Halloween: H20 - tyve år senere (Halloween: H20 - 20 Years Later)

Michael Myers er tilbage i blodtørstig form, og han er stadig på jagt efter sin søster Laurie, der nu lever et anonymt liv med sin søn. Men det skal Maniac Michael nok få sat en stopper for. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Gyser
Instruktør Steve Miner
Medvirkende Jamie Lee Curtis, Adam Arkin, Michelle Williams, Adam Hann-Byrd
Spilletid 87 min.
Biopremiere 06.11.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Scope
Blodfest

Set i sammenhæng med den retrostrøm af horrorfilm, der har huseret lærredet de seneste år, forekommer det kun naturligt at grave gamle Michael Myers op igen for at terrorisere Jamie Lee Curtis én sidste gang.

Det er 20 år siden at den sindsforstyrede Michael Myers "went Trick or Treat" i John Carpenters indiskutable horrormesterværk "Maskernes nat" (1978). I hele fem sequels har han forsøgt at skabe lidt ekstra liv i kludene på Allehelgenens aften ved konsekvent at rydde ud i den promiskuøse amerikanske ungdom. Desuden har han konstant været på jagt efter sin sejlivede søster (spillet af Jamie Lee Curtis i de to første film), uden det dog er lykkedes ham at få kål på hende. Netop som man troede, at han var blevet sendt til de evige slasher-marker, er han genopstået; som regel i endnu mere voldsom og blodtørstig form.

Pas på han har kniv!
I Steve Miners "H20" lever Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) et tilsyneladende sorgløst liv under navnet Keri Tate. Hun lever sammen med sin 17 årige søn Josh, der går på den samme skole, hvor hun er forstander. Hun har dog ikke lagt fortiden bag sig og plages konstant af mareridt om sin psykopatiske bror, naturligvis ikke uden grund. For Michael Myers er tilbage - og han er stadig en vred ung mand. Han opsporer hurtigt Lauries nye identitet, men denne gang er han ikke kun ude efter søs men også hendes søn, der har nået den hug-og-stik modne alder. Og så er der ellers lagt i kakkelovnen til et ordentligt blodorgie.

Velfungerende gys
Af alle de psykopatiske teenagemordere der i tidens løb har farvet lærredet rødt, er Michael Myers den mest skræmmende. Ikke bare fordi han var den første, men fordi han er den mindst karrikerede og den mest konsekvente i hans myrderier. Disse egenskaber har Miner heldigvis beholdt i den nye version, og det gør den en god del mere uhyggelig, og dermed bedre, end andre af de nye horrorfilm - deriblandt også "Scream". Selvfølgelig kan den ikke undgå at kører med i det selvironiske og selvreferende spor, men det undgår at blive anstrengende og påklistret. Blandt andet er der en ganske morsom scene, hvor Keris sekretær (spillet af Janet Leigh, Jamies rigtige mor) giver hende et par moderlige råd med på vejen. De små indbyggede historier om Keris indre slagsmål med sin fortid og Josh's slagsmål med moderens paranoia fungere ganske godt indenfor filmens horrorrammer.

Som ægte horrorfilm fanatiker skal der efterhånden noget ekstra godt i posen før man bliver rigtig skræmt, og det har "H20" svært ved at byde på. Men det skal ikke spolerer indtrykket af, at filmen er det bedste filmgys, der har set dagens lys i meget lang tid.

Brugere

18/05-08Slasher på halv kraft
Michael Myers er og bliver en af horrorhistoriens sejeste og mest skræmmende dræbere, og egentlig følger H20 den tradition meget godt til dørs. Men filmen tager meget lang tid om at komme i gear - hvilket sagtens kunne accepteres - hvis det ikke var fordi, at klimaks lader sig afvikle på under 15 min.

Steve Miner har med H20 lavet det scoop, at få Carpenters oprindelige heltinde Laurie i skikkelse af Jamie Lee Curtis med i myrderierne igen. Det løfter allerede fra starten filmen i niveau over de fleste af de øvrige efterfølgere. Laurie er nu mere end voksen, men hendes Myerskompleks er helt intakt. Hendes paranoia går blandt ud over hendes søn John, og denne konflikt udfylder fint filmens begyndelse, hvor efter spændingen langsomt intensiveres igennem flere og flere glimt af vores "he...

18/08-06splatter fra start til slut
denne halloween film er ren skræk film. Historien hænger godt sammen, og man er ved at skide i bukserne, hver gang, Michael træder frem fra mørket, med sin store kødkniv. Filmens spilletid er lige tilpas. Chok effeckterne er skræmmende gode, og lydsiden er endnu mere uhyggelig.

