This Is England

I 1983 går den 12-årige enspænder Shaun på skoleferie. Faren er død i Falklandskrigen, og han har ingen venner i skolen. På vej hjem støder Shaun ind i en gruppe skinheads, der tager uvanligt godt imod ham. Og pludselig ser sommeren meget sjovere ud. Shaun barberer håret lige som de andre. Tonen er kammeratlig - indtil den racistiske Combo slipper ud af fængslet og igen slår sig til gruppen. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama
Instruktør Shane Meadows
Medvirkende Thomas Turgoose, Stephen Graham, Jo Hartley, Andrew Shim
Spilletid 100 min.
Biopremiere 17.08.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Filmens appel falder dog helt sammen med den fantastiske præstation fra den bare 13-årige Thomas Turgoose i den altoverskyggende hovedrolle..."

Berlingske
"Man forlader biografen med bankende hjerte, på én gang bevæget af filmens blødende skæbner og beruset af eminent fortællekunst."

Jyllands-Posten
"Smuk, barsk og lun fortælling om at vokse op i 1980'ernes trøstesløse England."

Weekendavisen
"...meget firkantet i sine sociale markeringer, men den lever enestående stærkt i kraft af den 12-årige Thomas Turgoose, som forankrer og koncentrerer det hele."

Information
"... unostalgisk, stemningsstærk og rasende velspillet film om skinheadkulturen i Thatcher-æraen."

Ekstra Bladet
"...en gribende, rørende og uregerlig film om menneskelige relationer."

B.T.
"...taler (...) til både hjernen, hjertet og maven. 'This is England'. This is a masterpiece."

Cinemazone
"...nogle af de mest vedvarende filmiske indtryk, der er kommet ud af den britiske beton siden 'Trainspotting'. Stærkt anbefalelsesværdig!"

Brugere

05/08-09Stjerne i svøb.
Når man har set Shane Meadows This is England har man lidt fornemmelsen af at man lige har set noget som man har set så mange gange før og det har man måske også. Men filmen vinder på sin enestående realistiske skildring af krise i 80érnes England, charme, humor og eminent skuespil af Thomas Turgoose - en knægt som kan gå hen og blive verdensklasse ( hvis han ikke allerede er det ).

21/09-07- This Is Good - 2
Engelske Shane Meadows er stille og roligt ved at udvikle sig til en instruktør af format, for med ”This Is England” har han nok engang lavet et drama, der fænger, morer og kradser.

Denne gang er det personligt, da historien om den unge Shauns tilværelse i Englands skinhead-80'ere er baseret på instruktørens eget liv. Netop derfor er det heldigt, at man har fundet unge Thomas Turgoose til hovedrollen, for han er en stor oplevelse og uden tvivl filmens største aktiv. Turgoose der aldrig havde medvirket i en film før denne rammer helt perfekt balancen mellem usikkerheden og modenheden, som karakteren kæmper med, og underspiller forrygende. Mange andre navne kunne også nævnes, da filmens uglamourøse hold af skuespillere i den grad stråler filmen igennem.

Miljøbeskrivelsen er helt i to...

24/08-07En del af noget
Det er svært at være 12 år. Specielt når man som outsideren Shaun (Thomas Turgoose) lever med sin arbejderklasse-mor et sted midt i ingenting i Thatchertidens England, og når ens far er blevet dræbt i den meningsløse Falklandskrig.

For Shaun er udvejen fra at være en mobbet enspænder mødet med en skinheadgruppe, der hurtigt tager den lille fyr til sig. Lederen af gruppen, Woody (Joseph Gilgun), får sympati med Shaun, og han lukker ham ind i gruppens verden af barberede isser, Ben Sherman-skjorter, Doctor Martin-støvler, flippede pige og fester. Gruppen søger nogle yderpunkter i samfundet, men de nøjes med at lade deres frustrationer gå ud over ruder og inventar i efterladte ruiner, mens de ifører sig sære kostumer. Hver gruppe sine ritualer.

Shaun har fundet venskab, et tilhørsfo...

19/08-07Oi! 3
"This Is England" åbner med en forrygende montage af dokumentarklip, der effektivt markerer, hvor vi er henne: Thatcher, Falklandskrigen, optøjer i gaderne, mods og skins, atomkraftmodstandere og postpunk. Sommeren 1983 i et England, der er ved at eksplodere.

Historien er baseret på forfatter-instruktør Shane Meadows' barndomsoplevelser. Den følger 12-årige Shaun, hvis far er faldet på Falklandsøerne. Han er ensom og bliver mobbet i skolen, men finder de venner, han savner, da en gruppe ældre skinheads får medfølelse med ham og optager ham som en slags maskot i deres slæng. Shaun følger ubekymret med i deres druk og hærværk, men tingene tager en ubehagelig drejning, da en psykopatisk skin kaldet Combo kommer ud af fængslet og opsøger sine gamle venner. Han er nemlig på den fløj, der ...

Fakta

Medvirkende
Shaun Thomas Turgoose
Combo Stephen Graham
Cynthia Fields Jo Hartley
Milky Andrew Shim
Lol Vicky McClure
Woody Joseph Gilgun
Meggy Perry Benson
Banjo George Newton
Lenny Frank Harper
Pukey Nicholls Jack O'Connell
Bag kameraet
Instruktion Shane Meadows
Produktion Mark Herbert
Manuskript Shane Meadows
Fotografi Danny Cohen
Klip Chris Wyatt
Scenografi Mark Leese
Musik Ludovico Einaudi
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Ensomhed, Racisme, Ungdomskultur
Premieredatoer
Biograf 17.08.2007
Dvd 17.06.2008
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2006
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 10.229
Selskab FilmFour, UK Film Council, Big Arty Productions, EM Media, Optimum Releasing, Screen Yorkshire, Warp Films
Biodistributør Camera Film

Se også...