Jumper

David Rice kan teleportere sig hvorhen det skal være på et hvilket som helst tidspunkt. Det er en ret fed ting at kunne, hvis man for eksempel mangler penge, eller bare gerne vil se solnedgangen igen og igen. Så David nyder sin specielle evne og livet lige indtil han opdager, at der både findes andre som ham, og skumle skurke, der hader sådan nogle som ham og vil gøre alt for at komme ham til livs. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Doug Liman
Medvirkende Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Diane Lane, Jamie Bell
Spilletid 88 min.
Biopremiere 22.02.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"...hopper rundt mellem turistattraktioner uden på noget tidspunkt at udstråle en fornemmelse af, at man kan finde ud af, hvad der er op og ned på et kort."

Berlingske
"Visuelt og teknisk er »Jumper« flot lavet, men historien med dens mange huller om »hvorfor« og »hvordan« halter efter."

Jyllands-Posten
"...hurtigt udvikler ”Jumper” sig til et noget trættende udstyrsstykke."

Ekstra Bladet
"Når filmen ikke engang gider at tage sin egen historie alvorligt, hvorfor i alverden skulle vi andre så gøre det."

B.T.
"Det lyder som en halvdum historie og det er det også."

Cinemazone
"Jumper skriger på at blive sprunget over ved billetlugerne."

Brugere

04/01-09Hayden Christensen 1
Jeg har godt nok ikke set Jumper, men jeg synes det lyder meget god og hvis man synes at Hayden Christensen skal holde op med at lave film har man sgu ikke set Star Wars. Hayden Christensen er mega dygtigt og fortjener i hvert fald 6 stjerner for sit skuespil. (Han er jo også mega lækker)

20/03-08Hop på stedet
Jeg så "Jumper" sammen med én af mine venner, en aften hvor vi var enige om at gå ind og se en gang hjernedød underholdning - og regnede med, at "Jumper" passede fint til formålet.

Det gjorde den på sin vis også. Det med det hjernedøde var i hvert fald godt ramt, for da vi kom ud af biografen, kiggede vi på hinanden og spurgte næsten i kor: "Hvornår har du sidst set en så dårlig film?"

Præmissen i "Jumper" er helt klart rettet mod fjollet underholdning: Hovedpersonen er en teenagefyr med skidt familiebaggrund, der en dag opdager, at han kan teleportere. Det udnytter han til at røve banker og leve i sus og dus. Indtil tingene bliver mere alvorlige, da han bliver forelsket, og han næsten samtidig opdager, at der findes en hemmelig organisation, som jager 'jumpers' som ham selv. Og ...

14/03-08God og underholdende!
Tror folk herinde er gået i negativt selsving...
Meget underholdene hvis man er til Marvel underholdning. Filmens slutning lægger klart op til en 2'er så mon ikke der kommer noget baggrund og detaljer i fremtiden!

13/03-08En drengedrøm misbruges
Hvilken dreng har ikke drømt om at have en teleport? At kunne springe fra sted til sted uden at bevæge sig? At kunne tage ud i junglen, op på bjergtoppe eller træde direkte ind på stadion til VM-finalen eller Superbowl? At man ikke har lavet en film om det tidligere skyldes måske tekniske begrænsninger, men nu kom den så. Og hvilken lam og ligegyldig film. Jumper formår kun at overbevise på ganske få områder, mens helheden tabes på gulvet af Doug Liman, som tidligere har lavet den fremragende Bourne Identity.

Man får i starten af filmen en fært af, hvor befriende og berusende det at kunne teleportere sig selv måtte være. Filmens hovedperson Davey besøger nærmest alle tiltalende pletter på kloden, hugge penge, så let som vi andre klør os i r**** og bevæger sig rundt med en attitude ala...