Den tredie bedste, af alle Halloween film.

22/12-05Go skræk film!
Anonym
jeg så H20 yeras later hjemme hos mijn veninde,, og den var vildt uhyggeli! jeg sad bar hele tidn og klemte mig ind til min veninde hehe,, men den var altsåh vildt go allivel!! selvom jeg nok kun fik set det halve af filmen efter som jeg gemte mig under dynen :) men nu er jeg os 13 et halv såh det er nok ok. at vær lidt bange ;)

12/01-05Lige til at brække sig over!!!
En overraskende dårlig film, der faktisk direkte er lige til at brække sig over! Har den samme usmagelige og ukvalitetshandling med: "Jeg vil dræbe dig!" Det kan jeg så ikke lige se det gode ved! Komplet usmagelig og hamrende uoriginal dårlig "gyser", jeg virkelig hader!

24/12-04H2o = vand! jeps!
Anonym
Hvis man skiftede 0et ud med et "o", vil det være vand! og ja! Det er det også! Elendigt skuespil, Tynd handling..Måske lidt FOR tynd..Michael myers virker halvt så ond, som i de 2 første film.
Den 3 film i serien tror jeg faktisk jeg er den eneste der syndes er genial! Dog passer den overhovdet ikke ind i Halloween-serien, men den er fandme uhyggelig! Og, shit, den uhyggelige/skumle stemning over filmen! Nu snakker jeg altså om Halloween 3! ikke denne...For rent ud sagt: Der er næsten ikke noget at sige om denne film..Man bliver snydt gang på gang, så man har lyst til at smadre fjernsynet!

04/05-04Til halloween fan
Anonym
jeg har alle halloween filmene, dog ikke alle på dvd, men de er med danske undertekster og er købt i danmark, så det kan man altså godt.

Fed film.

28/04-04halloween fan
Anonym
jeg syns i skal se den. den er sku fucking fed håber i ser den. og giver den seks her inden tak mvh brian p.s. men nogen af filmen kan man ikke få i fucking danmark. og det er 2.3og.6 men vis man får dem er der ikke undertekster på.

28/04-04de er fucking fede filmen
Anonym
dem som ikke har set den, syns jeg i skal se dem. har set næsten alle sammen undtagen, dem som ikke er kommet til fucking danmark. har nogen på dvd film. jeg giver den seks fordi den er fucking fed, og uhygglig elsker fede gysser, mvH D i må alle SAMMEN HAVE EN FUCKING GOD DAG DET VIL JEG SKU

04/01-04God film
Anonym
Jeg vil give ret i at halloween 1 og 2 er bedst og halloween 3 er også god, men passer jo ikke ind i serier. Det eneste de har tilfældes er at de er gysere, som forgår halloween aften.
I h20 kommer Laurie jo tilbage, men hendes person ødelægges ved at hun i halloween 4 jo lod som om hun var død og efterlod hendes datter Jamie tilbage i Haddonfield, til Michael Myers. Derfor er hendes person blev egoistisk, som jeg synes er lidt synd. Halloween 1-6 forgår i samme stil, gammel dags. H20 er blevet mere moderne på en måde og Michael Myers død jo (eller det gjorde han så ikke). Efter min mening er h20 en af de bedste halloween film, der dog ødelægges af halloween resurrection, på grund af at jeg synes at slutningen på h20 er en af de bedste sener i serien og den ødelægger de i halloween res...

28/12-03Ok.film
Anonym
Den er da ok. men eteren, toeren og treeren var bedst!
Den er da lidt uhyggelig i starten, men det bliver ikke ved...
Den har en tynd, kedelig, efterlignende slutning...
Der sker da noget men jeg syndes at man har set det før!
Ikke noget nyt!Fakta

Medvirkende
Keri Tate Jamie Lee Curtis
Will Brennan Adam Arkin
Molly Michelle Williams
Charly Adam Hann-Byrd
Sarah Jodi Lyn O'Keefe
Norma Janet Leigh
John Josh Hartnett
Jimmy Joseph Gordon-Levitt
Ronny LL Cool J
Bag kameraet
Instruktion Steve Miner
Produktion Paul Freeman (II)
Manuskript Robert Zappia, Matt Greenberg
Fotografi Daryn Okada
Klip Patrick Lussier
Scenografi John Willett
Musik John Carpenter, John Ottman
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Slasher
Nøgleord Halloween, Maske, Sequel
Premieredatoer
Biograf 06.11.1998
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 87 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Dimension Films, Nightfall Productions
Biodistributør Scanbox

Se også...