De Fortabte sjæles ø

Lulu på 14 keder sig bravt i det lille havneleje Broby. Hun fordriver tiden med dagdrømmeri og en stærk interesse for det overnaturlige og okkulte. En viden Lulu får stærk brug for, da hendes lillebror bliver besat af en ånd, og hun sammen med drengen Oliver og opfinderen Richard indleder kampen mod mørkets kræfter. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Nikolaj Arcel
Medvirkende Sara Langebæk Gaarmann, Anders W. Berthelsen, Lasse Borg, Lucas Munk Billing
Spilletid 100 min.
Biopremiere 09.02.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Arcel

(INSTRUKTØR)
Nikolaj Arcel fik sit store gennembrud med sin debutspillefilm Kongekabale (2004), der er noget så sjældent som en dansk politisk thriller. Filmen har Anders W. Berthelsen i hovedrollen som en ung journalist, der får job på Dagbladets redaktion på Christiansborg og snart kommer på sporet af en konspiration, der involverer landets måske kommende s...

Anmeldere

Politiken
"...er ikke bare en rigtig god film, men en vigtig begivenhed for dansk films selvforståelse."

Berlingske
"Man kan da heller ikke påstå, at det lykkes perfekt for Nikolaj Arcel, men man skal være temmelig blaseret for ikke at anerkende, at hans forsøg rummer solide doser spænding og dramatik formidlet med en til tider virtuos visuel bevidsthed."

Jyllands-Posten
"... filmen flintrer over lærredet som medrivende spænding, det store kolde gys og den absolutte vinterferie-oplevelse for både børnebørn og bedsteforældre og alle os andre, der stadig tror på mystik og gode og onde ånder."

Information
"...endt som en befriende uprætentiøs og pokkers medrivende eventyrfilm, der båret af computeranimerede specialeffekter og en flok gode skuespillere..."

Ekstra Bladet
"...ganske flot lavet rent formmæssigt, men det havde nu været rart, hvis nogle af ambitionerne også var blevet brugt på selve indholdet."

B.T.
""Det er en rigtig familie- og spændingsfilm med glimrende præstationer af børnene..."

Cinemazone
"De fortabte sjæles ø er et flot eksempel på, hvordan dansk film blandt meget andet også kan tilpasse sig samfundsudviklingen og levere talenterne til at gøre arbejdet ordentligt."

Brugere

18/04-10de fortabte sjæles ø
denne her film er den beste danske film jeg nogle sinde har set ! man skal bare se den

06/06-08Enig
Kun enig i din lidt skuffende holdning.

Effekterne er mange og storartede, og det en en film som virkelig har mod og nerve til at spille sin genre fuldt ud. - Og så er den vigtigst af alt ikke utålmodig.

Fugleskræmslet er formidabelt og næsten en stjerne værd i sig selv.

Men historiens små svagheder for at ty til slapstick humor og fjolle-komik underminerer det positive indtryk man har i forløbet. Arcel har glemt hvilke elementer der fungerer i en Hollywood produktion, men som ikke gør på den danske bane.

Premieremæssigt lænede filmen sig op af Vikaren - også et børne/ungdoms eventyr, men personligt synes jeg at Vikaren, trods færre midler, når meget længere end De fortabte sjæles ø.

Filmblog: http://sekundet.blogspot.com/

02/06-08De fortabte effekters film
De fortabte sjæles ø flytter grænserne for, hvad man kan forvente af speciel effekts i en dansk produceret film. Filmen rummer flere fejende flotte scener – både med og uden brug af effekter – og med en lydside på grænsen til det hollywoodbombastiske forsøger Nikolaj Arcel virkelig at skabe et dansk modsvar på Harry Porter mv. Der er dog et godt stykke vej endnu både tempomæssigt og visuelt, før end dansk film når fantasygenrens top.

En pige med tro på det ukulte blandes via en fortabt sjæls besættelse af lillebroderens krop blandet ind i en større kamp mellem det onde og det gode, hvor en flok fortabte sjæle på en nærliggende ø har en central rolle. Historien er ikke speciel uoriginal, men heller ikke særlig finurlig og spændende. Nicolai Arcels trang til at tilføje filmen en flere d...

28/10-07Dansk eventyr
Jeg har lige set denne pragtfulde film på DVD. Det er helt utroligt hvad dansk film har formået at få frem i denne film.

Det er for en gangs skyld en dansk film, der tør prøve at satse på noget nyt. Jeg ved godt det er urimeligt at sammenligne den med andre danske familiefilm, da der ikke er nogen tilsvarende film fra DK endnu, men så er det da godt at der findes flere film i genren uden for DK. Man kan vel næppe undgå at nævne Harry Potter som jo er en af de helt store eventyr film, som er vældig populær for tiden.

Jeg synes det er en fantastisk film, der har en godt sammenbrygget historie og imponerende specieleffects. Disse ting sammenfattet med gode præstationer at specielt de unge skuespillere gør denne film til en af de bedste som jeg har set længe. Jeg vil virkelig anbefale...

