V for Vendetta

I fremtidens England sidder det totalitære styre solidt på magten. Tilfældigheder bringer den unge uskyldige Evey i hænderne på det frygtede hemmelige politi, så det er heldigt at den maskerede frihedskæmper V. kan befri hende. Den mystiske kappeklædte hævner har nemlig sat sig for at gøre kål på det voldelige styre med alle tilgængelige midler, og inden længe er også Evey dybt involveret i en kamp på liv og død. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Science Fiction
Instruktør James McTeigue
Medvirkende Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, John Hurt
Spilletid 132 min.
Biopremiere 24.03.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Natalie Portman

Allerede som 12-årig fik mørkhårede Natalie Portman en stor rolle i 'Leon' (1994) som Matilda, der ønsker at komme i lære som lejemorder. Siden blev det til biroller i 'Heat' (1995), 'Alle siger I Love You' (1996) og 'Mars Attacks!' (1996). Hun var ikke til at stå for som fremmelig teenagepige i 'Beautiful Girls' (1996) og udgjorde med sit næ...

Anmeldere

Politiken
"Der er fornemt skuespil af den maskerede Hugo Weaving og talentfulde Natalie Portman i de to hovedroller, og den nærværende historie vil tvinge enhver til eftertanke."

Berlingske
"Det er blevet til en film, der går i tomgang mange steder, stilmæssigt er en eklektisk rodebutik af futurisme, kitsch, propaganda, Shakespeare og filmcitater og effekter, der kun få gange vil få brynet til at hæve sig."

Jyllands-Posten
"Man skal lede længe efter en film, der i den grad udstiller og udfordrer vores moralbegreber og kaster dem ind i en arbitrær dialektik, hvor sort og hvidt smelter sammen til utallige nuancer af gråt. For hvad kan man tillade sig i revolutionens navn?"

Weekendavisen
"V for Vendetta er således blevet en af de bedste tegneseriefilmatiseringer i nyere tid."

Information
"...dårlig er V for Vendetta bestemt ikke, men den er heller ikke entydigt vellykket, hvilket i høj grad skyldes, at de litterære, filosofiske kvaliteter, der gør Moores tegneserier så unikke, er svære at oversætte til filmsprog."

Ekstra Bladet
”Zorro med substans. Søg straks mod nærmeste billetluge.”

B.T.
”Man forlader nemlig mørket med en stimulerende fornemmelse af at være blevet både provokeret og underholdt - på en gang.”

Cinemazone
"...hypes intenst som den nye film af folkene bag The Matrix-trilogien. Det kan mærkes sine steder, men der er nu alligevel tale om et projekt på helt egne ben."

Brugere

02/08-10V For Vendetta
Historien i filmen synes jeg helt sikkert er det bedste ved filmen, den sætter gang i tankerne og samtidig formår det at underholdende den meste af filmen.

Dog er der et problem, "næsten" hele plottet af filmen afsløres efter godt en time og så kan man næsten gætte sig til hvad der vil ske i resten af filmen. Mange af filmens scener virker alt langtrukken, og hvis man forventer en storslået action film, må man gå skuffet hjem. Filmen er minder mest af alt om en propaganda film.

Rollen som V spilles Fantastisk af Hugo Weaving og han giver filmen sin helt egen "form for" charme.

Filmen svinger imellem 2 og 3 stjerner. Men jeg endte med at give den 3 stjerne for den herodiske indsats af Hugo Weaving og Natalie Portman for at filmen skulle være værd at se.

Til fans af tegneserien...

30/05-07V for Virtuositet 4
"V for Vendetta" er baseret på en fed tegneserie fra starten af 80'erne, som handler om et totalitært, frygtstyret England, hvor et fascistisk parti har taget magten og jager alle, der tænker anderledes. En dag dukker der så en maskeret hævner op, som iført Guy Fawkes-maske forsøger at skabe kaos. Der er lidt Phantom of the Opera mod Big Brother over det, inklusive at den maskerede mand forelsker sig i en ung kvinde.

Wachowski-brødrene har skrevet manuskript og overladt instruktionen til James McTeigue, som var deres instruktørassistent på alle tre Matrix-film. Den oprindelige tegneserie er skrevet af Alan Moore (hans store gennembrud), og selv om Moore tilsyneladende er meget sur over filmen, har den altså alle hans kendetegn: Det komplekse plot med flere samtidige tråde, spring i t...

06/04-07tvetydig heroisme
Storstilet og velproduceret, men også forbavsende svagelig og uengagerende filmatisering af Alan Moore og David Lloyds kultikoniske grafiske novelle af samme titel. Oprindeligt var denne obligatoriske adaption lagt i hænderne på de famøse og selvmystificerende Wachowski-brødre (der ultimativt har skrevet og produceret filmen), men efter sigende følte de, at de havde eksploreret det heroiske frelser-syndrom i deres ambivalentprægede Matrix-trilogi, og det sluttelige iscenesættelsesansvar tilfaldt i stedet deres faste instruktørassistent, James McTeigue, der debuterer på instruktørscenen med en stiliseret mangfoldighed, men historiemæssig urutineret problematik.

V for Vendetta er en genrefusionerende og gotisk fantasyfilm, der har en højere intelligenskvotient end den gængse Hollywoods...

23/10-06Flot filosofisk futurisme
V for Vendetta er en fremtidsfabel, hvor et diktatorisk big brother samfund bruges som baggrundstæppe til at filosofiere over nutidens fokus på terrorisme.

