1408

Forfatter Mike Enslin lever af at afmystificere det overnaturlige og tror ikke, at der findes mere mellem himmel og jord end det, han kan se og røre ved. Da Mike tjekker ind på et hotel, bliver han advaret mod at gå ind i rum 1408. Derfor gør Mike selvfølgelig alt for at komme netop derind. Det viser sig at være en temmelig dårlig ide for forfatteren for den nysgerrige og rationelle forfatter. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Mikael Håfström
Medvirkende John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack, Jasmine Jessica Anthony
Spilletid 94 min.
Biopremiere 16.11.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"Jeg skal love for, at tilløb til tomgang i første halvdel kompenseres rigeligt i sidste!"

Berlingske
"Man kan sagtens indvende, at »1408« er en hysterisk konstruktion blottet for logik og troværdighed. Men den er ikke desto mindre en usædvanligt underholdende gyser..."

Jyllands-Posten
"...en rigtig veldrejet lille gyser i, det meste af tiden, klassisk underspillet stil og desuden med plads til lidt vittig satire over såvel bog- som hotelbranche."

Ekstra Bladet
"...når nu både Stephen King og hjemsøgte hoteller står på programmet, kan man godt tillade sig at forvente lidt mere..."

B.T.
"...man kan forlade biffen med en god portion Stephen King-is i maven."

Cinemazone
"Et lavere ambitionsniveau og en højere genreforståelse havde gavnet. Især i den sidste halvdel. 1408 er værd at se, men desværre heller ikke mere."

Brugere

02/04-10

10/05-09Skuffende
Den klassiske start er lidt langtrukken - men ikke mere, end at det lige går an og man får et indblik i, hvad der kommer til at ske - dog ikke på nogen tænkelig måde skræmmende i sig selv.

Denne film er fuldstændig overvurderet af anmeldere fra BT og Jyllands-Posten hvor teksterne "En effektiv og skræmmende gyser" og "Årets mest uhyggelige film" slet ikke holder stik.
Chok får man ikke meget af i løbet af denne film og det er skuffende.
Idéen til denne film er perfekt - men den er elendig lavet. Det eneste der kan trække op er skuespillernes præsentation, hvilket er fremragende.

10/02-09Knugende film med løse ender
Der var dømt gys og knugende spænding denne søndag eftermiddag, da jeg og min kammerat tog i Kino for at se 1408.

Filmen starter som en klassisk gyser bør starte - alt er normalt, der lurer fred og ingen fare, man hører blot om Mike Enslins skrantende karriere og liv som forfatter til billige gyserbøger. Mike opsøger hjemsøgte hoteller, slotte osv. for at anmelde dem på "skræmmeskalaen" og anbefale dem til gyselystne folk. Han får nys om værelse 1408 på hotellet Dolphin, hvor der efter sigende skulle være sket et abnormt stort antal dødsfald i årenes løb. Dér må han selvfølgelig overnatte. Her oplever Mike Enslin et utal af skræmmende hændelser, der både afspejler hans personlige liv og maskeklædte mordere og voldsomme vejrforhold.

John Cusack, der spiller hovedrollen den kyniske a...

18/01-09Ingen hjemme
Så rækker talentet ikker længere for Hæfström efter den ganske hæderlige "ondskab", eller også er gysere bare ikke hans hylde?!

1408 formår aldrig rigtig at blive pålidelig og selvom der er enkelte gode gys, er det meste set før og gjort langt bedre. Filmens største problem, efter min mening, er historien, der hverken er særlig vedkommende, uhyggelig eller har nogen større sammenhæng.

14/12-08Kedelig gyser
Jeg er ikkeen person, der ser mange gysere. Men hvis alle gysere er som denne film, er jeg bestemt ikke gået glip af noget.

Den har efter min mening, en meget lang start, hvor der ikke sker så meget. Nå han så endlig kommer til det hotel, håbede jeg der ville komme en masse gys. Men desværre kommer de bare aldrig. Kun et par få effektive gys, og det synes jeg ikke er nok til, at bære en hel film.

Filmen er altså også meget overdrevet. Jeg forstår ikke hvorfor man ikke har holdt sig til ting der er mærkelige, men stadig kan give mening som der han kommer ind på værelset. Men i stedet for, at holde sig til det, begynder filmen med en masse fuldstændig overdrevet ting, der ikke giver mening overhovedet.

