Fluerne på væggen

Instruktøren My Larsen kan sit kram og har næse for en god historie. Hendes næste projekt er en dokumentarfilm om den liberale kommune Ravnskov med borgmester Svend Balder i spidsen. Svend er mere spændende end de fleste, og de to indleder et forhold, men snart kommer My på sporet af noget lusk i kommunen, og så begynder hun at grave i sagen. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Thriller
Instruktør Åke Sandgren
Medvirkende Trine Dyrholm, Lars Brygmann, Henrik Prip, Mogens Rex
Spilletid 96 min.
Biopremiere 12.08.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Trine Dyrholm

Som 14-årig sang lille Trine fra Fyn sig til en tredje plads i Dansk Melodi Grand Prix med ’Danse i måneskin’, men heldigvis valgte hun siden hen at fokusere på skuespillet om end hun nåede at udgive to cd’er. Den blonde Trine har let til sit naturlige smil, men udstråler også selvstændighed og viljestyrke, når det kræves. Hun fik en flot debu...

Anmeldere

Politiken
"Men det er som om man har været bange for, at folk skal kede sig, hvis det 'kun' handler om politik. Så 'Fluerne på væggen' skal også være en uhyggelig thriller."

Berlingske
"...intelligent og medrivende underholdning med holdning."

Jyllands-Posten
"Trine Dyrholm og Lars Brygmann er begge fremragende i rollerne. En romance mellem de to er ikke helt overbevisende, men de vokser begge filmen igennem..."

Information
"...en artistisk selvbevidst film med et forfriskende anderledes bud på både billedside og på en personskildring, der så at sige ikke rummer et sympatisk mennesker i miles afstand."

Ekstra Bladet
"Det bliver ikke kun dødspændende, da et net af spegede politiske tråde...bobler op i en delikat cocktail af sex, svindel og video. Det bliver rigtig uhyggeligt..."

B.T.
"...er blændende godt spillet og spændede sine steder, men filmen lider generelt af for mange ideer præsenteret på for kort tid..."

Cinemazone
"Der er et godt flow over fortællingen, og manuskriptets udsving føles ubetydelige som de løftes af det intense skuespil og den spændende iscenesættelse."

Brugere

30/06-07Virkeligheden som forvirret tv
Brixtoftes Farum er den åbenlyse inspiration for denne film om en kompromisløs dokumentarfilmmager, som Venstre giver frie hænder til at lave en film om partiet med en mønsterkommune som eksempel. Hun går på sagen med krum hals, men ender med at forelske sig i borgmesteren, der selvfølgelig ikke har rent mel i posen.

Forfatter-instruktør Åke Sandgren fortæller historien som klip mellem nutid og en masse flashbacks i form af dokumentarfilmen. Det er interessant rent stilmæssigt, men også markant overdrevet - jeg nåede at blive *meget* træt af håndholdt kamera og grynede closeups af hovedpersonerne. Mange af flashbackene er relativt ligegyldige og tjener kun som personskildring - men flere af hovedpersonerne hænger simpelt hen ikke sammen. Jeg tror ikke på deres psykologi.

Det virker...

01/01-07Gab
Røvsyg kedelig film

19/09-06- Godt forsøg -
Ganske habilt forsøg på at lave en dansk thriller med politiske elementer. Åke Sandgren viser her, at han har flere tangenter at spille på ovenpå den vellykkede dogmefilm ”Et Rigtigt Menneske”.

Ideen om at lade store dele af filmen være set gennem hovedpersonernes eget kamera er ikke helt dum. Det skaber en intensitet i mange af scenerne, og filmen er ligeledes klippet godt sammen, således at spændingen fastholdes langt hen ad vejen.

Skuespillerne bidrager ligeledes i den positive ende, hvor både Trine Dyrholm og Kurt Ravn ses velspillende, men hvor Lars Brygmann må siges at stjæle billedet som iskold byrådspolitiker med følelserne i klemme.

Desværre ødelægges meget af det, filmen har bygget fint op med en overdramatisk og malplaceret slutning, som, ved at virke ualmindelig søgt...

