Beowulf

Det 6. århundrede. Kong Hrodgar sidder på tronen i det danske kongedømme, men hans kongerige plages af det forfærdelige monster Grendel. Kongen får derfor fat i krigeren Beowulf, som befrier landet og opnår status som folkehelt. Men Beowulf har indgået en aftale med Grendels vanvittigt smukke, men farlige moder - og det får afgørende betydning fro hans skæbne. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Adventure, Drama, Fantasy
Instruktør Robert Zemeckis
Medvirkende Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn
Spilletid 115 min.
Biopremiere 23.11.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anthony Hopkins

Før han blev et hit som smaskende kannibal i 'Ondskabens øjne' (1990), var Philip Anthony Hopkins skuespiller på det britiske nationalteater og svirebror i stor stil. Nu er han tørlagt, ridder og den mest respekterede walisiske filmstjerne siden Richard Burton. Blandt hans andre stjernestunder er den humanistiske læge i David Lynchs 'Elefantmande...

Anmeldere

Politiken
"Computeranimation gør store fremskridt, men personerne har stadig en død fornemmelse i øjnene, og kroppenes stoflighed minder om syntetisk marcipan. Men derudover er det fantastisk, hvad Zemeckis disker op med."

Berlingske
"Alt i alt fremtræder »Beowulf« som en gigantisk fejltagelse, og når den alligevel redder sig to forhutlede stjerner, skyldes det replikkerne."

Weekendavisen
"Efter sigende fungerer en 3D-version optimalt, men det redder ikke historien, som lægger sig et ubestemmeligt sted mellem familiefilmshygge og reminiscenser af tekstens »blodbadsvælde og voldsmandsrædsel«."

Ekstra Bladet
"...ligner en meget lang intro til et computerspil."

B.T.
"Denne blanding af computerteknik og 'rigtig' film er et medie i sig selv. Og i 'Beowulf' fungerer det 100 procent. Ugens og måske årets bedste eventyrfilm!"

Cinemazone
"...mere harmløs end revolutionerende, og historien får aldrig rigtig fat i dét episke vingesus, der ville sikre den en plads i storfilmenes hall of fame. Men fornøjelig, flot og forførende er den bestemt alligevel..."

Brugere

22/12-08Er det bare mig eller.. 1
...minder den rigtig meget om Den 13. Kriger med Antonio Banderas?
I den film skal en fremmed helt ligeledes redde nogle vikinger fra "et monster" i en hule
Begge film er nu gode.

03/11-08Suveræne Beowulf
Animerede film er som regel ikke min kop the, men Beowulf er usigelig flot lavet (trods enkelte mangler i animeringen), og historien er bjergtagende. Filmen minder om bogen Hobitten, men har efter min smag mere kant og råstyrke, og er et rigtigt flot nordisk heltesagn.

Utrolig smuk lydside og stærk stemmelægning af nogle af Hollywoods største (især Angelina Jolie skiller sig ud) hæver Beowulf op i særklasse. Nyd også de flotte billedvinkler, der ikke lader sig gøre i normale film.

15/04-08Fra forfaldsstemning til ren ramasjang
Jeg havde set den islandsk-engelske "Beowulf & Grendel" (2005 - Se: http://www.imdb.com/title/tt0402057/) for nogen tid siden. Jeg fandt egentlig filmen en kende for langsom og en anelse forvirrende mht. motiver og handling, mens jeg så den. Omvendt var jeg godt tilfreds med dramaet, da jeg havde set den til ende.

Jeg havde det stort set omvendt med denne denne animerede fortolkning af Beowulf-myten. Hér var jeg fra starten særdeles begejstret for den tilsyneladende svulstigt-småperverse undergangs-stemning, som hersker i det lille vikinge-samfund anført af en aldrende, lunefuld høvding, der er parat til at tage sine hemmeligheder med sig i graven og overlade ligene i lasten til sine undersåtter. Fascinerende grumt.

Stemningen forstærkes, da den lidende, ulykkelige trold, Grendel, ...

17/03-08Folkeheltens mørke begær
“I am the ripper, the terror, the slasher. I am the teeth in the darkness! The talons in the night! My name is strength, lust and power! I am Beowulf!” råber den mytologiske, (nu) digitaliserede helt fra det engelske, populære litteraturværk, inden han indsætter sit sidste dødelige slag, som vil jævne hans fjende fra jordens overflade. ”Beowulf” rummer af animeret, visuelt overskud, og er en næsten ligeså stor nydelse, som et stort, saftigt krus mjød, som kun vikingerne kunne lave den.

Storinstruktøren Robert Zemeckis har filmatiseret, eller nærmere sagt, animerede sagnet om den svenske kriger Beowulf. Det er blevet gjort med et ihærdigt forsøg og eksperiment på at se hvor langt computeranimationen er nået. Og den er nået langt. Rigtig langt. ”Beowulf” er visuelt et bjergtagende værk...

