The Constant Gardener

Justin Quayle, ansat ved den britiske høj-kommision i Nairobi, finder ud af, at hans aktivist-kone er blevet myrdet et afsides sted i Kenya. Endvidere tyder alt på, at hun blev myrdet af sin rejseledsager, og at mordet var af seksuel karakter. Justin sætter sig for at opklare mordet og eliminere utroskabs-rygterne - men sagen er langt mere kompliceret og omfattende, end han kunne have drømt om. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Thriller
Instruktør Fernando Meirelles
Medvirkende Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Daniele Harford, Hubert Koundé
Spilletid 129 min.
Biopremiere 16.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rachel Weisz

Engelske Rachel Weisz fik sine første filmroser som skulptørens forkælede datter i Bertoluccis 'Forførende skønhed' (1996). Samme år havnede hun i sin første store Hollywoodrolle overfor Keanu Reeves i actionbraget 'Kæde reaktion', der endte som det, amerikanerne kalder for en "turkey", altså et stort flop. Siden har den storøjede brite gjort...

Anmeldere

Berlingske
"...en indigneret og til tider hjerteskærrende thriller baseret på velbegrundet paranoia."

Jyllands-Posten
"Det er intelligent, oprørende og vedkommende underholdning og fortalt i en ny pågående og billedstormende stil. Det er Carré, når han er bedst - og som vi aldrig har set ham før."

Weekendavisen
"...er en ambitiøs historie på alle planer, en kærligheds- og protestfilm. Man er godt underholdt, så længe det varer."

Information
"...en fornem, flerstrenget og forstemmende relevant politisk thriller gennemlyst af stædig humanisme."

Ekstra Bladet
"Blændende spillet, sublimt fotograferet og med en yderst relevant historie."

B.T.
"Filmen griber, mens man ser den - og er bagefter svær at ryste af sig."

Cinemazone
"Et spændende bud på en kombineret budskabsfilm og thriller, der tager både det globale budskab og den rene fiktion lige alvorligt..."

Brugere

11/05-08Småkedelig
The Constant Gardener, er en ok film.
Men synes den er lidt kedelig og langtrukket.
Den har fint skuespil, af specielt Rachel Weisz, hvis Oscar var fuldt fortjent.

Men det kan kun blive til 3 stjerner

22/06-07Maskespil i Afrika
Det er nok omtrent 20 år siden, jeg sidst har læst en bog af John le Carré, men jeg kan se, han har holdt stilen fra Smiley-dagene. Hans kendetegn, det komplekse plot fyldt med maskespil og skjulte dagsordener, er i hvert fald bevaret.

I "The Constant Gardener" handler det om en idealistisk engelsk diplomatfrue, der bliver myrdet i Kenya. Hendes mand nægter at lade sagen ligge og graver sig dybere og dybere ned i en sammensværgelse, der handler om suspekte medicinforsøg i det afsides Afrika.

Ralph Fiennes er manden, der starter som en nervøst anlagt embedsmand, men ender som stædig amatørdetektiv. Han spiller rollen godt - næsten for godt, for hans tørre britiske stil var nok én af grundene til, at jeg aldrig blev helt fanget af filmen. Så er der mere punch i Rachel Weisz som konen...

19/01-07social realistik thriller
denne form for social-realistiske film siger mig ikke så meget selvom jeg intet har imod filmens politiske budskab
filmen er flot filmet samt velspillet

11/04-06Sætter tanker i gang! 1
Anonym
Har selv været i Afrika, og kender til en del (gyselige) historier fra virkeligheden, meget lig den fiktive, der her fortælles.
Til dem, der mener historien skulle foregå i Vietnam: historien bygger på en bog, for himlens skyld! Og den bog foregår altså i Afrika, så det er da klart, filmen også skal foregå dér.

Nogle vil mene at filmen er for langtrukken, at den ikke fænger og at der ikke er action nok. Det lyder lidt som om, man savner noget af det amerikanske sprjøt der sendes konstant i fjernsynet (gid der snart kom nogle flere kvalitetsfilm i fjernsynet), så hvis det er det man vil have, så lad dog være at gå ind og se denne film.

Filmen har et budskab.
Den stille spørgsmål til vores samfund, den er smukt filmet (ja, panorama-billeder er faktisk meget godt at se en gang imell...

06/03-06Stærk!
Vellavet, velspillet og yderst dramatisk drama udført med virtuos stil. Stærk film!

06/03-06Lidt langtrukket
En ok film,men en smule langtrukket.

