The Ice Harvest

Det er juleaften i Wichita, Kansas, og advokaten Charlie har god grund til at være i strålende julehumør. Sammen med makkeren Vic har han frarøvet to millioner dollars fra sin gangsterklient Bill Guerrard, og intet kan tilsyneladende gå galt. Charlie skal bare lige se om han kan nå at score den smukke stripklubejer Renata, inden de forlader byen. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Komedie, Krimi
Instruktør Harold Ramis
Medvirkende John Cusack, Billy Bob Thornton, Connie Nielsen, Randy Quaid
Spilletid 88 min.
Biopremiere 06.01.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Connie Nielsen

Med sin rolle som Joaquin Phoenix søster i Ridley Scotts kæmpehit og Oscar-vinder Gladiator (2000) fik danske Connie Inge-Lise Nielsen sit internationale gennembrud. Hendes første Hollywood-job var 'Djævelens advokat' (1997), hvor hun fik den retskafne Keanu Reeves til at tænke aldeles syndige tanker. I løbet af de næste få år scorede hun fler...

Anmeldere

Politiken
"...en film noir, på vej til at blive farce, men så alligevel dyster og morbid nok til at fastholde spændingen og holde os på pinebænken."

Berlingske
"Replikkerne stræber efter vittig kynisme, men er vulgært misantropiske, og når filmen på en morbid måde forsøger at være sjov, bliver den kun grov."

Jyllands-Posten
"Filmen har nok sjove optrin og replikker undervejs, men latteren får aldrig lov til at klinge særlig længe i frostgraderne."

Weekendavisen
"...en opvisning i bitter kynisme og kølig comedy på et lavt plan."

Information
"De forsonende træk begrænser sig til enkelte lækre billedkompositioner ... Men helhedsindtrykket er en udvendig, upersonlig og dermed overflødig film."

Ekstra Bladet
"...forsøget på både at være sjov og spændende resulterer i, at man ikke rigtigt bliver nogen af delene."

B.T.
"...ikke morsom nok og træder aldrig for alvor i karakter som en fuldgyldig film noir."

Cinemazone
"Her er ellers potentiale til en veldrejet noir-komedie, men Ramis fastholder en hårdkogt tilgang til historiens generelt misantropiske tone, og så ender det hele med at være lidt for alvorligt og lidt for kunstigt."

Brugere

26/10-07Mislykket
"The Ice Harvest ender som et slags mislykket projekt, der virkelig prøver, men bare ikke kan. Det er en skam, for der er grundlag for udemærket film-noir..."

04/06-07Leaving Wichita
Det her er nok alligevel den mindst julede julefilm, jeg har set. "The Ice Harvest" er et mix af film noir og sort komedie om en mafia-advokat, der juleaften stjæler to millioner dollars fra sin boss og forsøger at komme ud af Wichita sammen med en ven.

Setuppet er fint - det meste af filmen er i dyster belysning, fordi den foregår julenat i en by ramt af isslag, og en stor del af scenerne udspiller sig i Wichitas stripbarer. Plottet er ren noir, hvor alle medvirkende er moralsk ude at svømme. John Cusack er fint valgt i hovedrollen, Connie Nielsen er god som stripbar-ejende femme fatale (og en tydelig Lauren Bacall-klon), og Billy Bob Thornton, Randy Quaid og Oliver Platt gør det glimrende i tre store biroller.

Men på trods af de mange gode ting kommer "The Ice Harvest" ikke hel...

20/01-06So-So action
Filmen er i sig selv okay, men er meget mørk, trist og grå i det, hvilket ikke giver den et særligt actionpræget udformning.

Humoren er også okay, men der er intet nyt under solen... Så kom igen :)

Fakta

Medvirkende
Charlie Arglist John Cusack
Vic Billy Bob Thornton
Renata Connie Nielsen
Bill Guerrard Randy Quaid
Pete Van Heuten Oliver Platt
Sidney Ned Bellamy
Bartender Shana Goodsell
Mand på bar Matthew Campobasso
Mand i lounge Diane Frances Fisher
Mand på bar Lori Ann Gerdisch
Bag kameraet
Instruktion Harold Ramis
Produktion Albert Berger, Ron Yerxa
Manuskript Richard Russo, Robert Benton
Forlæg Scott Phillips
Fotografi Alar Kivilo
Klip Lee Percy
Scenografi Patrizia von Brandenstein
Musik David Kitay
Genrer og relationer
Genre Komedie, Krimi
Undergenre Sort komedie
Nøgleord Gangster, Stripklub, Svindler
Premieredatoer
Biograf 06.01.2006
Dvd 04.07.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 2.584
Selskab Focus Features, Bona Fide Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...