Den lød spændende, men det er den bare ikke!

10/09-08- A room with a view -
I rækken af endeløse Stephen King-filmatiseringer ligger ”1408” klart i den bedre ende. Historien om et hjemsøgt værelse lyder på forhånd som et alt for oplagt udgangspunkt for en gyserfilm anno 2007, men takket være en spændende visualisering af Kings mareridtsfortælling, så ender svenske Håfström faktisk med det modsatte af ens forhåndsindtryk – en original og dragende gyser. Baggrundshistorien er ikke just original nej, men en blændende billedside, de mange opslugende rejser i mørket og en skudsikker John Cusack er alle grunde til at se den her.

05/01-08Klippet af en blind
Her var muligheden for at lave en film som skulle få en til at bære ble i biografen. Hvor er den dårligt sammensat og kedelig. Brug ikke dine penge på det bras. Får 1 stjerne for man ikke kan give mindre.

11/12-07Ondskabens discounthotel
*mindre spoilers*

En forfatter, der har specialiseret sig i at skrive om hjemsøgte steder, får et mystisk postkort, der udfordrer ham til at bo på værelse 1408 på et stort hotel i New York. Det viser sig, at 56 mennesker er døde på værelset, og da hovedpersonen først har lukket døren bag sig, må han sande, at hans manglende tro på spøgelser ikke kan hjælpe ham mod, hvad der findes derinde.

"1408" er baseret på en novelle af Stephen King, som han først udgav i 1999, men som ellers er klassisk King i stilen. Det onde hotelværelse bygger sig op fra snigende uhygge og mystiske hændelser til et frontalt angreb på hovedpersonen, der brutalt bliver konfronteret med nogle ubehagelige ting fra sin fortid.

Når man siger King og hotel i samme sætning, kommer man selvfølgelig til at tænk...

04/12-07For meget af det gode
"Der spares ikke på overraskelser i 1408, faktisk er det lidt som om, at filmens skabere har tænkt, at publikum konstant skal udfordres, og deres ben skal sparkes væk under dem, ved enhver given lejlighed. Men det bliver desværre bare for meget af det gode, og til sidst forsvinder troværdigheden totalt, og man sidder lidt og tænker: "Hvad fanden er egentlig rigtigt?!"...

18/11-07Da hotelværelset blev levende
Mand mister sin datter. Mister sin kone. Mister sin tilværelse. Begiver sig demonstrativt ud i en paranormal verden, fuld af monstrøse legender og postulerede genfærdshistorier, for at modbevise mytiske teorier om overnaturlige begreber; for at bekræfte at verden er kynisk, kold og elementært ulykkelig. Under udflugten havner han på et luksuriøst, men slående personlighedsfattigt hotelværelse. Og finder sin skepsis overtrumfet af diverse, spirituelle kræfter.

Så enkelt kan historien fra ”1408” relativt udførligt remses op, og det lyder dermed unægtelig som endnu en enfoldig, uambitiøs og kvalmende lettjent hollywoodgyser. Helt så enkelt kan filmen dog ikke sættes i bås, da ”Ondskab”-instruktøren, Mikael Håfstrøm, ikke desto mindre har iscenesat Stephen Kings simple gysernovelle med e...Fakta

Medvirkende
Mike Enslin John Cusack
Gerald Olin Samuel L. Jackson
Lily Enslin Mary McCormack
Katie Jasmine Jessica Anthony
Mand Two at Book Signing David Nicholson
Unge Kvinde at Book Signing Alexandra Silber
Sam Farrell Tony Shalhoub
Secretary Emily Harvey
Bellboy Noah Noah Lee Margetts
Clay (Lawyer) William Armstrong
Bag kameraet
Instruktion Mikael Håfström
Produktion Lorenzo di Bonaventura
Manuskript Matt Greenberg, Scott Alexander, Larry Karaszewski
Forlæg Stephen King
Fotografi Benoît Delhomme
Klip Peter Boyle
Scenografi Andrew Laws
Musik Gabriel Yared
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Forfatter, Hjemsøgt hus, Hotel, Spøgelse
Premieredatoer
Biograf 16.11.2007
Dvd 18.03.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 38.236
Selskab Dimension Films, Di Bonaventura Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...