Boogeyman

Som ung mand er Tim Jensen traumatiseret af skumle minder fra sin barndom. Men stammer mareridtene fra virkelige hændelser eller er de produkter af hans overanstrengte psyke? Trods frygt og bæven tager Tim tilbage til sit barndomshjem for at komme til bunds i sagen. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Stephen T. Kay
Medvirkende Barry Watson, Emily Deschanel, Skye McCole Bartusiak, Lucy Lawless
Spilletid 89 min.
Biopremiere 21.04.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...når Boogeyman' er blevet en underlig blanding af uhygge og kedsomhed, er det netop, fordi de konstante gysereffekter er leveret fuldstændig uden sans for variation eller suspense."

Jyllands-Posten
"Der er intet nyt at hente i 'Boogeyman' udover en bekræftelse af, at den nye gys-light bølge er begyndt at trætte"

Information
"...er som tidens gyserfilm er flest: rig på chokeffekter og lider under en såre uoriginal historie og en slutning, hvor alt kører af sporet."

Ekstra Bladet
"Hold jer væk. Ellers skal vi bare trækkes med en toer."

B.T.
"Uhyrlighederne kan måske nok tilfredsstille uerfarne gyserentusiaster, men der er absolut intet nyt (...) at komme efter, hvis du har set blot en håndfuld gyserfilm før."

Filmland
"Filmens bifigurer bidrager ikke med spor til historien, dialogen er kedelig og uden dynamik, hovedpersonen Tim er en søvndyssende tørvetriller og bussemanden er så uopfindsomt fundet på, at det er en bedrift i sig selv."

Cinemazone
"...anbefales som et hurtigt gyser-fix men næppe noget, der hører hjemme i en rigtig samling."

Brugere

13/07-10Ekstremt dårlig
Dette er uden tvivl den åndssvageste gyserfilm i mange år. Jeg så den i biffen og blev meget skuffet. Jeg kan sagtens anbefale Boogeyman 2. De har intet med hinanden at gøre. 2 seperate historier og 2eren holder..

Mit budskab er: Se ikke denne film, den er utrolig plat!!

10/08-08For lidt gys
Anonym
Lidt for kedelig.
Der sker ikke noget spændende.
Bussemanden kommer bare ud af skabet og æder dig.

20/03-07Bøh..?
Jeg havde set at Boogeyman havde ligget nr 1, på de amerikanske og engelske biograflister i et stykke tid, dette skulle endelig være en god gyser der brød stimmen af virkelig ringe artsfæller.
Efter så, at anmelderne havde haft fingrene i den, og fuldstændig møret den i stykker med kritik, kunne man jo så godt tro, at dette ikke skulle være den film der satte et særligt stort indtryk, eller pointerede gyser genren, som stadig, åben for nye hot shots.

Boogeyman er helt så korrekt som anmelderne har skrevet det, en meget, meget dum og åndssvag film.
Det føles som om at se en genudsendelse af alle andre ligeså tåbelige gysere, der er absolut intet nyt under solen at hente, den ene klichée efter den anden. Der er momentvis små fuldtræffere, men de overskygges totalt af alle de skud ved ...

03/11-05Bøhmanden I Skabet 2
Efter som barn, at have set sin far blive taget af bøhmanden, må Tim (Watson) som voksen se sin frugt i øjnene og søge tilbage til huset hvor det hele skete.

Instruktør Kay, der spillefilmsdebuterede i 1997 med filmen ”The Last Time I Committed Suicide”, kan ikke siges at være det store talent bedømt ud fra hans række af mere eller mindre ukendte film. Alligevel har Sam Raimi, der jo er manden bag blandt andet kultgyseren ”Evil Dead” og de (indtil nu) to vellykkede ”Spider-man” filmatiseringer, sammen med sin gamle parter Rob Tapert, hyret ham til at stå bag denne gyserfilm, der er hans første i genren, for deres nyligt grundlagte filmselskab ”Ghost House Pictures”.

Om det kan skyldes at de mener at kunne se noget i ham skal være usagt, men det er intet der kommer til udtryk i de...

25/10-05God bussemand !
Anonym
Super veldrejet gys som får hårene til at rejse sig. Rigtig god og mega uhyggelig. Fedeste blodbad til sidst og det er ikke til at gennemskue hvor det hele ender. 6 Stjernet gyserfilm. Ufatteligt at anmelderne har givet den så dårlige karakterer. De tager ikke genren alvorligt. Boogeyman er virkelig en god gyser, som varmt kan anbefales til det kræsne gyser-publikum.

