Sprængfarlig bombe

Tonny er lige kommet ud fra spjældet, hvor han har afsonet en dom for voldelig opførsel, og han har fået lov til at se sine to børn nogle timer. De tager i biffen for at se mesterinstruktør Claus Volters nye anmelderroste hit, men Tonny bliver skuffet. Dybt skuffet. Han beslutter sig derfor for at opsøge Volter for at få pengene tilbage for slik og billetter! © Scope

Produktionsår 2006
Genre Komedie
Instruktør Tomas Villum Jensen
Medvirkende Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Mille Dinesen, Line Kruse
Spilletid 92 min.
Biopremiere 25.08.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tomas Villum Jensen

(INSTRUKTØR)
Tomas Villum Jensens drengede entusiasme huskes fra blandt andet 'Drengene fra Sankt Petri' (1993) og Peter Schrøders vellykkede Scherfig-filmatisering 'Det forsømte forår' (1993), hvor Villum Jensen spillede den unge Edvard Ellerstrøm. Han var hårdt prøvet kokkeelev i 'I Kina spiser de hunde' (1999) og opfølgeren 'Gamle mænd i nye biler' (20...

Anmeldere

Politiken
"Vittig i detaljerne, men i længden skuffende uskarp."

Berlingske
"... fortæller om et par mænd, som man strengt taget ikke gider høre om, men at den forgyldes af eminente medvirkende og rummer så intelligent en portion vittig ironi, at man trods en snert af skuffelse i baghovedet jævnlig har gnæggende latter på læberne."

Jyllands-Posten
"...ingen vil føle sig ramt, og filmen er så umorsom, at den end ikke fungerer som komedie."

Weekendavisen
"FILMEN er ikke så sjov, som den tror, og det lykkes ikke i længden at holde alle de farvede bolde i luften."

Information
"Jeg morede mig storartet over de mange referancer til danske film og instruktører, men det er ikke alle, der kan og vil det..."

Ekstra Bladet
"...trods enkelte gode øjeblikke en endog ganske anstrengende og enstrenget oplevelse..."

B.T.
"...ufarlig forlkekomedie af den slatne slags..."

Cinemazone
"...holdes oven vande af et imponerende stjerne-ensembles komiske præsteren, der sikrer så mange grin, at historien uproblematisk skylles ned..."

Brugere

06/06-07original humor
skide skæg og befriende selvironisk film, der tager tykt pis på opblæste filminstruktører som fx von trier og n. winding refn, men også hele den intellektuelle kunstgenre og alle de kritikere der falder i stime over - rent ud sagt - tom luft.
super skuespiller præstationer over hele linien og det der fuldender filmen er, at den ikke falder over halen for at skabe en happy ending, men slutter helt naturligt i filmens egen ånd.
original dansk humor når det er allerbedst

22/05-07Tandløs kulturkritik 3
En parodi på den intellektuelle del af det danske filmmiljø. Tonny er en fraskilt far, der tager sine børn med i biffen. De kommer dog til at se den selvfede Claus Volters seneste kunstfilm, og den er så slem, at hidsige Tonny opsøger Volter for at få billetpengene tilbage. Skæbnens luner vil så, at Tonny ender med at få ret til at lave Volters nye film om til noget, almindelige danskere gider at se.

Jeg lo ikke ret meget ad "Sprængfarlig bombe". Der er selvfølgelig enkelte replikker og nogle få scener, der er morsomme - især der, hvor Tonny får lov til at omskrive Volters manuskript. Men generelt syntes jeg, at det var en meget umorsom, sjusket lavet og temmelig genreforvirret film.

Jeg har også et problem med præmissen. Volter er tydeligvis en parodi på især Christoffer Boe, til...

05/04-07sjov og ret underholdene
Kan varmt anbefales. Herlig underholdning. Dette selvom det ikke er en film med en masse på hjertet.