13/02-08Et gammelt sagn bliver bragt til live
Beowulf forgår i Danmark, og hvis man ser bort fra at filmmagerene nok aldrig har været i Danmark, ligner det faktisk ret godt et dansk landskab.

en lille by bliver hærget af monsteret grendel, og der bliver sendt bud efter beowulf som kommer og dræber monsteret. men grendel har en moder som vil tage hævn over beowulf og defor er han nødt til at begive sig ind i hendes grotte for at dræbe hende. hun lokker ham i en fælde om at hvis han skænker hende en ny søn, og giver hende det guldhorn som kongen af Danmark tidligere har besejret en drage for at skaffe, vil hun lade byen være i fred så længe hun har hornet.

man finder så ud af at kongen tidligere var gået i den selv samme fælde, og nu da Beowulf ergået i den, var han befriet.

da hendes nye søn bliver voksen, afleverer hun h...

05/02-08nej tak
god animering, dårlig handling, og slutningen?! :-(
den ene gang var en gang for meget at se den film

28/01-08Niiice!!
Såh fed, såh charmerende... så underholdende, såh spændende, såh kreativt, såh nytænkende...

SE DEN! SE DEN! SE DEN!

Jeg har nydt hvert eneste minut, med hjertet helt op i halsen!

Den får 5 stjerner af mig, fordi den lige mangler prikken over i´et, før den er helt i top!

Jeg sparer mit 6 tal til en efterfølger!

19/12-07Grimme monstre og grim animation 1
Robert Zemeckis har åbenbart fået en ny hobby: at lave sine film i computeranimation. Det gik godt nok i The Polar Express, men det mislykkes med Beowulf.

Krigeren Beowulf(Ray Winstone) rejser til Danmark, for at bekæmpe et frygtindgydende monster. Han møder dets mor(Angelina Jolie), en gudesmuk amazone, som han slår en handel af med. Hun skal lade som om, at Grendel(monstret) er død. Det siger lidt sig selv, at det er dømt til at gå galt, og selvfølgelig fatter kong Hrodgar(Anthony Hopkins) også uråd - hvilket får alvorlige konsekvenser.

Da filmen var slut, sad jeg og tænkte: ,,Hvorfor fanden lavede Zemeckis da ikke bare Beowulf som realfilm? Eller i det mindste da bare i almindelig animation, frem for den specielle motion capture metode, der er blevet brugt?" For det er en skam. ...

01/12-07Begærets bagdel 4
Når mesterinstruktøren Robert Zemeckis vælger at kaste sig over et fuldt animeret projekt, er det ikke helt uvante omgivelser, han begiver sig ind i. Tidligere stod han bag det hysterisk herlige og teknisk vidunderlige komediepletskud i den halvvejs animerede ”Who Framed Roger Rabbit?”. Og senere var Tom Hanks på overarbejde i hans fuldt computeranimerede jule-film, ”The Polar Express”.

Derfor er det naturligvis også kun med fryd udtrykket i øjnene, at man kan betragte Zemeckis overdådige, visuelle professionalisme, og hans befriende udadvendte tilgang til de storslåede myter om helte, drager og forbandede kongeriger i sit nyeste projekt, ”Beowulf”. Der er hverken sparet på bombastiske slagscener, sarkastisk, humoristiske optrin eller guddommelig forførelse og dødsdømmende begær. Det...

30/11-07Mennesker uden personlighed
Dette er et fint eventyr - forholdsvis enkel historie, men godt fortalt og med rigtig gode effekter - fx er dragen rigtig god.

Det har dog en kæmpe-svaghed som er helt umuligt at abstrahere fra. Figurerne anerkender man ikke som rigtige mennesker - det bliver en slags mennesker uden personlighed og man får derfor nogle figurer som man ikke rigtig kan leve sig ind i. Der er ingen gnist i øjnene, ansigterne er livløse og dette gør at man ikke føler med dem - Det tager simpelt hen alt glæden ved hvad der ellers er godt i eventyret.

3 stjerner kan den snige sig op på med en rigtig god vilje.Fakta

Medvirkende
Beowulf Ray Winstone
Hrothgar Anthony Hopkins
Unferth John Malkovich
Wealthow Robin Wright Penn
Wiglaf Brendan Gleeson
Grendel Crispin Glover
Ursula Alison Lohman
Grendels Mor Angelina Jolie
Hild Sharisse Baker-Bernard
Bag kameraet
Instruktion Robert Zemeckis
Produktion Steve Bing, Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis
Manuskript Neil Gaiman, Roger Avary
Fotografi Robert Presley
Klip Jeremiah O'Driscoll
Scenografi Doug Chiang
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Fantasy
Undergenre Animation
Nøgleord FBI-agent, Folkehelt
Premieredatoer
Biograf 23.11.2007
Dvd 01.04.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 43.857
Selskab Paramount Pictures, Shangri-La Entertainment, Warner Bros. Pictures, ImageMovers
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...