Children of Men

I en nær fremtid bliver menneskeheden ramt af sterilitet. Jordens yngste borger dør i en alder af 18, og den totale udryddelse er lige om hjørnet. Sekter og dommedagsprofeter hærger London, og den desillusionerede bureaukrat og tidligere fredsaktivist Theo ser ikke mere lyst på tilværelsen. Alligevel indvilliger han i at hjælpe, da en gravid kvinde på mirakuløs vis dukker op. En kvinde som bestemt ikke alle ønsker skal overleve. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Alfonso Cuarón
Medvirkende Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor
Spilletid 114 min.
Biopremiere 12.01.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Caine

Den aldrende cockney-englænder med sygekassebrillerne og den underspillede charme har medvirket i lidt under en million film siden debuten i 1956. Han brød igennem med 'Zulu' (1964) og fulgte op i flyvende stil med den sprøde spionthriller 'Lynaktion Ipcress' (1965) samt en glansrolle som svært selvtilfreds swingin' bachelor i 'Alfie' (1966). ...

Anmeldere

Politiken
"Det er gribende ubehagelige scener, men også en temmelig nedslående film..."

Berlingske
"...en skræmmende, civilisationskritisk apokalypse, der samtidig fungerer flot som spændingsfilm og rummer masseoptrin og kampscener af mageløs intensitet."

Jyllands-Posten
"...et dystopisk, men uhyggeligt troværdigt bud på klodens fremtid anno lige om lidt."

Weekendavisen
"...en muskuløs og aparte, men særdeles effektiv actionfilm efter P.D. James’ eneste fremtidsroman."

Information
"...en filmteknisk triumf og et intelligent drama, som både holder science fiction-genrens konventioner i hævd og et afsindigt uflatterende spejl op for nutidige øjne."

Ekstra Bladet
"Udsøgt og udfordrende, men også helt basalt underholdende."

B.T.
"...et filosofisk, menneskeligt og ikke mindst politisk mesterværk..."

Cinemazone
"Som tankevækkende katastrofefilm uden en fysisk katastrofe er Children of Men en ualmindelig tilfredsstillende oplevelse."

Brugere

30/05-15Realistisk fremtidsfilm
Anmeldelse af filmen Children Of Men

Filmen Children Of Men blev lavet i 2006 og er med Clive Owen, Clare-Hope Ashitey og Michael Caine, i hovedrollerne. Den er instrueret af Alfonso Cuaron.

Den foregår i år 2027, hvor menneskeheden ikke er i stand til at føde nye børn. Så verdens yngste person i filmen er altså kun 19 år. Det ændrer sig så drastisk, de da finder ud af, at en mørk kvinde er blevet gravid. Det er så op til filmens hovedpersoner at få bragt kvinden i sikkerhed.

De første 30-40 minutter er måske lidt langtrukken, og måske også lidt indviklet. Man bliver hele tiden introduceret til nye vigtige personer, og handlingen foregår hele tiden nogle nye steder. Men når først handlingen kommer rigtig i gang, er der kun en vej mod slutningen: at redde den gravide kvinde, og ...

29/07-08Dommedagsfølelsen varer ved
Rigtig skræmmende film, hvor alt håb næsten synes borte. Clive Owen spiller rigtig fint og rollen som Theo synes realistisk. Theo går planken ud vidende om at det vil koste ham livet.
Slutningen er ikke ubetinget positivit. Hvem kan man stole på? Er der håb?

02/12-07Mageløst mesterværk
"Det er simpelthen én af de mest skræmmende film, jeg nogensinde har set, og samtidig også én af de bedste! Mesterværk er faktisk et fattigt ord, der slet ikke beskriver filmen godt nok! Men det er et mageløst mesterværk, og filmen burde have vundet en Oscar, i kategorien bedste film..."

