Planet Terror

Et farligt regeringseksperiment får det uheldige resultat, at almindelige mennesker forvandles til mordlystne zombier. Disse er nu godt i gang med at overtage verdensherredømmet. Mutanterne slår sig også løs i Texas, hvor stripperen Cherry, smugleren Abby, lægen Dakota Block og den lovløse Wray holder stand og sammen forsøger at kæmpe sig vej til en helikopter, der måske er deres eneste chance for at slippe levende fra mareridtet. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Gyser
Instruktør Robert Rodriguez
Medvirkende Rose McGowan, Naveen Andrews, Electra Avellan, Elise Avellan
Biopremiere 20.07.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Her serveres en saftig texansk barbecue og løjer i endeløse baner for alle raske piger og drenge med syge hjerner i alle aldre. "

Berlingske
"...hvad filmen ikke har i originalitet, har den til gengæld i fuld-knald-på-tempo, og de sønderrivende effekter kommer i en så lind en strøm, at man mod slutningen føler sig ganske mæt."

Jyllands-Posten
"Idérigdommen i hver scene i ”Planet Terror” er så gennemført scenografisk og æstetisk, at den ikke minder om noget andet på filmscenen."

Weekendavisen
"Rodriguez’ pastiche er energisk, effektfuld og stærkt diverterende, hvis ellers man føler for genren. I modsat fald ser man en ubehjælpsom fabel om halvnøgne kvinder, der plaffer løs på eksploderende slimklatter."

Ekstra Bladet
"Heldigvis har Rodriguez et gevaldigt glimt i øjet, og for det meste griner man mere, end man gyser."

B.T.
"...underholdning, der enten giver dig kvalme elller får dig til at hoppe op og ned i udelt begejstring."

Cinemazone
"En glimrende enkeltstående film, men en endnu bedre hyldest til zombiefilm, b-film og exploitation-film."

Brugere

15/04-14Skide skægt!!!
Selvom filmen er sygt overdrevet og får Robert rodriguez til at fremstå som en blodtørstig galning, kunne jeg ikke lade vær med at grine og elske denne film, men havde måske også lidt dårlige forventninger siden jeg ikke kunne lide Death proof.

11/03-09Hmmm....
For nu at være helt ærlig, synes jeg faktisk at Quentin Tarantinos "Death Proof" var bedre end "Planet Terror."
DP fangede grindhouse-humoren på en original måde, og det formår PT slet ikke - jeg kan godt se hvad det er der burde være sjovt, men sjovt er det altså ikke.

15/01-09nice
jeg bor på en kostskole og går i 2.g og i går der skulle vi drenge have os en hyggeaften med kød og sovs, kød fordi det ikke bliver serveret på skolen, så det skulle være en ren fest. jeg tænkte så: "hvad skal man se til en drengeaften? rainman? things we lost in the fire? p.s i love you? eller hvad med en splatter-blod-forbudt for børn-film?" selvfølgelig skulle vi se planet terror. så jeg satte den på og så gik den igang i den store hjemmebiograf som er på vores skole. vi så dertil hvor hende den lækres bil bryder sammen ved J.T's tankstation, hvilket er cirka 10 min. inde i filmen. her fik jeg spørgsmålene:"er det en gyser? er der zombier? er den sådan der hele filmen igennem? kan vi ikke se noget andet?" hold kæft nogle tøser............... filmen var knap nok gået i gang.

19/05-08kitch
I bund og grund er filmen jo egentlig latterlig og det kræver i høj grad en forkærlighed til den kitchede b-films genre, for at man skal have noget ud af at se den...Og det har jeg ikke for alvor.

Den er ualmindelig klam, og zombierne er egentlig mere slimklatter end zombier, men det er morsomt!Og helt klart lavet med et glimt i øjet.

Jeg må indrømme at det var en tand for latterligt til min smag, men sjovt er det..

17/05-08’I’ll give you a ride’ 3
Efter at have erhvervet sig bredtfavnende anerkendelse for sin voldsomme og voldsomt visionære adaptering af Frank Millers Sin City tegneserie, fortsætter den kvalitativt inkohærente filmmager Robert Rodriguez sin odysse udi grafiske absurditeter og filmisk energi med sit segment til det ambitiøse Grindhouse-projekt, der er født i kollaboration med den ultimative filmnørd, Quentin Tarantino. Idéen for de to venner var at lave en gengivende homagé til fordums ’to spillefilm til prisen af en’, hvor budgetterne var små og tankevirksomheden matchede disse, med brugen af billig sex og vold som hovedattraktion. Oprindeligt skulle den moderne Grindhouse være vist præcis som dengang, først med Rodriguez’ indslag, efterfulgt af Tarantinos vision (med dertilhørende falske trailers imellem), men de...

