Solkongen

Elektrikerlærlingen Tommy skal på sit første job skifte rør i et solcenter, og her forelsker han sig i ejeren Susse, der engang kunne smykke sig med titlen Miss Fyn. Samtidig går Tommys venner i gang med at give solcenteret et mere maskulint look, men det falder ikke i god jord hos alle. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Komedie
Instruktør Tomas Villum Jensen
Medvirkende Nikolaj Lie Kaas, Birthe Neumann, Niels Olsen, Thomas Bo Larsen
Spilletid 87 min.
Biopremiere 11.02.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Birthe Neumann

Mange middelgode film og decideret inferiøre film fra 1990'erne liver op i korte øjeblikke takket være Birthe Neumanns aldrig svigtende talent for at tilføre endog meget små biroller dybde, humor og menneskelighed. Bag en ofte kølig facade fornemmer man afgrundsdybe hemmeligheder, fortrængninger, neuroser eller andre gode sager. Først i en a...

Anmeldere

Berlingske
"...ikke spor forfinet og kan bestemt ikke kaldes perfekt, men man kan alligevel ikke lade være med lystigt leende at holde af den."

Jyllands-Posten
"...en særdeles fornøjelig dansk folkekomedie."

Information
"I de scener, hvor blandingen [af ironi og oprigtighed] virker, er det hovedsageligt skuespillernes skyld. De synes at more sig stortartet med det skamløse overspil..."

Ekstra Bladet
Læg fordommene og forstanden i garderoben, og du er garanteret halvanden times fornøjelig og uforpligtende underholdning."

B.T.
"Man kluk-ler hele vejen igennem denne frydefuldt farcerende komedie."

Filmland
"...Kirsten Lehfeldt og Jens Okking har fået nogle af de bedste replikker, der længe er set i en dansk folkekomedie. Men det slaskede og dårligt begrundede plot spænder ben for det hele."

Cinemazone
"...handler...om at se tilværelsens lyse sider, have et åbent sind og lade hjertet råde. Dét er i sig selv et smukt budskab, og, fortolket af nogle af landets ypperste humorister, er det også en varm og morsom film."

Brugere

27/07-07Royal sun
Mega sjov dansk komedie, kan varmt anbefales til alle :) en god lille hyggelig film.


Hilsen...

03/04-07Gab!
En af de mest kedelige og ligegyldige film jeg nogenside har set. Og skuespillet - så karrikeret, at det gør ondt! At det blev en publikumsucces må bero mere på kompetent markedesføring end godt håndværk.

06/02-06hvem ka ikke lie kaas??
så godt skuespil skal man lede længe efter.
ikke kun lie kaas, men også Birthe Neumann er i en særklasse man sjældent ser i DK.
god humor, sjov fortælling.
alt i alt, en seværdig dansk fiulm, med skuepsil i særklasse

05/02-06genial
det er simpelthen utrolig genial fundet på. godt manuskript, gode skuespillere og spændning hele vejen igennem

22/10-05Kærlighed På Trods
Den kiksede Tommy (Kaas) forelsker sig i den noget ældre og ensomme overklassekvinde Susse (Neumann) og hun gør ham til bestyrer af hendes solcentre, hvor de først mødtes da han prøvede at sætte nye rør i. Ikke alle synes dog godt om ideen og prøver at ødelægge tingene.

Herlig dansk feel-good komedie om kærlighed på trods. Handlingen er dybt usandsynlig, men er både sympatisk tænkt og udført med en sådan kærlighed for de skæve personligheder den omhandler, at det intet gør og når der tillige spilles så fantastisk og replikkerne er noget af det morsomste der er hørt længe, kan man tilgive meget.

Kaas gør atter en overbevisende indsats, her som den generte Tommy, der er bange for kvinder. Men også Neumann spiller smukt som et ensomt menneske, der savner en i sit liv. I birollerne b...

13/07-05Underholdning i særklasse!!!
Anonym
Dette er en film, som man bare må se... den er så grineren at man falder ned af stolen...
Tommy ( Nikolaj Lie Kaas) er dum og charmerende på samme tid...
fantastisk film...

15/05-05Gennemført
Anonym
Filmen er sød, charmerende og ikke mindst humoristisk... Du bliver i godt humør, og du kan ikke lade være med at grine
Skuespillerne spiller fantastisk, endnu engang specielt Birthe Neumann der simpelthen spiller fænomonalt. Filmen gik rent hjem hos publikum... Alle grinede højt igennem hele filmen. Der var simpelthen stemning. Har ikke oplevet den samme form for stemning før.
Synes Solkongen er en af dansk films bedste. Den er på højde med Lykkevej, der er endnu et pragteksempel på hvor gennemførte og geniale danske film kan være.
vil klart anbefale Solkongen. Det er en sød historie fra hverdagen, der viser at med kærlighed kan man klare alt. Glæder mig til at gense den på dvd, når den forhåbentlig snart udkommer.

18/04-05Erstatning for tort og svie!!
Anonym
Det er godt nok lang tid siden jeg har set så dårlig en film. Den må være lavet med bind for øjnene, og hænderne bundet på ryggen. Som navnkundige professor Hans Brix engang sagde; "Anmelde den? Det skulle da være til politiet!!!" I tilfældet med så dårlig en film kommer 6 stjerneskalaen ganske enkelt til kort. Jeg vil udvide skalaen og give den minus 10 stjerner!!!! At sådan en film kommer op i biografen er ganske enkelt en skandale, og Kulturminister Brian Arthur Mikkelsen burde tage konsekvensen og gå af øjeblikkeligt. Danmarks omdømme og anseelse i udlandet har forhåbentlig ikke nået at tage skade!?!

Jeg håber at de andre stakkels biografgæster der som jeg havde forvildet sig ind i Dagmar biografens ubarmhjertelige mørke i lørdags også vil søge erstatning for tort og svie af folke...

18/04-05KOMEDIE!
Anonym
Komedie på det småborgerlige plan - men skal den bevæge sig på dette plan samtidig med at den skal være morsom, må den have et indhold der kan fremhæves og det har den bestemt ikke.Olsen Banden som eksempel er noget helt andet den viser hvordan sådan noget KAN gøres!!!jeg vil give den 2 stjerner og Olsen Banden 12!!!

17/04-05Plat!
Anonym
Lav-niveau-komik af værste skuffe. Fyldt med platte og usjove replikker i en "komedie" lavet med venstre hånd. At gode danske skuespillere stiller op til dette makværk er mig en gåde.Fakta

Medvirkende
Tommy Nikolaj Lie Kaas
Susse Birthe Neumann
Ole Finland Niels Olsen
Flemming Kok Thomas Bo Larsen
Johannes Peter Gantzler
Stine Mira Wanting
Grethe Lotte Andersen
Tommys mor Kirsten Lehfeldt
Tommy far Jens Okking
Leif Ole Thestrup
Janis Farshad Kholghi
Bag kameraet
Instruktion Tomas Villum Jensen
Produktion Carsten Holst, Michael Obel
Manuskript Anders Thomas Jensen, Tomas Villum Jensen
Fotografi Jacob Kusk
Klip Mogens H. Christiansen
Scenografi Michael Leth Hansen
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 11.02.2005
Dvd 27.09.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 87 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 348.304 (#219)
Selskab Thura Film A/S
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...