11/03-07Hverken sprængfarlig eller fuser
Anders Thomas Jensens parodi på den mere intellektuelle del af den danske filmscene er momentvis morsom, men ganske uden spænding, overraskelse eller nerve i sin fortælling.

Filmens stærkeste kort er ikke selve parodien og de mange kommentarer til den danske filmelite, men derimod Ulrik Thomsen som halvpsykopatisk og aggressiv familiefar. Hans figur og replikker er klart filmens sjoveste, og han overtrumfer på alle måder Nicolai Lie Kaas' egocentrede filminstruktør. Denne har også sine øjeblikke og er virkelig øretæveindbydende, men er alt for endimensionel. Her er der trods alt mere kød på Thomsens Tony.

Filmen lider dog under sin tynde historie og mange scener, som ikke er morsomme trods forsøget. Desuden bliver det efter første halvdel, som er klart bedst, forsøgt at blande nog...

11/09-06Sikke en fuser...
Her er virkelig en film der mister sit fokus: Den vil gerne kritisere dansk filmindustri, men tør ikke gå linen ud. Den vil også gerne være sjov og underholdende, men komikken er noget halvhjertet og uintelligent. Og så vil den også gerne være bred og folkelig, men temaet handler for meget om en smal niché. Den er hverken dristig, sjov eller intelligent, hvilket gør den rimelig ligegyldig. Hvis man vil rydde op i den indspiste danske filmindustri, burde man måske ikke gøre det med en flad dansk folkekomedie.

02/09-06Jævn standard underholdning
Adamsgirl og Purple som har skrevet nedenfor, må da arbejde for Nordisk Film for at skrive sådan nogle små pæne anmeldelser der helt ukritisk stikker 6 stjerner ud hver i sær. Filmens første time var ok, men så går det ned af bakke det virker ikke som om der er nogle der ved hvad de helt vil med filmen. Den er til tider rigtig sjov, men som helhed nok lidt en skuffelse.

31/08-06Den er sjov!
Skæg, sjov og dybt satirisk film, som bare er hylemorsom. Dejligt at se ironi brugt på så intelligent en måde. Bestemt ikke plat efter min mening. Gode og fine skuespillerpræstationer. Til en aften, hvor man bare trænger til at grine og lade sig underholde.

31/08-06Så sjovt er det længe siden...
Ja jeg må indrømme så sjovt er det længe siden jeg har haft det, som da jeg var inde og se Srængfarlig bombe, den er plat på en så urkomisk måde. Kunne såmænd godt finde på at gå ind og se den igen;O)

30/08-06Lort 1

30/08-06hvor er min kommentar 1
skulle det være seriøst. At slette mit indlæg. AmatøragtigtFakta

Medvirkende
Tonny Frellesen Ulrich Thomsen
Claus Volter Nikolaj Lie Kaas
Pernille Jepsen/Melinda Mille Dinesen
Klara Line Kruse
Per Schack Kristian Halken
Tim Holstein Lars Brygmann
Brormand Niels Olsen
Tom Frej Peter Mygind
Tanja Ellen Hillingsøe
Frederik Michael Carøe
Jan Godtfredsen Nicolaj Kopernikus
Allan Henriksen Jacob Cedergren
Laust Hatling Lars Ranthe
Bækkel Mette Horn
Rolf Preben Kristensen
Elias Michael Asmussen
Christian Ole Lemmeke
Dyrepasser Poul Thomsen
Torsten Allan Olsen
Tv-pige Stephanie Leon
Sig selv Tomas Villum Jensen
Bag kameraet
Instruktion Tomas Villum Jensen
Produktion Rene Ezra, Leila Vestgaard
Manuskript Anders Thomas Jensen
Fotografi Mads Thomsen
Klip Mogens H. Christiansen
Scenografi Michael Leth Hansen
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Metafilm
Nøgleord Film-i-film, Filminstruktør, Filmproduktion
Premieredatoer
Biograf 25.08.2006
Dvd 27.02.2007
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2006
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 272.140
Selskab Nordisk Film
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...