02/03-08Spændende, men ubegrundet historie
Som udgangspunkt er historien spændende, for hvilken dreng har ikke drømt om at kunne teleportere sig? Det kan de i Jumper! Men forklaringen, hvorfor og hvordan, bliver let sprunget hen over og til trods for enkelte fede scener med flotte effekter, bliver filmen aldrig mere end en middelmådig og halvtrist actionfilm.

28/02-08Håbløst uoriginalt makværk
"Hayden Christensen leverer en pinligt dårlig præstation i filmens hovedrolle, og heller ikke den ellers tilforladelige Jamie Bell er værd at bruge tid på. End ikke Samuel L. Jackson bidrager med noget positivt...

Jumper er ganske enkelt 2008's hidtil værste skod-film! Doug Liman skuffer grumt, efter at have lavet to fremragende action-film(The Bourne Identity og Mr. & Mrs. Smith) i træk, men så stoppede legen åbenbart også. Jumper er et håbløst uoriginalt makværk, som jeg så sandelig har fortrudt, at jeg har spildt mine penge på..."

26/02-08Uden nerve..
Man kan ikke sige at jeg sad på kanten af stolen da jeg var inde og se Jumper igår.

Den kørte i et meget overkommeligt tempo på trods af potentialet i evnen til at "jumpe" som hovedpersonen har..

Hvordan de har overtalt Samuel til at deltage i det projekt er mig en gåde.

Alle birollerne var besat af elendige skuespillere, og filmen igennem kunne man ikke lade være med at ty til popcorn, sodavand og slikpose... Det forventede klimaks mod slutningen af filmen udeblev og alt i alt er det en film som går i glemmebogen så hurtigt som hovedpersonen hoppede fra London til Fiji til Egypten... Swoosh..

25/02-08Underligt uvedkommende
Røvsyg, doven og uintelligent hovedperson. Ligegyldigt, halvsløset plot og meningsløs historie. Hvad fanden sker der for så dyr en film? Vildt skuffet!

23/02-08Spring over filmen! 2
Pyha Doug Liman. Den var ikke god. Den var slet ikke god. Engang kunne Liman underholde på en kvalitativ måde, men det hører åbenbart til fortiden. Med Jumper går han mange skridt tilbage, og jeg er stadig forundret, at han overhovedet har spildt kræfter på dette latterlige koncept.

Filmen fungerer stort set ikke på et eneste punkt. Ergo er det en meget meget svag instruktion, som Liman slet ikke kan være stolt af. Det kan jeg i hvert fald ikke forstille mig.

Man har valgt unge og uprøvede skuespillere, på nær Samuel L Jackson. Ingen af dem er gode, men de har så sandelig heller ikke noget at arbejde med. Den skønne Jamie Bell ser godt ud, og det er så dét.

Actionmæssigt, som forhåbentlig er den eneste grund til man giver filmen en chance, leverer den varen fint, dog uden de ...

15/02-08Nej!
Stop med at lave film Hayden Christensen !

http://www.youtube.com/watch?v=5F22sYA67j0

Ingen forventninger til denne film!

Fakta

Medvirkende
Davey Hayden Christensen
Cox Samuel L. Jackson
Mary Rice Diane Lane
Griffin Jamie Bell
Millie Rachel Bilson
Hr. Bowker Tom Hulce
William Rice Michael Rooker
Lawrence Simmons Sean Baek
Sue Kimmell Katie Boland
Maggie Nathalie Cox
Bag kameraet
Instruktion Doug Liman
Produktion Lucas Foster, Simon Kinberg, Stacy Maes, Jay Sanders
Manuskript David S. Goyer, Jim Uhls, Simon Kinberg
Forlæg Steven Gould
Fotografi Barry Peterson
Klip Saar Klein, Dean Zimmerman, Don Zimmerman
Scenografi Oliver Scholl
Musik John Powell
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 22.02.2008
Dvd 24.06.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2008
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 80.020
Selskab New Regency Pictures, Twentieth Century-Fox Film Corporation, Created By
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...