27/02-06Blændende film med stærke autentiske scener
Anonym
En fantastisk film med en handling fra et næsten glemt kontinent. Jeg så filmen første gang i Kenya Airlines på vej hjem fra Uganda og havde den der helt specielle fornemmelse af at min rejse ikke sluttede.
Handlingen ligner desværre alt for meget de historier man hører alt for mange af, når man rejser i Afrika, navnlig Østafrika.
Ralph Fiennes holder jeg meget af som skuespiller og hans kone i filmen fremstår troværdig i sit forsøg på både at beavre friheden og kærligheden i et strengt diplomatisk system. Forrygende film som netop er genset på DVD - jeg er ked af at jeg ik taget mig sammen til at se den i biffen.

22/02-06The Constant Gardener, en sofistikeret thriller skabt af manden bag City of God (Cidade de Deus), Fernando Meirelles.
Et friskt pust i thriller-genren, men også et intimt drama, samt et vigtigt indlæg i debatten om I-landenes udnyttelse af, og hensynsløshed overfor U-landene.

Filmen handler først og fremmest om medicinalindustriens skruppeløse udnyttelse af de fattige afrikanerers uvidenhed, i deres endeløse jagt på profit og indtjening, samt de store og magtfulde koncerners dybt uretfærdige kontrol af myndighederne. En ubarmhjertigt realistisk fortælling, fra virkelighedens grænseland. Det skal lige nævnes at handlingen til tider kan være lidt svær at følge med i, den kan virke lidt uoverskuelig ved første gennemsyn, på baggrund af den lettere confuse kameraføring.

Ralph Fiennes og Rachel Weizs leverer begge overbevisende præstationer.

* All in all, en flot og stilsikker, samt billedmæssig...

16/02-06Romantisk drama eller politisk krimi? 1
Som overskriften antyder, kan nogle måske stille spørgsmålstegn ved om The Constant Gardener er et romantisk tragisk drama udspillet i Afrika (Kenya) eller en politisk krimi hvor engelske politikere vil gøre alt for at gemme en sandhed der kan give bagmændene et dårlig ry. Ja der behøves ikke engang stilles spørgsmål omkring dette, for The Constant Gardener er begge dele. Filmen kan godt virke meget langsom, især i starten, men dette er et nødvende for at komme godt ind på hovedpersonerne Justin Quayle (Ralph Fiennes) og hans kone Tessa (Rachel Weisz) og for at forklare deres motiver, netop så vi som publikum kan forstå og bryde os om filmens hovedpersoner. Selv om starten af filmen (hvor Justin møder Tessa) er meget langsom er det alligevel netop disse scener der først springer tilbage ...

11/02-06Interessant og modig men også forudsigelig.
Særdeles velspillet og gennemført kompetent film af City of God instruktøren.

Historien om korrupte medicinal firmaer er relevant og spændende, men til tider noget prædikende og ensidet. Det betyder dog ikke at det ikke virker...det gør det så absolut og man får nærmest en klump i halsen når man ser magtesløse mænd, kvinder og børn i Afrika blive tvunget til til at teste et nyt middel mod TB.

Filmen er forøvrigt en interessant blanding af meget klassisk fotografi og skæve, håndholdte vinkler, der skaber en unik og lidt foruroligende atmosfære. Intet er som det ser ud under majestætiske Afrikas overflade. Det giver filmen en rå og realtistisk stil selvom den fortælles i klassisk flashback struktur, hvor to tidslinier rammer hinanden omkring skiftet mellem andet og tredje akt...og ...Fakta

Medvirkende
Justin Quayle Ralph Fiennes
Tessa Rachel Weisz
Miriam Daniele Harford
Arnold Bluhm Hubert Koundé
Sandy Danny Huston
Sir Bernard Pellegrin Bill Nighy
Porter Coleridge Keith Pearson
Ham Richard McCabe
Tim Donohue Donald Sumpter
Sir Kenneth Curtiss Gerard McSorley
Marcus Lorbeer Pete Postlethwaite
Birgit Anneke Kim Sarnau
Ghita Pearson Archie Panjabi
Bag kameraet
Instruktion Fernando Meirelles
Produktion Simon Channing-Williams
Manuskript Jeffrey Caine
Forlæg John Le Carré
Fotografi César Charlone
Klip Claire Simpson
Scenografi Mark Tildesley
Musik Alberto Iglesias
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 16.09.2005
Dvd 21.02.2006
Øvrige oplysninger
Land England, USA
Produktionsår 2005
Spilletid 129 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 86.705
Selskab Focus Features, Scion Films, Potboiler Productions Ltd.
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Golden Globes 2006, Bedste kvindelige birolle
Oscar 2006, Bedste kvindelige birolle

Se også...