Elizabethtown

Det går ikke specielt godt for Drew Baylor. Han er lige blevet fyret fra sit højt betalte job som designer og desuden er hans kæreste lige skredet. Drew er på selvmordets rand, men så dør hans far, og så må Drew vende hjem til sin hjemby Elizabethtown for at deltage i begravelsen. På flyet møder han den rapmundede Claire - og finder ud af, at livet måske alligevel er værd at leve. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Komedie
Instruktør Cameron Crowe
Medvirkende Orlando Bloom, Kirsten Dunst, Susan Sarandon, Judy Greer
Spilletid 123 min.
Biopremiere 25.11.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kirsten Dunst

Allerede som teenager havde Kirsten Dunst en lang række film bag sig. Hun debuterede i Woody Allens 'Oedipus Wrecks' fra 'New York Stories'-trilogien (1989), og året efter var hun Tom Hanks datter i De Palmas katastrofale yuppie-satire 'Forfængelighedens bål' (1990). I Neil Jordans 'En vampyrs bekendelser' (1994) var hun barnevampyr, mens hun...

Anmeldere

Politiken
"Hvad i alverden er det, amerikanerne har gang i? Jeg må vænne mig til komediegenren."

Berlingske
"Hvis filmen blev gjort en halv time kortere, ville den stadig være for lang, og der er ikke andet at gøre end at rubricere den som en ambitiøs fiasko."

Jyllands-Posten
"...denne endeløse forbrødring mellem politisk korrekthed og stokkonservatisme, vekslende mellem selvsmagende fortællerstemme og dialog sovset ind i banalt billedsprog og vittigheder, der ikke bliver sjovere af at blive gentaget."

Weekendavisen
"Filmen har hjertet på det rette sted, endda i noget nær kvalmende grad, men er man positivt indstillet over for Crowe, kan man se den med venlig skuffelse."

Information
"...som en to timer lang musikvideo har Elizabethtown nogle kvaliteter, den som filmisk fortælling ikke kommer i nærheden af."

Ekstra Bladet
"...samler sig aldrig til et overbevisende hele, men flagrer uelegant i hver sin retning."

B.T.
"...sjældent charmerende og menneskelig."

Cinemazone
"...og et sted mellem forholds-banaliteter, lidt påtaget tristesse og et fængende soundtrack får hverken skuespillere eller instruktør mere end et minimum ud af historien..."

Brugere

05/01-11Kirsten Dunst om "Elizabethtown"
I aftenens film på TV 2, "Elizabethtown", bærer Kirsten Dunst stewardesseuniform, mens hun kampbager på en depri Orlando Bloom. Jeg interviewede Dunst i Venedig i 2005, hvor hun blandt andet fortalte:

– Min mor var stewardesse for Lufthansa i ti år. Hun og hendes veninde drak sig fulde i champagneresterne på Business Class, og hun kunne også finde på at sende bagagen til den forkerte destination, hvis passagerne var uhøflige over for hende!

Læs også, hvad Kirsten Dunst har at sige om bl.a. "The Virgin Suicides" og "Marie Antoinette", på Bries Blog-O-Rama:
http://brianiskov.blogspot.com/...abethtown.html

24/11-07Ambitiøs fiasko
"Elizabethtown er trods alt en meget ambitiøs film, og det er tydeligt, at Crowe har villet noget med filmen. Men den er altså bare heeelt viiildt laaang, og meget sjældent særlig sjov... man fristes til at kalde filmen en ambitiøs fiasko..."

11/06-07Kentucky state of mind
En ung skodesigner (Orlando Bloom) laver et katastrofalt produkt, der koster hans firma en formue. Han er på nippet til at begå selvmord, da hans søster ringer og fortæller, at deres far er død. Hovedpersonen må tage til Elizabethtown, Kentucky, for at hente faderens lig, og på vejen derned møder han en stewardesse (Kirsten Dunst), som får ham til at se tingene fra en anden vinkel.

Cameron Crowe står bag denne typiske feelgood-sag, der handler om at komme over modgangen og tro på livet. Den minder en hel del om Zach Braffs "Garden State", men er ikke nær så god. "Elizabethtown" stritter i alle mulige retninger og er ekstremt ujævn. Især understreget af Dunst, der svinger fra rædselsfuld til ganske god i sine scener.

Der er dog en håndfuld scener, der virker fint. Scenen, hvor Bloom...

02/10-06Garden State + Jerry Maguire = Elizabethtown
Den musikfascinerede og tidligere Rollings Stones skribent Cameron Crowe indledte sin filmiske karriere med den charmerende ungdomskomedie Say Anything med en, som altid, veloplagt John Cusack i hovedrollen. Den efterfølgende Singles var ligeledes et seværdigt, om end let forglemmeligt værk, hvor Crowes personlige og unikke signatur begyndte at se dagens lys. Det store kunstneriske og kommercielle gennembrud kom dog først i 1996, hvor Crowe langede kritiske slag ud efter den overfladiske sportsverden i den fantastiske dramakomedie Jerry Maguire, som indflettede Tom Cruise i det mere seriøse selskab af skuespillere og berigede publikum med en feel good film af højeste kaliber. Med den semi-selvbiografiske Almost Famous (omhandlende Crowes egen ungdommelige år som musikskribent) overgik Cr...

27/10-05Hey orlando
en soed fortaelling, hjertevarm, og hyggelig, og vaerd at se! Vi har ikke set Orlando spille andet en ridder/pirat/elver roller, saa det er et dejligt syn at se ham som et nomalt menneske, og det klaer ham faktisk rigtig godt.

22/09-05Garden state wannabe?
Anonym
Udfra handling og trailer minder denne film mest af alt som en geninspildning af Garden state. :/

Fakta

Medvirkende
Drew Baylor Orlando Bloom
Claire Colburn Kirsten Dunst
Hollie Baylor Susan Sarandon
Heather Baylor Judy Greer
Ellen Kishmore Jessica Biel
Phil Alec Baldwin
Chuck Hasboro Jed Rees
Cindy Hasboro Emily Rutherfurd
Bill Banyon Bruce McGill
Raymond Rod Burke
Bag kameraet
Instruktion Cameron Crowe
Produktion Cameron Crowe, Tom Cruise, Paula Wagner
Manuskript Cameron Crowe
Fotografi John Toll
Klip David Moritz
Scenografi Clay A. Griffith
Musik Nancy Wilson
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 25.11.2005
Dvd 12.04.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 4.041
Selskab Paramount Pictures, Vinyl Films, Cruise-Wagner Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...