04/07-07Smukt
Vi fik endelig set Children Of Men igår og det er en vældig flot film der er lækkert skruet sammen både billed- og lydmæssigt.
Skuespillet fejler ikke noget og filmen har et dejligt uhyggeligt dommedags-feel over sig. Det er et intelligent drama krydret med intens action. Det eneste minus jeg lige kan komme på er tilgengæld også et af de store - filmen er for forudsigelig og der er kun en enkelt gang jeg blev lidt overumplet af handlingen.

Filmen får en solid 4/6

16/06-07Velfungerende dystopi
Rigtig god nærfremtids-thriller. "Children of Men" er en flot og meget overbevisende dystopi, som har en hel del holdninger til, hvor verden af i dag er på vej hen - og det er ikke noget rart sted. Historien udspiller sig i et kaotisk London, der som resten af verden er præget af, at mennesket har mistet evnen til at formere sig. Hovedpersonen er også endt i ren kynisme, men det ændrer sig, da han bliver kontaktet af sin eks-kæreste, der har brug for hans hjælp i en sag, der viser, at der måske stadig er håb.

"Children of Men" er en virkelig velskrevet historie med mange dimensioner i det medrivende manuskript. Selve grebet med, at der ikke er blevet født børn i mange år, er fantastisk godt tænkt. Derudover giver den nogle grimme forudsigelser om en verden, hvor miljøet er brudt samme...

16/06-07realistisk fremtids vision
det er en god science fiction/thriller med overraskende meget action clive owen spiller godt som den deprimerede mand filmen er fyldt med gode kameravinkler og flotte billeder spændingen er også i top slutningens klimaks er utroligt godt laved. jeg kan dybt anbefale dennne her film

04/06-07langt fra Hollywood
Science fictions stærkeste kort, nemlig underholdningen er slet ikke til stede i denne film.

Der bliver leveret et dystert og deprimerende fremtidsbillede, bla gennem filmens mørke billeder, men det er altså ikke nok til at bringe mit pis i kog.

Skuffende.

03/06-07Skuffelse..
Det er virkelig en kedelig film.
Jeg giver normalt film en rimelig chance... Men jeg havde utrolig svært ved at se filmen færdig... Spolede igennem den sidte halve time for at få den overstået.

18/05-07Lang kedelig road-movie
Gaab, hvor var den kedelig.

09/05-07The Future Is History
Vi lægger ud med stærke og dommedagsagtige billeder fra alverdens byer (selv vores eget København), kun England har formået at klare sig, nå ja, et lille stykke tid i hvert fald, for mennesket har mistet evnen til at få børn hvilket har tvunget det meste af den kendte civilisation i knæ.

Vi skriver år 2027 og den tidligere aktivist Theo (suverænt spillet af Clive Owen) har efterhånden mistet håbet, og har ligesom alle andre så småt vænnet sig til tanken om at en generation fra nu af står menneskeheden for fald. For ikke at sige for meget stopper referatet her.

Først og fremmest er Children Of Men fremragende trøstesløs at se på. Den er simpelthen så godt fotograferet i sine kolde, håbløse gråtoner at man siddeer og bliver helt ilde til mode. Derudover er der også i mange scener fi...Fakta

Medvirkende
Theodore Faron Clive Owen
Julian Julianne Moore
Jasper Michael Caine
Luke Chiwetel Ejiofor
Patric Charlie Hunnam
Kee Claire-Hope Ashitey
Ilario Bisi-Pedro
TV Interviewer Lucy Briers
Ray Donn
Chauffør Robert Dearle
Bag kameraet
Instruktion Alfonso Cuarón
Produktion Marc Abraham
Manuskript P.D. James, Alfonso Cuarón, David Arata, Timothy J. Sexton, Mark Fergus, Hawk Ostby
Fotografi Emmanuel Lubezki
Klip Alex Rodríguez
Scenografi Jim Clay, Geoffrey Kirkland
Musik John Tavener
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Nøgleord Aktivist, Gravid
Premieredatoer
Biograf 12.01.2007
Dvd 08.05.2007
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2006
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 17.131
Selskab Universal Pictures, Beacon Communications LLC, Strike Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...