21/12-07Bedste/Værste 2007
Bedste:

1. Planet Terror:

Testikler rådner, hoveder eksploderer, folk bliver revet fra hinanden... Med fuld fart vælter Rodriguez sig rundt i et zombieblodbad uden videre! Efterfulgt af kølige one liners og et cast af super oplagte stjerneskuespillere!

2. Pans Labyrint:

Smuk, skræmmende og rørende fortælling om barnlig uskyldighed og fantasi vs. den virkelige verdens rædsler fremragende iscenesat af Guilermo Del Toro

3. 300:

Visuelt lækker og bestialsk voldelig mandefortælling med en storskrydende Gerard Butler i hovedrollen! What a rush!

4. American Gangster:

Igen i år får vi en old-school krimi af bedste slags fra en instruktør der havde en del at leve op til og gjorde det! Godt hjulpet på vej af en storspillende Washington!

5. Eatsern Promises:

Anderlede...

16/11-07Blod og splat 1
Har hørt meget om filmen, både positivt og negativt. Jeg synes at det er genialt at lave en film på denne måde, nærmest som om filmen er fra et sted i 40'erne men med moderne teknologi. Filmen er jo nærmest action-spækket fra start til slut og blod og splat mangler der bestemt ikke noget af. Igen viser Robert Rodriquez sin genialitet siden Sin City, som også tog mig med storm. Samarbejdet mellem Robert Rodriquez og Quentin Tarantino er virkelig blevet et scoop verden over. Jeg kan lide den måde filmen er blevet filmet og klippet på, for ikke at tale om den lydmæssige kulisse i filmen. Effekterne er godt lavet. Filmen i sig selv, har måske ikke den store handling, men den sparker ...! En rigtig drengefilm. Jeg synes at filmen er en positiv oplevelse og den fortjener fem stjerner med pil o...

12/11-07Over forventningerne
"Det er godt nok én af de mest action-spækkede film, jeg nogensinde har set, og det er uden tvivl Rodriguez' næstbedste film, kun overgået af mesterværket Sin City... sammeligner man denne film, med første del af Grindhouse serien, Tarantinos Death Proof, kan man faktisk ikke sige, hvilken en der er bedst. For de er begge uforglemmeligt fremragende, og ingen burde snyde sig selv, for bare én eneste af dem!"

03/11-07Zombie shok!
jeg så death proof i går klokken 2 om natten, og havde egentlig ikke de store forventninger til den. jeg havde heller ikke brug for nogle forventniger, for lige fra det øjeblik aftenens hovedfilm bliver præsenteret, er man totalt opslugt af filmen. man kender melodien fra kill bill, også ved man at der er noget særligt i vente.

filmen starter med en smuk go go danserinde der svinger sig rundt om en jern stang imens hun vrider sig til musik. man bliver fanget af rytmen, og nyder filmen i fuldedrag, og ville ønske at dansescenen bare kunne blive ved og ved.

men den slutter desværre, og lige fra det øjeblik bliver filmen lidt tynd. lige fra den første replik sukker man, og tænker at det ville også være for godt til at være sandt hvis filmen skulle fortsætte med sådan et glimt i øjet...

03/08-07Rodriguez I Storform 5
Robert Rodriguez zombie-bidrag til Grindhouse er en af de mest underholdende og vildeste filmiske rutschebaneture vi har haft i 2007 indtil videre.

Allerede fra starten, med den falske trailer Machete er man klar over hvad man går ind til: Uforpligtende drengerøvsunderholdning af bedste skuffe udført med sikker hånd af gore-hunden Rodriguez. Alle folk som troede at det ikke kunne blive meget vildere end kultfilmen From Dusk Till Dawn har en stor overraskelse i vente. De vanvittige actionscener er simpelthen så helhjertet iscenesat at man sidder igennem hele forestillingen med et smil der nærmest sidder fast af sig selv og først løsner sig efter adskillige timer!

"Historien" omhandler et udslip af kemiske gasser der forvandler folk til de velkendte kødædende zombier. Imens alt dett...Fakta

Medvirkende
Cherry Darling Rose McGowan
Abby Naveen Andrews
Tvilling Electra Avellan
Tvilling Elise Avellan
Sherif Hague Michael Biehn
Dr. William Block Josh Brolin
Muldoon Bruce Willis
Voldtægtsmand Quentin Tarantino
El Wray Freddy Rodríguez
Bag kameraet
Instruktion Robert Rodriguez
Genrer og relationer
Genre Action, Gyser
Undergenre Zombiefilm
Nøgleord Zombie
Premieredatoer
Biograf 20.07.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 14.550
Selskab Dimension Films, Troublemaker Studios, A Band Apart, Weinstein Company, The, Eyetronics USA, Rodriguez International Pictures
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...