Mumien: Drage-kejserens Grav (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor)

Selvom den onde kinesiske Dragekonge har sovet i 2000 år, er han stadig temmelig opsat på at overtage verdensherredømmet, da han vågner. Heldigvis beslutter familien O'Connell at stille sig i vejen for Dragekongens skumle planer, og så er det jo heldigt at familien af hårdtslående arkæologer efterhånden har en del erfaring med den slags. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Adventure, Komedie
Instruktør Rob Cohen
Medvirkende Maria Bello, Brendan Fraser, Jet Li, Michelle Yeoh
Spilletid 112 min.
Biopremiere 08.08.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Maria Bello

Maria Elana Bello var i 1997-sæsonen Dr. Anna Del Amico i hospitals-soap'en 'Skadestuen' (1994-). Hun fik sin første store rolle i det hæderlige junkie-drama 'Permanent Midnight' (1998), men hun det følgende år hittede sammen med Mel Gibson i hævndramaet 'Payback' (1999). Bello dyrker muay thai, en ret dødbringende form for kickboxing. Efter ...

Anmeldere

Politiken
"Filmen er med andre ord langtfra rigtigt god, men ikke desto mindre bedre end Indiana Jones. Ganske vist kan det være svært at se, hvem der skal se filmen og hvorfor?"

Berlingske
"...lystige servering af magisk hokuspokus og hæsblæsende hurlumhej."

Jyllands-Posten
"...jævnt hen charmeforladt og uvedkommende vås."

Weekendavisen
"Det går over stok og sten i to timer .... Så langt er filmen stærkt underholdende. Først i anden time tager effekterne overhånd.

Ekstra Bladet
"Selv betragtet ud fra filmens egne beskred popcornpræmisser er der tale om en ualmindelig livløs omgang..."

B.T.
"...eventyrfilmen både flot og underholdende."

Cinemazone
"Alt efter humør og ønsker til kvaliteten af den foretrukne action-underholdning lægger Mumien: dragekejserens grav sig et sted mellem 1 og 3 stjerner..."

Brugere

07/01-09Stor fan!
Jeg er en stor fan af mumien filmene. Elsker spændingen, men samtidig komedien i dem. Jeg mener helt sikkert, at både 1, 2 og 3 er værd at se. Det er normalt ikke min kop te, sådanne noget med 'overnaturlige' ting som mumier og lign. men kan ikke få nok af dem. Jeg syntes filmene er spændende og facinerende. Har allerede lysten til at se den igen :)

12/12-08Middelmådig - men samtidig den bedste i serien
Fuldstændig i tråd med sine middelmådige foregængere. Men alligevel en del mere selvbevidst om sit projekt...

De tidligere film levede for højt på sine effekter, hvilket resulterede et regulært special effects overkill. Denne treér er en del mere moderat og bruger effekter mere motiveret - selvom der er mange af dem.

Men nogen kvalificeret konkurrent til Indiana Jones bliver det dog aldrig. Det skulle da så lige være Indy's seneste eventyr). Rob Cohen bruger også mere krudt på at smadre ting, lave action og fyre one-lines af, end på at etablere sit eventyr.

Men trods alt sad jeg med en følelse af, at man faktisk har læst på lektien efter kritikken fra de to gamle Mumie-film.

(Check min filmblog: http://sekundet.blogspot.com/)

11/12-08- Lad den nu blive i graven -
Endnu en tur med Brendan Fraser på mumiejagt virker på forhånd som en trættende idé, og dette viser sig desværre at holde stik. Allerede ved film nr. 2 faldt niveauet, og det er det også denne gang, hvor det er endt med en tung(nem) og meget uelegant underholdningsfilm.

Der er ikke ret meget, der fungerer i den her film. Plottet er sløset og ikke videre gennemtænkt, actionscenerne er middelmådige, mens de stille øjeblikke falder til jorden med et brag ”takket være” en hamrende ringe optræden af Fraser i hovedrollen – den mand har godt nok været ude af gamet for længe.

Men det mest overraskende, og i sidste ende skuffende, er den visuelle side – de to forgængere levede højt på deres imponerende CGI-arbejde, men effekterne her kunne i princippet være fra den første film, og det er ba...

