniker føle sig lidt varm om hjertet."

Filmland
"...en finurlig lille romantisk komedie..."

Cinemazone
"...i længden kløjes man i de voldsomme mængder Hollywood-tryllestøv, Spielberg har strøet ud over filmen..."

Brugere

02/11-14Det er en ommer.
Det er spild af tid at se denne film.
http://www.nem-ejendomsmægler.dk

11/10-08Hyggelig, sød, men...
Filmen er da meget hyggelig, og man få da også lidt sympati for hovedpersonen...
Men handlingen er tragi-komisk på den dårlige måde, og man venter bare på at han kommer ud af den terminal (og filmen slutter!)

15/12-06Søvndyssende lufthavns vals
En gang i mellem ser det ud til at Spielberg slapper lidt af i ambitionerne, og laver en film i light-udgave. Der bliver skruet ned for kunsten, og op for komikken, og så hyrer han dukkebarnet Tom Hanks til at spille med. Han gjorde det med Catch Me If You Can og samme rutine danner baggrunden for The Terminal.

Det er denne type film som Spielberg efterhånden kan lave med begge hænder bundet på ryggen. Det er venstrehåndarbejde, set ud fra instruktørens habile erfaringsniveau. Og denne gang han virker han overraskende urutineret.

The Terminal har en idé (udover at været inspireret af et autentisk oplæg). En idé om en lufthavnsterminal og en mand uden et land. En gråzone hvor nationalitet ikke gælder. - Og denne idé blev til så en film.

Idéen er drivkraften i den første time. Vik...

12/12-05Mens vi venter
Steven Spielbergs lette komediedrama ”The Terminal” er ofte umådeligt sentimental, men der samtidig så sjov, let og sød, at man sagtens kan leve med, at den nogle gange giftigt forsøger at trykke på nogle følelsesknapper hos publikum.

Viktor Navorski (Tom Hanks) fra det fiktive østeuropæiske land Krakotien flyver ind til en lufthavn i New York (lufthavnen virker enormt overbevisende, men det er faktisk en kæmpestor kulisse), men da han lander er hans pas og visa ugyldigt, da regeringen er overtaget ved et coup d'etat. Lufthavnsinspektøren Frank Dixon (Stanley Tucci) kan ikke give Viktor tilladelse til at rejse ind i USA, og Viktor kan heller ikke rejse tilbage, da landet er i borgerkrig. Han er strandet i lufthavnen på ubestemt tid.

Det er svært for ham at leve der i starten, da ...

08/07-05God film hvis...
...den havde været 1½ time ca. men ellers er den meget kedelig ind i mellem.

Og jeg kan ikke forestille mig Tom Hanks som russer, slet ikke.

En af Spielbergs dårligste.

22/06-05Kedelig og tilfældig
Anonym
Filmen om tom hanks' strandede rejsende i en særdeles flot lufthavns termninal (der minder om vores egen i KBH) har en imponerende arena men meget lidt dybde. Kulissen er sublim, kameraarbejdet meget dygtigt, reflektioner og lyssætning lige til et 11-tal....men under denne glinsende facade lurer en meget ujævn film.

I stedet for at skabe en egentlig verden for Hanks og de andre spøjse lufthavnspersonligheder, hopper manuskriptet lidt frem og tilbage mellem mindre sketch-agtige scener og falde-på-halen komedie...uden større succes. Filmen vil meget gerne have en vigtig morale men den kommer aldrig derind fordi historien er alt for overfladisk og mange steder utroværdig. Intentionen er faktisk god nok, men udførelsen desværre ikke til par.

En relativt atypisk Spielberg film som kunne...

07/05-05Utroværdig og pinefuld
Anonym
Jeg forsøgte at se filmen, men måtte give op en tredjedel inde i den. Da kunne jeg ikke holde mere ud. Tom Hanks virker totalt fejlcastet til den rolle; hans "indstuderede" slaviske accent og kropsprog fungerer dårligt og utroværdigt. Hvis nogen har set "Oh Happy Day", ville det svare til at sætte en sort dansker til at spille Jackson. Hvorfor har Spielberg dog ikke fundet en slav i stedet!?
Den "lette og søde underholdning med hjertet på rette sted" (som flere her på Scope karakteriserer filmen) finder jeg hverken særlig underholdende eller sød - men derimod alt for let, kedelig, forudsigelig og (med romancen) endnu mere pinefuldt kvalmende.

23/04-05God underholdning
Anonym
Terminalen er nem og god underholdning. Synes faktisk den var bedre end jeg havde forventet. Den er så simpel og uskyldig på en eller anden måde. Tom Hanks spiller super godt synes jeg. Jeg ville dog aldrig have gættet på det var en spielberg film, hvis ikke jeg havde vidst det. Men jeg synes absolut den kan anbefales hvis man vil have god underholdning i et par timer.

11/04-05God nok
Anonym
Filmen Terminalen er en god og underholdende film, og Tom Hanks spiller godt.

(Set I Flyet)

11/04-05Terminalen (2004): Komedie
Steven Spielberg's nye film Terminalen er god og let underholdning, i stil med Catch me if you Can.

Han vælger også i denne film at vise et klart medmenneskeligt perspektiv, og derved mener jeg til at forstå for alle og enhver. Det bliver dog rigtigt nok, lige lidt for sentimentalt og langtrukkent, men aldrig rigtigt kedeligt for der sker det meste af tiden noget nyt og interessant.

Tom Hanks spiller hovedrollen som den tilrejsende og meget forundrede Viktor Navorski. Og jeg syntes egentligt at det er en både herlig og original figur som Tom Hanks for gjort ud af ham, det helt sikkert. Stanley Tucci er nu også helt iorden som Dixon, og giver modspil til Navorski. En af de andre medvirkende er jo Catherine Zeta-Jones og hun er mildt sagt en pisse irriterende oplevelse, jeg ville ba...Fakta

Medvirkende
Viktor Navorski Tom Hanks
Amelia Warren Catherine Zeta-Jones
Frank Dixon Stanley Tucci
Joe Mulroy Chi McBride
Enrique Cruz Diego Luna
Ray Thurman Barry Shabaka Henley
Gupta Rajan Kumar Pallana
Torres Zoe Saldana
Salchak Eddie Jones
Max Michael Nouri
Bag kameraet
Instruktion Steven Spielberg
Produktion Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Steven Spielberg
Manuskript Andrew Niccol, Sacha Gervasi, Jeff Nathanson
Fotografi Benny Golson
Klip Michael Kahn
Scenografi Alex McDowell
Musik Benny Golson, Benny Golson
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 17.09.2004
Dvd 06.04.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 128 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 54.907
Selskab DreamWorks, Amblin Entertainment, Parkes/MacDonald
Biodistributør United International Pictures

Se også...