Filmen sætter smukt spørgsmåltegn ved, hvornår nogen er terrorist eller frihedskæmper, hvornår et samfunds frygt og beskyttelsestragt tager overhånd, og den behandler ligeledes behændigt begreber som frihed, tryghed, ensrettethed, forskellighed, ensomhed og kærlighed. Den sætter tanker i gang, forlanger indlevelse af sit publikum og opfordrer til eftertanke.

Filmen har hele vejen igennem et overdrevet brug af symboler, ligesom det bevidst tegneserieagtige look gør os bevidste om, at filmen ikke er et forsøg på at tegne et realistisk billede af et futuristisk samfund, men et ekstremt udgangspunkt, som er anvendeligt for at fokuse...

21/10-06Surprise!
Hvor er det fedt når man kan blive overrasket. Kort og godt er denne film pisse god.

20/10-06V for vellykket!
Der er bestemt noget at komme efter i V for vendetta. Når Matrix brødre har en finger med i spillet og stjerneproducenten Joel Silver, så er forventningerne næsten altid skyhøje. Et begavet og interessant manuskript holder liv og spænding i filmen, og de mange gode dialoger efterlader stof til eftertanke. På lyd og billedsiden er der heller ingen klager, og det er også en velspillet film, så på alle måder en meget vellykket film, men den er desværre ikke instrueret af nogen mester instruktør, derfor er filmen ikke great som sådan, blot god og vellykket, men det må også siges at være tilfredsstillende.

18/09-06Remember, remember....
V for vendetta er tydeligvis en film der har skilt vandene. Enten så falder man på halen over dens dybsindighed, eller også afviser man blankt dens bombastiske budskaber. - Jeg hælder mest til det førstnævnte.

Jeg afviser ikke at filmen har visse problemer. Den er tydeligvis baseret på et overføldighedshorn af idéer. - Visse af dem følges til dørs. Andre svinger som frustrerede fangarme rundt i manegen uden nogen løsning. Nogen har tydeligvis haft svært ved at begrænse sig (Wachowski-brødre... jeg ser i jeres retning), men filmen overlever alligevel mirakuløst ved at koncentrere sig så meget om den menneskelige dimension.

V for Vendetta skal tydeligvis betragtes mere symbolsk end som en realistisk fremtid. Tanken om en ny fascistregering er ikke troværdig, men dette er netop filmen...

10/09-06V for underholdende vrøvl
”V for Vendetta ” har en vrøvlet historie, der ikke helt kan håndtere de temaer, som den leger med. Men den er skam hæderlig som actionunderholdning og som en visuelt dystopisk scifi film. Jeg har på fornemmelsen, at tegneserie-forlægget.af Alan Moore er lidt mere intelligent skruet sammen end det manuskript, som Wachowski-brødrene har skrevet til filmudgaven.

Vi befinder os i England i en nær fremtid, hvor biologisk krigsførelse og andet skidt har ændret verden. England er styret af en religiøs gruppe ledet af en diktatorisk Big Brother-personificering (John Hurt), der med stærk kontrol over medierne og bevæbnede styrker til at slå ned på demonstrationer styrer England med meget hård hånd. En terrorist/frihedskæmper iført en Guy Fawkes-maske (Hugo Weaving) laver et oprør imod system...

31/08-06Wow!!!!
Sikke en film. Den var da sublim god. Sjældent er jeg blvet så godt underholdt, og det må siges at jeg blev denne gang. Det er sgu godt gået.
Det eneste som trækker et par stjerner ned er V´s utallige citater og alt for " rolige " stemme.

30/07-06Remember The 5th Of November
Joel Silver, Wachowski brødrene og James McTeigue samt en fremragende rollebesætning har her skabt et visuelt knock-out baseret på Alan Moores dystopiske tegneserie af samme navn.

Vi befinder os i en verden efter USAs krige har lagt verden øde, England er blevet den nye verdens navle og styres med hård hånd af tyranniske og fascistiske politikere. Her arbejder Evey (Portman) som assistent på TV-stationen BTN, hun er stort set (som alle andre) uvidende om hvilken dobbeltmoralsk verden hun lever i, men det ændrer sig da hun bliver reddet fra politi-selvtægtsfolkene Fingreme af den mystiske frihedskæmper V, en karismatisk, dødbringende (og halvgal) person der har sat sig op imod den nye verdens love, hans ultimative mål ligger i at få befolkningen til at vågne op og tag en stor indånding...Fakta

Medvirkende
Evey Hammond Natalie Portman
V Hugo Weaving
Finch Stephen Rea
Sutler John Hurt
Prothero Roger Allam
Dr. Delia Surridge Sinéad Cusack
Marshal Nicolas de Pruyssenaere
Gordon Deitrich Stephen Fry
Eveys mor Selina Giles
V Tilhænger Christopher Fosh
Bag kameraet
Instruktion James McTeigue
Produktion Grant Hill, Joel Silver, Andy Wachowski, Larry Wachowski
Manuskript Andy Wachowski, Larry Wachowski
Forlæg Alan Moore
Fotografi Adrian Biddle
Klip Martin Walsh
Scenografi Owen Paterson
Musik Dario Marianelli
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 24.03.2006
Dvd 25.07.2006
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Produktionsår 2005
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 64.238
Selskab Warner Bros., Silver Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...