16/10-05God Gyser
Jeg synes faktisk det er en rigtig god gyser, selvom den godt kunne have været lidt længere. Men den kan da absolut anbefales, hvis du sidder en mørk aften og vil ha' et par gode chocks.

07/10-05Over ALLE forvetninger
Anonym
Efter den ekstreme skuffelse "The Grudge" er her kommet en langt bedre gyserfilm som jeg vil sige kan få alle til at gyse, og enkelte vil måske slukke. Jeg er selv en stor gyserfan, og denne film skræmte mig virkelig. I forhold til "The Grudge" har denne film lange scener som simpelthen driver seeren til vanvid. "The Grudge" var plaget af kort scener uden et seriøst indhold. Det foregik bare sådan: Stilhed, chok, klip. Stilhed, chok, klip. Stilhed, chok, klip. Stilhed, chok, klip.... Men her bliver kameraet ved med at fokusere på samme person i samme scene selv efter chokket. Det gør simpelthen at man taber pusten og man sidder badet i sit eget sved.
Historien er dog noget af det mest uoriginale jeg nogensinde har set, og bøhmanden selv er heller ikke noget man ikke har set før. Hvis ma...

18/09-05the Force is right 1
Kultinstruktøren Sam Raimi har med sit nyetablerede produktionsselskab fokuseret på kunstlette horrorfilm, lidt i stil med Joel Silver og Robert Zemeckis’ selskab Dark Castle, der har ’specialiseret’ sig i debile gysere af meget tvivlsom kvalitet. Raimis producentstatus kan man, efter at have set denne latterlige og fuldkommen dillettantiske gyser, dog kun kategorisere som pengebagmand, da Raimis overlegne filmbehandling ikke anes i dette dybt overflødige og grinagtige makværk. Den amerikanske genindspilning af The Grudge (som Raimi ligeså producerede) fremstår som et banebrydende mesterværk i forhold til Boogeyman.

Instruktøren Stephen Kay stod bag den udskældte genindspilning af Mike Hodges hævndrama Get Carter fra 1971, som måske ikke kun kaldes videre vellykket, men som debutfilm ...

03/09-05hehe!!!
helt grinagtig og total kedelig!!!

virkelig et kedelig gys der gemmer sig i skabet!!!

02/09-05©The Bogus-man© 4
Efter forfærdeligheder som "Darkness falls" og "Cabin fever" troede jeg ikke, at man kunne synke dybere indenfor denne genre, men "Boogeyman" er det tydelige bevis for, at jeg tog grueligt fejl.

Handlingen er nærmest udeblivende og man sidder rystet tilbage over, at folkene bag filmen virkelig har ment, at idéen med "Bussemanden i klædeskabet" var nok til at danne grobund for en film på lidt under halvanden time.

"Der må da være mere i det end bare dét", tænker man - men ak nej. Der er fundet mere mening i et madlavningsprogram eller halvanden times tidsfordriv med at sidde og kigge på pausefisk.

Her er "handlingen": En dreng ser sin far blive trukket ind i et klædeskab og 15 år senere render den nu unge mand rundt med traume over det han så som lille og er bange for alle døre ...Fakta

Medvirkende
Tim Jensen Barry Watson
Kate Emily Deschanel
Franny Skye McCole Bartusiak
Mary Jensen Lucy Lawless
Jessica Tory Mussett
Katie Robyn Malcolm
Hr. Jensen Charles Mesure
Jessicas mor Louise Wallace
Jessicas far Michael Saccente
Bekymret mor Lee Foreman
Bag kameraet
Instruktion Stephen T. Kay
Produktion Daniel Carrillo, Hans Jürgen Pohland, Sam Raimi, Robert G. Tapert
Manuskript Eric Kripke, Juliet Snowden, Stiles White
Fotografi Bobby Bukowski
Klip John Axelrad
Scenografi Patricia Devereaux, Robert Gillies
Musik Joseph LoDuca
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Premieredatoer
Biograf 21.04.2005
Dvd 29.08.2005
Øvrige oplysninger
Land USA, New Zealand
Produktionsår 2005
Spilletid 89 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 11.428
Selskab Senator International, Ghost House Pictures
Biodistributør Nordisk Film

Se også...