13/08-08Tenderende til ringe
Elsker de to første film, men 3'eren er langt fra niveauet af disse film. Det hele virker mere påtaget, der mangler "sjælen" i filmen og de går alt for meget op i at få en masse action på stor bekostning af plot og især timing og kvalitet i replikker. 3'eren er milevidt fra at være en god film.

13/08-08Det kinesiske mumieeffektfyrværkeri blev en fuser
tredje ombæring af O’Connell vs. Mummy har Stephen Sommers overladt instruktionsstolen til Rob Cohen og samtidigt har serien taget et endnu større skridt ned af kvalitetsstigen end det var tilfældet imellem den første og anden film. Mummy 3 er en tempofyldt omgang popcornsunderholdning af den slags, der ikke forlanger meget af sit publikum. I perioderne hvor actionfesten brager løs går det nogenlunde, men historien er simpelthen for tandløs, manuskriptet for slapt og skuespillet langt fra overbevisende.

Rigtige mumier kommer fra Egypten… eller måske gør de ikke for denne gang går den vilde skattejagt i 40ernes Kina, hvor yngste gren på O’Connell stammer er stærkt medvirkende til at vække en gammel kinesisk kejsermumie, som er særdeles gnaven og kun har to ting i hovedet. At blive udød...

13/08-08Gå aldrig tilbage til en fuser 2
Ak. Helt igennem uinspirerende aktiondrøn med pompøse eksplosioner og stort opsatte computer effekter, mens der hæmningsløst køres henover enhver form for troværdighed eller respekt for det foregående plot med damptromlen.

Som om det ikke var slemt nok, så er skuespillet aldeles uengageret. Rachel Weiss er et fælt afsavn her, mens Maria Bello gør alt, hvad hun kan for at kopiere hendes Evelyn i stedet for at gøre figuren hendes egen. Det ender ikke helt godt og betyder tilmed, at kemien mellem Rick og Evelyn er helt forsvundet. John Hannah har nu altid været for god en skuespiller til at spille så fjollet, som han gør som Jonathan, men gnisten er helt væk denne gang, mens han og Brendan Fraser har set på det skuespil, de blev sat overfor (eller snarere manglen på samme). og så tænkte,...

12/08-08Tåbelig, tåbelig og atter tåbelig
Skiftevis god og dårlig CGI. Gennemgående dårligt skuespil og tæerkrummende dialog. Ekstrem dårlig humor i absolut mest negative forstand. Nogenlunde historie, men med nogle af de mest latterlige regelsæt for sin egen eksistens (kan ikke afsløre dem uden at komme med spoilers).

Den ene stjerne er for den afsindigt lækre datter + nogle enkelte actionscener, som rent faktisk fungerer ganske godt.

07/08-08SUK
Den vil gerne være spændende
Den vil gerne være sjov
Den vil gerne være romantisk
Den vil gerne være action fyldt
Den er:
Langtrukken, ikke sjov og meget forudselig. Cirkeline er mere overbevisende end de computeranimerede effekter i den her film.

Fakta

Medvirkende
Evelyn Carnahan O'Connell Maria Bello
Rick O'Connell Brendan Fraser
Kejser Han Jet Li
Zijuan Michelle Yeoh
Alex O'Connell Luke Ford
Jonathan Carnahan John Hannah
Ming Guo Russell Wong
Lin Isabella Leong
General Yang Anthony Wong Chau-Sang
Eunuch Tian Liang
Bag kameraet
Instruktion Rob Cohen
Produktion Sean Daniel, Bob Ducsay, James Jacks, Stephen Sommers
Manuskript Miles Millar, Alfred Gough, Lloyd Fonvielle, Kevin Jarre
Fotografi Simon Duggan
Klip Kelly Matsumoto, Joel Negron
Scenografi Nigel Phelps
Musik Randy Edelman
Genrer og relationer
Genre Adventure, Komedie
Undergenre Monsterfilm
Nøgleord Arkæolog, Mumie, Skattejagt, Skattejæger
Relaterede film Mumien, Mumien vender tilbage, The Mummy - 3 D
Premieredatoer
Biograf 08.08.2008
Dvd 02.12.2008
Øvrige oplysninger
Land Canada, Tyskland, USA
Produktionsår 2008
Spilletid 112 min.
Link Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 67.754
Selskab Universal Pictures, Alphaville Films, Nowita Pictures, Sean Daniel Company, Sommers Company, The
Biodistributør United International Pictures

Se også...