Return to Sender

Den kyniske Frank planlægger at sælge breve fra dødsgangen til tabloidpressen, men tingene ændrer sig, da han forelsker sig i den dødsdømte Charlotte. Med tiden som en farlig modstander sætter Frank sig for at bevise hendes uskyld. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Thriller
Instruktør Bille August
Medvirkende Connie Nielsen, Kelly Preston, Aidan Quinn, Mark Holton
Spilletid 103 min.
Biopremiere 24.06.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Connie Nielsen

Med sin rolle som Joaquin Phoenix søster i Ridley Scotts kæmpehit og Oscar-vinder Gladiator (2000) fik danske Connie Inge-Lise Nielsen sit internationale gennembrud. Hendes første Hollywood-job var 'Djævelens advokat' (1997), hvor hun fik den retskafne Keanu Reeves til at tænke aldeles syndige tanker. I løbet af de næste få år scorede hun fler...

Anmeldere

Politiken
"...selv om filmen handler om både skyld og straf og om kærligheden som en mulig benådning i tilværelsen, er det svært at se, hvad Bille August har villet med denne på alle måder meget ordinære film."

Berlingske
"Det er mildest talt et plot, hvis troværdighed kan ligge på et meget lille sted og som ville have været en amerikansk B-film værdig."

Jyllands-Posten
"...som om den sætter sig mellem to stole. Men den underholder som helhed smukt."

Weekendavisen
"Return to Sender martres ikke af store episke ambitioner, og det klæder den at gå efter saglig realisme. Men i den sidste ende bøjer filmen sig for dybt for at behage og berolige."

Information
"Selv om August søger at rette fokus mod det psykologiske drama i fortællingen, kommer han aldrig i dybden, og filmen efterlader en smag af habil fredag-aften-krimi i tv."

Ekstra Bladet
"...en middelmådig thriller uden hoved eller hale."

B.T.
"...balancen mellem karaterstudierne i første del af filmen og thrillertonen i anden halvdel [er] rigtig god."

Cinemazone
"Historien er fortænkt, men alligevel tæt på at lykkes."

Brugere

29/04-08ÅH JA DADA
Filmen som et indlæg i den standende diskussion om dødsstraffen som retfærdig har et meget, meget vigtigt budskab. Filmrollerne spilles fint: en falleret advokat med en morbid bestilling, en dødsdømt kvinde, der dækker over sin blinde søster - og en lidt for sukkersød Hollywood-slutning. Den "nuttede" slutning gør egentlig ingeting - filmen vækker stof til eftertanke. Den fallerede advokat bliver nok et andet menneske, der ikke manipulerer med de dødsdamte, da han finder en sag og en kvinde, der tvinger de menneskelige sider frem i ham. Ingen genial film, men særdeles tankevækkende. Plottet er måske for gennemskueligt, men problemstillingerne særdeles relevante. Bumbumdk.

09/09-07ligegyldig
hvorfor nu det bille

bille august beviser endnu engang at han ikke rigtig hverken kan eller gider

forhåbentlig tjente han selv lidt på denne ligegyldige "thriller"

04/07-07Rod fra dødsgangen
Jeg fatter ikke, hvad der har fået Bille August til at lave denne film. Historien om en kvinde, der sidder på dødsgangen, dømt for at kidnappe og myrde en to-årig, har selvfølgelig nogle interessante undertoner om skyld og straf og bod. Men det er på et ret banalt plan og får aldrig lov til at folde sig ud derfra.

Indgangen til historien er egentlig en meget fin darling. Hovedpersonen er en falleret advokat, der nu lever af at skrive breve til folk på dødsgangen, som han narrer til at svare sig, så han efter henrettelsen kan sælge deres sidste brev til medierne. Et fint twist på den klassiske dødsgangshistorie. Men derfra kan "Return to Sender" ikke rigtig finde ud af, om den vil være karakterdrama, antidødsstraf-film eller bare krimigåde.