06/05-06Narcissistisk Thriller Set Igennem Et Kamera
Dokumentaristen My Larsen (Dyrholm) får til opgave at lave en film om venstre-kommunen Ravnskov og dens borgmester (Brygmann). En opgave der viser sig at blive faretruende, da alt i kommunen ikke er som det burde være.

Stemningsfuld dansk produceret thriller af den svenske instruktør Sandgren, der kækt demonstrerer de liberale kræfters mindre pæne sider bag facaden. Tankerne ledes sikkert hen på Farum kommune, hvor historien tydeligt har hentet sin inspiration og Sandgren giver den så et ekstra plottwist for at sætte tingene på spidsen og skabe en spændingsfilm ud af skandalen.

Det er blevet til en fortælling fuld af narcissistiske mennesker, hvis usympatiske personligheder får en til at føle med alle de almindelige mennesker man ikke møder, men ved må findes et sted i periferien...

18/03-06Et forsøg
Anonym
Filmen starter meget godt ud, men ender i noget værre wanna-bee amerikansk b-film...

12/03-06nej nej den fungerer ikke
Ideen er god nok, og Fluerne på væggen skiller sig også ud fra de normale ensformige Danske film. Desværre fanger filmen aldrig en, og historien kører i samme spor hele vejen igennem uden at komme videre, hvilket hurtigt gør den kedelig og uinterresant. Filmen vil gerne være en politisk thriller og filmskaberne prøver hårdt på at få det til at blive sådan, det bliver dog aldrig til andet end noget der minder som et halvdårligt romantisk drama med en maniac der render rundt med bue og pil til sidst uden at nævne hvorfor. Slutningen falder også helt igennem og der er en del plotholes.

20/02-06Overspillet
Anonym
Denne film har et ok udgangspunkt, men den ender i noget være overspillet og hysterisk wannabe amerikansk b-film med flitsbuer og konstruerede psyko-situationer. Synd, da selve grundidéen egentlig kunne have været meget god.

04/12-05Fjollet
Anonym
At dansk film i de senere år har haft stor succes er helt fortjent. Indimellem de rigtig gode film er der dog også film der er så tabelige at man nærmest sidder måløs tilbage med det forvirrede spørgsmål om hvem der har fivet tilladelse til at støtte "sådan noget lort"! Et sådan spørgsmål rejser efter at have set denne film.
Den er til dato en af de dårligste og mest kliche-fyldte film jeg har set.

27/09-05En Super God Film..
Anonym
Fluerne På Væggen:
Jeg synes det var en super fed / god film.
Jeg kunne rigtig godt lide at filmen, var lavet på en anderledes måde i forhold til alle andre film.
Jeg blev helt zoomet ind i filmen, og er stadig inde i den verden efter filmen er slut.
Jeg kunne rigtig godt lide de skuespillere der var brugt.
I slutningen af filmen, hvor Lars Brygmann siger; \"Jeg elsker dig og du må ikke rejse\" til Trine Dyrholm. Det virker ikke som om at han mener det, det er mere som Jaa..??! Jeg kan ikke forklare det.
Jeg synes de alle sammen spiller rigtig godt.
Jeg vil helt klart købe den, når den kommer ud.

Nanna..

27/09-05Det syntes jeg om den
Anonym
Jeg ved ikke helt hvor jeg står, jeg kan faktisk godt lide den, men omvendt var det ikke lige frem året bedste film. Men det var da noget der fik en til at tænke lidt over, hvad der foregå bag de lukkede døre. Jeg var også helt vild med den måde det var filmet på, som om det var en selv der optog det....Fakta

Medvirkende
My Larsen Trine Dyrholm
Svend Balder Lars Brygmann
Peter Friis Henrik Prip
Berggren Mogens Rex
Alan Mads Knarreborg
Arne Kurt Ravn
Helle Tesch Elsebeth Steentoft
Mogens Svend Johansen
Karen Tina Gylling Mortensen
Receptionist Ida Dwinger
Bag kameraet
Instruktion Åke Sandgren
Produktion Thomas Heinesen
Manuskript Åke Sandgren
Fotografi Erik Molberg Hansen
Klip Kasper Leick
Scenografi Søren Skjær
Musik Kåre Bjerkø
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 12.08.2005
Dvd 07.03.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 53.513
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film
Priser Bodil 2006, Bedste kvindelige hovedrolle

Se også...