The Island

I en nær fremtid bor alle udelukkende indendørs på grund af omfattende klimaændringer. Et af de få udendørs områder er en ø, hvor lotterivindere tager hen for at leve resten af deres dage. Men Lincoln Six-Echo opdager, at den officielle forklaring på, at alle må leve indendørs ikke er rigtig. Derfor beslutter han sig sammen med Jordan Two-Delta for at bryde ud. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Michael Bay
Medvirkende Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Steve Buscemi
Spilletid 136 min.
Biopremiere 19.08.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Bay

(INSTRUKTØR)
Michael Bay slog tidligere sine folder indenfor musikbranchen, hvor han har lavet videoer for blandt andre Tina Turner, Meatloaf og Lionel Richie. Også reklamefilm har haft hans interesse med spots for firmaer som Nike og Budweiser. Han har vundet flere priser indenfor de to genrer, og i 1995 blev han udnævnt til årets reklameinstruktør af Direct...

Anmeldere

Politiken
"Vi kunne have stået med en futuristisk kult-thriller, men nu ender vi i stedet med en forenklet, urealistisk, endimensional og forudsigelig action-dunker..."

Berlingske
"...Michael Bay spiller virkelig med musklerne i form af gigantiske skyderier, enorme biljagter og kolossale mængder øredøvende destruktion. Imens kan man sidde og ærgre sig over, at så talentfulde skuespillere som Ewan McGregor og Scarlett Johansson har spildt deres tid på hovedrollerne..."

Jyllands-Posten
"...heftigt underholdende science fiction-basker."

Information
"Nogen tankevækkende eller langtidsholdbar fremtidsfortælling er The Island ikke, men som to timers fotogent tidsfordriv er den langtfra ueffen."

Ekstra Bladet
"...en effektiv spændingsfilm med en foruroligende tvist."

B.T.
"...en flugt/jagt-film af værste skuffe."

Cinemazone
"Actionscenerne, som burde være filmens styrke, er primært billige efterligninger fra Bays egen Bad Boys 2, der står som en noget skarpere film (og dét siger en del)..."

Brugere

16/11-08God, men ofte brugt koncept
Filmen belyser meget godt hvordan kapitalens interesser fører til en uhumsk behandling af mennesker, og hvordan de ansvarlige er total ligeglade, bare de kan få deres penge - og en ny lever.

Men filmen byder ikke rigtigt på noget nyt, og slutningen er også den sædvanlige "american happy ending", som man havde regnet ud allerede da de kom ud af bunkeren, og man som seer har gennemskuet "løgnen".
Bortset fra at konceptet i filmen er genbrug fra masser af andre ligende sci-fi, byder filmen alligevel på en lille smule innovativitet og god underholdning, og det redder den op på den gode side af skalaen.

24/12-07En film til eftertanke
Selveste effekterne etc. er ikke noget specielt snarere det der trækker ned i filmen. Dog er selveste budskabet i filmen fantastisk og efterlader helt klart spor i en, hvilket er lige netop dét jeg elsker ved film, at de ikke er et overstået kapitel så snart man slukker for tv'et.

Eftersom jeg opvejer negativiteterne med i bedømmelsen, bliver det en 4'ier ud af 6.

08/11-07Bays bedste!
"Spørger du mig, er The Island Michael Bays bedste film, men han har heller ikke rigtigt nogen speciel fornem baggrund, og da altså heller ikke rigtigt noget, der er værd at sammenligne med. McGregor og Johansson viser endnu engang, at de begge er dygtige skuespillere... action-scenerne er desværre bare engang imellem ret tamme(trods det hektiske tempo...), og det koster altså bare en femte stjerne..."

23/09-07Bays mindst patosfyldte hidtil
Actionfilm- og musikvideoinstruktør Michael Bay er manden, der har har nye standarder mht. svulstighed og vammel patos i amerikanske actionfilm op gennem 90erne kulminerende med monumentale vederstyggeligheder som "Armageddon" og "Pearl Harbor". Siden har der (heldigvis) været mere stille omkring instruktøren, der dog altid har udmærket sig som en dygtig billedmager.

