Scary Movie 4

En mega triPod annoncerer, at verden skal udslettes, og hele menneskeheden er i overhængende fare, da det bliver klart, at der er tale om angreb fra rummet. Den søde og smådumme Cindy, den sexgale Brenda og den lækre, men ikke særlig intelligente Tom Ryan gør, hvad de kan. De mystiske hændelser er talrige, ikke mindst da trioen kommer forbi en meget mærkelig landsby. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Gyser, Komedie
Instruktør David Zucker
Medvirkende Anna Faris, Regina Hall, Simon Rex, Leslie Nielsen
Spilletid 83 min.
Biopremiere 14.04.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"4’eren vil ikke skuffe ’Scary’-fans og filmiske fjollehoveder, men dog næppe heller vinde nye."

Berlingske
"...hvis man er velbevandret i nyere gysere og føler en frivol trang til at opleve noget politisk stærkt ukorrekt, leverer filmen varen."

Jyllands-Posten
"...er så episodisk, at man dårligt kan tale om nogen historie. Men selvfølgelig griner man undervejs..."

Ekstra Bladet
"Det er plat, det er dumt, og det er faktisk rigtig sjovt..."

B.T.
"...når en mesterinstruktør som David Zucker, der nærmest opfandt genren med sin geniale "Højt at flyve", har kommandoen, så er det platte skønt, det billige rammende og det idiotisk helt igennem møgsjovt."

Cinemazone
"Man skal være i humør til humor i og fra den platte ende, og det hjælper så afgjort, hvis man har set de største amerikanske blockbusters fra det sidste års tid – men så er der også dækket op til et par fine grin..."

Brugere

22/02-10sjov og plat
Filmen har sine sjove øjeblikke, men fuck hvor er den plat! Den ville nok have været bedre hvid Charlie Sheen var med i hele filmen i stedet for kun i starten. Han er sjov.

08/11-09filmen
hvordan ser man filmen

29/10-08sikke noget hø!
jeg er helt vild med humor! og derfor blev jeg også rigtig godt humør af scary movie 1 og 2 og 3. men så gik det helt galt!. jeg grinte slet ikke for den virker slet ikke! som en sjov og grineren film skal gøre!. i stedet for for den en til at føle at man har spildt sine penge og det kan bare ikke være meningen!. det sker generalt alt alt for tit!!

11/01-07Den sidste i triologien
Jeg var solgt! Selvom den er stor set det samme som dens mange forgængere, så er den dummere, plattere og sjovere! Klart den bedste af de 4 film...

22/10-064. omgang med slag under bæltestedet
Så kom der endnu et skud på stammen af Spoofserien "Scary Movie", hvor originaliteten kan ligge på et meget lille sted, da udgangspunktet er, at gøre grin med alt og alle i de store hollywoodproduktioner.

Med disse betingelser givet, så leverer Scary Movie 4 langt hen vejen varen, selvom jeg må erkende, at denne type film aldrig bliver mine favoritter. På en ren objektiv skala (hvis en sådan er mulig), hvor der ikke tages hensyn til genre og filmens præferencer og mål, burde samtlige af disse film ligge på 1/6. Også i 4. omgang står plathederne i kø for at komme til, alle de billige point forsøges indhentet og scenerne er ofte med kun for at være platte uden at bringe historien et skridt videre.

Men alt dette ved man, når man smider en Scary Movie i dvdafspilleren, og 4. omgang ha...

30/08-06Åh nej!
Jeg vidste at jeg ikke skulle have set den. Men jeg blev lokket med til det af en knægt på 14, men det er da absolut sidste gang jeg gider spilde min tid på parodier.

Skabelonen kender vi vel alle, og i en sådan grad af det efterhånden er blevet totalt udvandet humor vi må lægge øjne og ører til her. Hvor sjovt er det for 17'ende gang at en af karakterene får en genstand i hovedet? Vi har set det hele trehundrede gange før...det var sjovt da den første 'Naked Gun' og den første 'Hot Shots' kom, tilbage...for mange år siden nu.

