The Amityville Horror

George og Kathy Lutz har fundet deres drømmehus på Long Island. De glade nyslåede boligejere flytter ind med deres tre børn, men finder hurtigt ud af, at noget er helt galt. Deres nye hjem lagde året før scene til fem bestialske mord - og nu begynder alskens ubehagelige ånder og dæmoner at markere sig. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Gyser
Instruktør Andrew Douglas
Medvirkende Ryan Reynolds, Melissa George, Jesse James, Jimmy Bennett
Spilletid 90 min.
Biopremiere 04.08.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"'The Amityville Horror' rager ned fra alle hylder med traditionelle chokeffekter, og resultatet bliver noget overlæsset."

Jyllands-Posten
"Genindspilningen af den angiveligt autentiske 'The Amityville Horror' er mere ubehagelig end uhyggelig."

Information
"Nogen stor film er The Amityville Horror ikke, men har man som jeg en svaghed, når det kommer til hjemsøgte huse, så er det svært ikke at blive skræmt."

Ekstra Bladet
"Det eneste, man er bange for, når filmen slutter, er: Hvornår kommer toeren?"

B.T.
"...den leverer varen præcis, som sådan en drengerøvs-gyser skal."

Cinemazone
"...'The Amityville Horror' [når] ikke op på højde med originalen, men set i forhold til det aktuelle udbud af gyserfilm i biografen, er den slet ikke noget ueffent forsøg."

Brugere

26/06-07Starter barsk
Har ikke set den helt gamle film fra 1979 desværre men det lyder til at den er bedre. The Amityville Horror er en udemærket gyser film der starter barsk og har der også en del chok effekter. Men det er rigtig at filmen kommer til lidt at køre på skinner og det bliver nemt at gætte hvordan den ender. Men se den alligevel den kan varmt anbefaldes.

27/03-07Skræmmende ringe
Trods at det til tider er en meget stilren film, formår The Amityville Horror aldrig at blive mere end en forudsigelig og kedelig gyser.

Historien er klassisk, og bygger over den gamle film af samme navn fra 1979. En familie flytter ind i et gammelt hus, der er perfekt til deres behov.
Alt burde være perfekt, men nej.
Huset bære på en hemmelighed, en blodig historie, og det begynder at sætte spor i familien.

Dette er en meget typisk new age gyser, der er brugt de samme skræmmemetoder som i så mange andre nye gysere.
Intet nyt er tilført, og nok den største grund til at filmen her, ikke hitter er at alt er simpelthen set før. Selvom jeg godt ved at filmen jo bygger på den gamle, havde jeg stadig en følese af, at jeg sad og så "The Shining 2".
Filmene har ufattelig mange ligheder...

06/01-07nejnejnej
Igen det her må også være en lorte film siden Michael Gay har været med

27/02-06Typisk succes-gyser!
Efter succesen “Texas Chainsaw Massacre”, med Michael Bay som producent, vælger Bay selvfølgelig endnu engang at prøve lykken som producent, og endnu engang går det ud over en tidligere klassiker. Der tilføjes intet nyt udover "billige" chokeffekter og den samme skabelonhistorie vi ser igen og igen. Lavet kun for at tjene penge og intet andet. Skip it!!

26/02-06Huset Som Glemte Uhyggen
Familie flytter ind i stor villa, som de har købt billigt, da der kort forinden er sket nogle uhyggelige mord. Men snart begynder faderen (Reynolds) at opføre sig undersigt og sære ting begynder at ske.

Remaket af 1979 gyseren af samme navn, der heller intet særligt var, og påstås at være bygget på sande begivenheder, kunne og burde have været en metafysisk og sanselig skræmmende psykologisk oplevelse, men er i stedet endt som det alt for ofte sete Hollywood’ske visuelle kedsommelige lir.

Teknisk er filmen egentlig fint lavet og den unge Reynolds gør det slet ikke så dårligt i hovedrollen, karakterens opbygning taget i betragtning.

Desværre er historien kun chokerende og uhyggelig i begyndelsen, for derefter vælger man at satse på, at chokeffekter og en overlæsset lydkulisse ...

31/01-06Det gudsforladte hus!!
Anonym
En fed gyser, har dog ik set den gamle men syns da den nye her er fed. så den igår og vil da mene a derer rigeligt med chok effekter i :D

24/01-06udemærket
helt iorden genindspilning af en gyser!!

21/09-05Huset Gud glemte et par gange
Den oprindelige The Amityville Horror blev første gang indspillet helt tilbage i 1979 og var dengang en ganske spændende og skræmmende film.
Nu er der så gået lidt over 25 år og jeg skal da være den første til at indrømme, at tiden såmænd har tæret en smule på originalens effektivitet indenfor det rent uhygge-baserede. Derfor er der nu dukket en nyindspilning op, der følger tidens trend med remakes af stort set alle gysere, der har haft et gran af succes indenfor de sidste 30 år.

The Amityville Horror anno 2005 er da også en flot film når det drejer sig om CGI-effekter og klamme monstre, men den halter til gengæld gevaldigt på flere andre punkter.

Dette Amityville-remake skylder historiemæssigt, såvel som opbygningsmæssigt en hel masse til Stanley Kubrick’s klassiske gyserfilm T...

22/08-05Set før
Anonym
De spiller godt, men hvor man dog bare set den her historie en million gange før.

08/08-05rimelig ok gyser 1
den holder og så ikk så meget mere!!!

skuespillet er ok

der blir dog lånet lidt hist og her blandt andet fra the shining!!!

ellers en fed scene halvvejs inde i filmen med pigen der går på taget!!! oaky syt!!!

men en middelmådig film med ikk alt for mange gyser effekter i!!!

se den vis i keder jer en aften!! eller se noget andet (bar ikk de fantastiske 4!! stinker endnu mer!!) og vent til i kan leje den på dvd!!!Fakta

Medvirkende
George Lutz Ryan Reynolds
Kathy Lutz Melissa George
Billy Lutz Jesse James
Michael Lutz Jimmy Bennett
Lisa Rachel Nichols
Father Callaway Philip Baker Hall
Jodie Defeo Isabel Conner
Ronald Defeo Brendan Donaldson
Realtor Annabel Armour
Chelsea Lutz Chloe Moretz
Bag kameraet
Instruktion Andrew Douglas
Produktion Michael Bay, Andrew Form, Bradley Fuller
Manuskript Scott Kosar
Forlæg Jay Anson
Fotografi Peter Lyons Collister
Klip Roger Barton, Christian Wagner
Scenografi Jennifer Williams
Musik Clay Duncan, Jonathan Flood, Steve Jablonsky
Genrer og relationer
Genre Gyser
Relaterede film Spøgelseshuset
Premieredatoer
Biograf 04.08.2005
Dvd 23.01.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 7.222
Selskab MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), Dimension Films, Platinum Dunes, Radar Pictures
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...