I "The Island" er fokus flyttet fra dyrkelsen af amerikanske helte og verdensherredømme til en decideret skrækvision for et nært forestående fremtidssamfund, hvor [SPOILER] de, der har råd til det, i al hemmelighed køber sig en ekstra livsforsikring i form af et klonet menneske, der lever indespærret og intetanende i en underjordisk sundhedsanstalt uden viden om eller kontakt til verden udenfor.

I stedet foregøgles klo...

30/06-07Langtrukken Bay-film 1
Michael Bay. 'Nuff said.

Forbrugeroplysning: Hele plottet bliver serveret i traileren ... Denne sci-fi-thriller er en slags krydsning mellem "The Matrix" og "Coma" - og det er egentlig fint nok. Problemet er bare, at den indre logik halter mere og mere, efterhånden som filmen skrider frem. Og ikke mindst, at Bay udpensler plottet ved først at lade alt skinne tydeligt igennem - og derefter kommer én af hovedpersonerne så og forklarer det til dem, der ikke fattede det i første omgang. Det får filmen til at virke uhyggeligt langsom - og så kommer der lige nogle actionscener.

Visuelt er "The Island" til gengæld rigtig fin. Godt fotograferet og klippet og en stilfuld nærfremtidsvision. Man kan undre sig over, at fremtidsmenneskene kører rundt i svævende tog, når deres politi stadig har ...

09/01-07At klone sig
Egentligt meget underholdende... men det er vist også kun det eneste, desværre, man finder aldrig rigtig ud af hvor den vil hen, og hvad den vil...

30/12-06Hjerneblødning?
Er jeg den eneste som stadig er rasende over at Michael Bay, ikke ville verden Scarlett´s fantastiske patter. Nej nej nej Michael. Hvordan kan du få sådan en hjerneblødning. Det er grunden til at denne her film ikke blev bedre.

09/03-06Actionklon Af Rabaldermand Bay
Da sandheden om hans liv og udvælgelsen til ”øen”, der beskrives som et paradis, går op for Lincoln (McGregor), vælger han sammen med pigen Jordan (Johansson) at tage flugten fra den isolerede verden de lever i.

At instruktør Bay kan lave rabalder af rang er der ingen tvivl om, det har han bevist igen og igen med film som ”The Rock”, ”Bad Boys” 1 og 2 og andre. Når det kommer til alt andet der gør en god film, så begynder det derimod at knibe gevaldigt.

Med ”The Island” står han for første gang med noget der kunne være gået hen og blive til en god historie, hvor både handlingen og personerne har en snert af både intelligens og psykologiske egenskaber.

Desværre smadres de ellers fine optræk til begge dele i hæsblæsende og totalt uvedkommende action, i en lang forfølgelsesjagt ...

24/01-06arh den hvor jo meget sjov!!!
hmmm sys sku den var udemærket i forhold til li hva anmelderne sagde!!

havde frygtet det værste da jeg ikke ind og så den men blev jo så kun positiv overrasket!!!

23/01-06Den er for god ...
den er rigtig god den er rigtig uhyggelig på sin egen måde og den har en rigtig syg stemning. themet i den er meget ligne det i batman der lidt dårligt. men helt sikkert en rigtig feed film. dejligt at se Evan spille noget andet en den altid kloge Obi Wan. han gør det rigtig godt som Lincoln six echo fordi han er sådan lidt barnlig i starten ...Fakta

Medvirkende
Lincoln Six-Echo Ewan McGregor
Jordan Two-Delta Scarlett Johansson
Laurent Djimon Hounsou
McCord Steve Buscemi
Merrick Sean Bean
Starkweather Michael Clarke Duncan
Carnes Max Baker
Laurents tekniker Troy Blendell
Arbejder Tom Beaver
Sygeplejerske Yvette Nicole Brown
Bag kameraet
Instruktion Michael Bay
Produktion Michael Bay, Ian Bryce, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes
Manuskript Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Tredwell-Owen
Fotografi Mauro Fiore
Klip Roger Barton, Paul Rubell, Christian Wagner
Scenografi Nigel Phelps
Musik Steve Jablonsky
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Premieredatoer
Biograf 19.08.2005
Dvd 10.01.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 136 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 57.136
Selskab Warner Bros., DreamWorks, Parkes/MacDonald
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...