Jøsses i himelen hvor er dette da årets mest ligegyldige film.

30/08-06Balladen fortsætter
Scary Movie serien fortsætter i samme spor. Det er stadig sjovt, hvis man hører til dem der ikke lader sig irritere for meget. Zucker er dygtig til at gøre grin med de rigtige film/personer, og han rammer altså plet denne omgang og serverer at par skægge og helt igennem groteske jokes om præsidenter, Tom Cruise, Michael Jackson osv osv, og det virkede, og hang faktisk glimrende sammen. Så en fornøjelig fjerde del, langt bedre end del 2 og en smule sjovere end del 3, men den første er stadig bedst. Den kommer lige op på 4 stjerner, måske en for meget, men jeg følte mig godt underholdt og den var som sagt en morsom lille sag.

28/08-06skammelige grin
I 1999 genoplivede de ukunstneriske, men humoristisk udmærkede Wayans-brødrene spoof-genren med Scary Movie, der parodierede den endeløse række af teen slasher film, som hærgede filmbranchen og publikums intelligens i den periode. Scary Movie blev en større kommerciel succes, på trods af at den kun var moderat underholdende og sporadisk morsom, men dens politiske ukorrekthed og mildest talt perverse humor var en befrielse at overvære. Allerede et år efter plagierede Wayans-brødrene sig selv med den obligatoriske efterfølger, som dog hverken kunne opmønstre et basalt underholdningsniveau eller bare et par gode grin, og Scary Movie 2 var en terrible og uoriginal affære, hvorefter parodi-serien blev sat på standby. David Zucker (som sammen med broderen Jerry Zucker og Jim Abraham fundamente...

27/08-06Mindre gys mere Komedie
Flabet, fræk og hysterisk morsom på alle tænkelige planer. Gys og komedie afbalancerer hinanden perfekt, og visuelt er filmen en fryd for øjet. Endnu en værdig opfølger til serien, som aldrig skuffer og bestemt ikke er kedelig.

27/08-06I Kø For At Levere Lav-Komik
Den foreløbig 4. (men ikke sidste) ombæring af spoof-serien “Scary Movie” forsætter hvor del 3. den slap, hvor så mange film (og andet) parodieres at det nærmest er umuligt at holde redde på dem.

Det er ikke lige sjovt hele tiden og der kunne med succes have været sorteret i ideerne. For hver ti jokes der diskes op med, er det kun sådan cirka en der fungerer og får en til at trække på smilebåndet. Til gengæld er der så omtrent ti gags og jokes i minuttet, så på den måde er der ikke langt mellem grinene. Det kræver så at man fanger dem, for de står i kø for at komme til. Der er ganske enkelt for mange og de kommer derfor ofte ikke til sin ret og det kniber jævnligt også med timingen, der er slap. Her skulle de have lært lidt af deres egen trailer til filmen, for der er indfaldene ærlig...Fakta

Medvirkende
Cindy Campbell Anna Faris
Brenda Meeks Regina Hall
George Simon Rex
President Harris Leslie Nielsen
Tom Ryan Craig Bierko
Blonde Kvinde Beverley Breuer
Rachel Conchita Campbell
Marvin DeRay Davis
hingy
Link Baker
Bag kameraet
Instruktion David Zucker
Produktion Craig Mazin, Robert K. Weiss
Manuskript Jim Abrahams, Craig Mazin, Pat Proft
Fotografi Thomas E. Ackerman
Klip Stuart H. Pappé
Scenografi Holger Gross
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Undergenre Spoof
Nøgleord Invasion fra rummet, Sequel, Seriemorder, Vicevært
Relaterede film Scary Movie 5
Premieredatoer
Biograf 14.04.2006
Dvd 22.08.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 83 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 98.735
Selskab Dimension Films, Brad Grey Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...