Den fungerer bedst som krimigåde, for spæn...

22/08-05Bedre end forventet - spoiler
Efter at have læst diverse negative udgydelser om denne film, var det en positiv oplevelse selv at se den. Den viste sig at være langt bedre end forventet. Skuespillerne var aldeles fremragende, miljøet godt skildret og historien godt fortalt.
- Spoiler -
Ind imellem en anelse langtrukken, men det eneste rigtigt negative var den alt for amerikanske slutning. Synd at de sidste 5-10 min. skæmmer et ellers godt helhedsindtryk. Men er man til lykkelige hollywood-slutninger er det en super-film.

09/08-05Bille kom hjem!
Anonym
Det går ikke med de amerikanske film, vi savner Zappa og Pelle Erobreren!

31/07-05hmmmm
Anonym
Bille understreger endnu engang at danskere ikke kan lave film i Hollywood.
Lilleøre har ret i at det er Connies bedste præstation - der skal faktsik heller ikke så meget til efter det kvindeundertrykkende billede S. Bier viser af hende i den der anden dårlige film... hvad er det nu den hedder... øbø... brødrene, nej, bror lort eller... nej kan ikke huske det, men ihvertfald burde Return to sender, sendes retur til afsenderen.

Kew

31/07-05Connies bedste præstation!!! 1
Jeg forstår ikke filmen har fået dårlig anmelderser. Jeg synes det er en virkelig god film der skal ses, det skal den bare!!!!!!! Der er spændning til sidste klip.
Connie Nielsen spiller sin rolle utrolig godt. Hendes absolut bedste film sys jeg.
Se den og døm selv.

31/07-05Hollywood-Skabelonen
Frank (Quinn) lever af, at få dødsdømte til at skrive breve til ham, som han så sælger når de er blevet henrettet. Men da han begynder at nære mistanke om at Charlotte (Nielsen), som han er begyndt at skrive samme med, slet ikke er skyldig og han samtidig forelsker sig i hende, vækker det noget i ham og han beslutter sig for at bevise hendes uskyld inden det er for sent.

August har været fremme med en kritik af danske film, for at de ligner hinanden for meget og er bygget over den samme skabelon og langt hen ad vejen, har jeg da tendens til at give ham ret. Men desto mere undrer det mig at manden tager til USA for at lave en typisk amerikansk mainstream thriller, som enhver middelmådig amerikansk instruktør kunne have leveret lige så godt.

August har da indrømmet, fokuseret en an...

29/07-05Skuffetri
Anonym
Forudsigelig og patetisk...

27/07-05Rigtig god
Den er en god film, som giver et godt indblik i virkeligheden.
Filmen har den der oplevelse af, at man ikke lige kan ryste det hele ud af hovedet bagefter. hvilket er et klart plus for mig.
Måske skulle filmen have været sat op til 15 år, men også kun måske! :)Fakta

Medvirkende
Charlotte Cory Connie Nielsen
Susan Kennan Kelly Preston
Frank Nitzche Aidan Quinn
Joe Charbonic Mark Holton
Martin North Timothy Daly
Joe Hammond Randy Colton
Paparazzi Steven Judd
Detektiv Darryl Cox
Reporter Chris Freihofer
Stella Sara-Marie Maltha
Bag kameraet
Instruktion Bille August
Produktion Michael Lunderskov, Stephen Woolley
Manuskript Neal Purvis, Robert Wade
Fotografi Dirk Brüel
Klip John Scott
Scenografi Viggo Bentzon
Musik Stephen Barton, Toby Chu, Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Fængselsdrama
Nøgleord Dødsdømt
Premieredatoer
Biograf 24.06.2005
Dvd 17.01.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Canada, USA, Storbritannien
Produktionsår 2004
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 113.692
Selskab Moviefan Scandinavia A/S, Audley Films LLP, Number 9 Films
Biodistributør Nordisk Film

Se også...