Fighter

Aicha har en passion - hun elsker at dyrke kung fu! Desværre synes hendes tyrkiske forældre, at hun skal bruge sin energi på at gå i gymnasiet. Men Aicha trodser dem og melder sig ind i en professionel kung fu-klub. Her møder hun Emil, som hun forelsker sig i, mens hun træner til en stor turnering. Aichas følelser viser sig imidlertid at få store konsekvenser for hende selv og hendes familie. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Drama
Instruktør Natasha Arthy
Medvirkende Semra Turan, Cyron Bjørn Melville, Nima Nabipour, Behruz Banissi
Spilletid 90 min.
Biopremiere 14.12.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Natasha Arthy

(INSTRUKTØR)
Danske Natasha Arthy debuterede som spillefilmsinstruktør med familiefilmen ’Mirakel’ (2000) om den 12-årige Dennis P’s genvordigheder. Den fik en velfortjent flot modtagelse af såvel publikum som anmeldere. ’Mirakel’ vakte desuden begejstring på en række festivaler verden over. Forinden havde Arthy lavet novellefilmen ’Fanny Farveløs’ (1997),...

Anmeldere

Politiken
"Så selv om slagudvekslingerne i længden ender med at opleves som en smule monotone, rammer Aicha uden dikkedarer i hjertekulen."

Berlingske
"Det er meget ungdommeligt, meget forfriskende og ikke at forglemme meget underholdende."

Weekendavisen
"Fighter er blevet en god ungdomsfilm, der bruger indvandreroplevelsen konstruktivt, men nægter at gøre den svær og tematisk."

Information
"Det er en sikkert gennemført som en uoriginal, men umiddelbart medrivende fortælling om en stædig og modig pige med en kampkraft, der ikke bliver ringere af hendes indestængte vrede."

Ekstra Bladet
"Så hvad enten man er til vedkommende, aktuel historie eller foretrækker tju bang, er der noget at komme efter her."

B.T.
"...fejler for alvor, fordi den på intet tidspunkt udfordrer de forhistoriske æresbegreber, Aichas familie lægger for dagen."

Cinemazone
"I Fighter bliver kampene aldrig ligegyldige fordi baghistorien er så godt skruet sammen. Vi føler med Aicha når hun kæmper for hendes ret til at træffe sine egen valg og gøre sig fri fra kulturens byrder."

Brugere

18/07-11Vellykket, dansk action/drama 1
Fighter er en, efter min mening, ret vellykket dansk action/drama, som lidt skiller sig ud fra de film, der bliver produceret i Danmark for tiden. Og disse film, som skiller sig ud, plejer som regel også at være bedre end den samme suppe af kærlighedsdramaer, mobbefilm og middelmådige genindspillinger af familiefilm fra 60'erne og 70'erne, som der bliver produceret på samlebånd i øjeblikket i Danmark.
I Fighter følger vi Aicha på 17-18 år, som er af tyrkisk familie. Hun har en stor passion for fung-fu. Men hendes familie forventer, at hun gennemfører gymnasiet, og bliver læge. De har dog med skeptisk accepteret, at hun i fritiden træner kung-fu i den lokale kung-fu skole for piger. Men da hendes lærer vil opgradere hende pga. hendes talenter, og hun kommer i en klub hvor drenge og piger...

13/11-08...
jeg synes filmen er rigtig god,
den omhandler nogle rigtig gode emner og så er kung fu bare en sej sport.
kan klart anbefale den til andre.

25/06-08Fantastisk!
Jeg forstår ikke umiddelbart de andre brugeres anmeldelser. Jeg fandt ingen kedelige eller for lange scener - tværtimod. Jeg nød filmen fra ende til anden og vil samtidig påstå - måske med undtagelse af den "obligatoriske" mesterskabskonkurrence henimod slutningen - at det er en af de bedste film lavet herhjemme. Fantastiske scener og scenografi. Glimrende skuespilspræstationer. Meget effektiv og følelsesladet underlægningsmusik. Fed lyssætning. Gedigen spændingsopbygning. Jeg kunne blive ved. Jeg var underholdt fra første til sidste scene. Tak!

25/12-07..en hurtig anmeldelse
En ok film, fede effekter & flot koreografi. MEN...jeg må indrømme at jeg havde høje forventninger til filmen og glædede mig meget til at se den. Men jeg var godt nok skuffet da det kom til stykket. Det går galt i det øjeblik hvor nogle af scenerne er lidt for lange. Efter min mening finder jeg mangel på spænding der kunne betage MIG.
Alle har hørt om begrebet ære, og ved nogenlunde hvordan det hænger sammen i mange indvandrer familier, det fik mig til at tænke på hvorfor mon den er blevet lavet og opstillet som den er? Er det blot en bekræftelse på de forskellige tanker omkring indvandrer.......?
Ps. Der savnes udfordringer der i dagens DK påføres ære/skam kodekset..

Anyways it's just my opinion!

15/12-07Wax on, wax off
Den første danske kung-fu-film nogensinde bevæger sig ad velkendte spor, blot sat i et tyrkisk indvandrermiljø. Hovedpersonen er en gymnasieelev ved navn Aicha, der brænder for at dyrke kung-fu. Men da hun melder sig ind i en klub, hvor mænd og kvinder konkurrerer på lige fod, bliver der ballade. Hendes forældre accepterer ikke den slags, og familiens tab af ansigt får store konsekvenser.

"Fighter" fungerer især på to punkter: Nemlig Semra Turans gode spil i hovedrollen og nogle fine wire-fu-scener. Historien er en meget klassisk kampsportshistorie, hvor hovedpersonen skal vokse, finde sig selv og udfordre andres billede af hende for at vinde respekt. Det kunne lige så godt have været "The Karate Kid".

Forfatter-instruktør Natasha Arthy fletter så kampsportshistorien sammen med t...

Fakta

Medvirkende
Aicha Semra Turan
Emil Cyron Bjørn Melville
Ali Nima Nabipour
Omar Behruz Banissi
Sofie Molly Blixt Egelind
Sifu Xian Gao
Melissa Nicole Warner
Fighter David Sakurai
fighter Angela Gao
Bag kameraet
Instruktion Natasha Arthy
Produktion Johnny Andersen
Manuskript Nikolaj Arcel, Natasha Arthy
Fotografi Sebastian Winterø
Klip Kasper Leick
Scenografi Peter de Neergaard
Musik Frithjof Toksvig
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Martial arts
Nøgleord Kung fu
Premieredatoer
Biograf 14.12.2007
Dvd 17.06.2008
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2007
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 28.745
Selskab Nimbus Film Productions
Biodistributør Filmfolket

Se også...