12/05-07Flot Hollywood-stil
Flot eventyrfilm i bedste Hollywood-stil, som handler om et søskendepar, der mod deres vilje er endt på landet, fordi deres mor vil væk fra sin eksmand. Storesøster flirter med det okkulte, og med et ouija-bræt tilkalder hun en ånd, der kommer til at besætte lillebror. Ånden var oprindeligt medlem af et okkult selskab til kamp mod ondskaben, og netop nu, på en nærliggende ø, er et gammelt komplot ved at nå sin fuldendelse.

Filmen er imponerende nok helt på højde med, hvad man ville få i en Hollywood-børneeventyrfilm. Plottet er fjollet, ja, men genretro, og den er virkelig godt lavet. Stilrent og medrivende. De visuelle effekter er glimrende - fugleskræmslet er især et fedt monster - og Rasmus Videbæk viser igen, at han kan lave superfede billeder. Og samtidig er det alligevel også en...

22/03-07mellem film
en okay film .. men ikke lige min genre ..

22/03-07Goonies/Indiana Jones/Back to the Future
Ærlig talt: Hvis man har set Goonies/Indiana Jones/Back to the Future, så er der intet i denne film, der overrasker. Det hele er kliché på kliché tyvstjålet fra amerikanske film fra 80'erne. Ham åndefangeren er så klart kalkeret efter Dr. Emmit Brown fra Tilbage til fremtiden, og hans instrumenter hører bare SLET ikke hjemme i en film, der skal forestille at foregå i Danmark i 2007. Den underjordiske hule, fugleskræmslet, høstakken m.v. lignede slet ikke danske huler, fugleskræmsler eller høstakke, men netop amerikanske ditto, hentet fra ovennævnte film. Visse af replikkerne bærer desuden præg af, at være tænkt på amerikansk først, og så være blevet oversat til dansk. Jeg må sige ærligt, at filmen for mig er en teknisk fremragende tour de force i genindspilninger af gode, gamle elementer...

22/03-07Jeg er nok bare for gammel..
Men denne film grænser til det kedelige. Et plus er at der endelig er brugt penge på special effects (så vi ikke drukner i det danske socialrealistiske trummerum som 99% af danske film gør).

19/03-07Danmarks bedste amintion film
Danmarks bedste amintion film.
er min overskrift, men det er heller ikke så svært, at blive det da det Danmark første, men når jeg siger det, vil jeg det mene at filmen er i verdensklasse, og det siger ikke så lidt, jeg er meget imponeret af Lukas Munk Billing, som spiller Sylvester, samtidig med at han også spiller Hermann, et spøgelse, som var en voksen mand på ca. 30 år, som spilles af Anderes W. Berthelsen, men skulle tro, at Lukas har været med i mange film, og han er en erfaren skuespiller, som er 50< år, jeg har aldirg en dreng, som gøre det så godt, da man tydeligt kan se Anderes i ham, når han spiller Hermann, jeg håber virkelig at filmen har skabt en ny skuespilller, ham skal vi ikke miste, derfor er der med stor glæde at se Lukas, i den nye serie Danni, på DR.

Amnitonen er...

27/02-07Test af trailer til NY DANSK film
Vi er i øjeblikket i gang med at klippe traileren til den nye danske film CECILIE, og vi har nu to bud på en trailer.

Vi har imidlertid brug for din hjælp. Prøv at følge nedenstående link og se de to bud, hvorefter vi vil bede dig om at svare på 5 spørgsmål, så vi kan få et indtryk af, hvad der fungerer bedst i markedet.

NB! Vi gør opmærksom på at de to trailere er arbejdskopier, og at de er ophvasretligt beskyttede. De må altså ikke kopieres.

Trailer A
http://www.filmfolket.dk/cecilie/trailer2.html

Trailer B
http://www.filmfolket.dk/cecilie/trailer1.html

Spørgeskema
http://www.surveymonkey.com/s.asp?u=226203385144

På forhånd tak for hjælpen.

//
FilmFolket A/SFakta

Medvirkende
Lulu Sara Langebæk Gaarmann
Herman Anders W. Berthelsen
Oliver Lasse Borg
Sylvester Lucas Munk Billing
Necromancer Lars Mikkelsen
Richard Nicolaj Kopernikus
Beate Anette Støvelbæk
Linea Beate Bille
Bag kameraet
Instruktion Nikolaj Arcel
Produktion Sarita Christensen, Meta Louise Foldager
Manuskript Nikolaj Arcel, Rasmus Heisterberg
Fotografi Rasmus Videbæk
Klip Mikkel E.G. Nielsen
Scenografi Niels Sejer
Musik Jane Antonia Cornish
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Nøgleord Det okkulte
Premieredatoer
Biograf 09.02.2007
Dvd 28.08.2007
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2007
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 191.600
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film
Priser Robert 2008, Årets børne- og familiefilm

Se også...