The Wolfman

Efter mange års fravær vender adelsmanden Lawrence Talbot hjem til familiens victorianske landsted, da hans bror forsvinder sporløst. I landsbyen mener man, at en forbandelse hviler over de omkringliggende skove, hvor blodtørstige varulve siges at rumstere ved fuldmåne. Talbot begynder selv at tro på myten, efter han en nat bliver overfaldet og mærker de dyriske drifter tage over i sin egen krop. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Joe Johnston
Medvirkende Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving
Spilletid 125 min.
Biopremiere 11.02.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joe Johnston

(INSTRUKTØR)
Før sin instruktørdebut arbejdede Joseph Johnston med design og special effects på de tre første stjernekrigsfilm - og var blandt andet med til at lave det endelige design for Yoda and Boba Fett. Hans første spillefilm er som instruktør er den engagerende familiefilm 'Skat, børnene er skrumpet' (1989). Han fortsatte den effektglade stil i teg...

Anmeldere

Politiken
"...befriende gammeldags og ærlig i sin tilbagevenden til det go’e gamle gys, som man kender det fra Hollywoods guldalder."

Berlingske
"...er med andre ord helt igennem respektabelt håndværk, og hvis man aldrig har set en film om varulve før, er denne ikke den ringeste at begynde med, for den er på sin egen måde smagfuld og leverer alligevel den forventede gru."

Jyllands-Posten
"...medrivende i kraft af, at den tager sin vilde historie aldeles alvorligt, og at de fleste af skuespillerne agerer uden skygge af distance."

Information
"Man betænker sig altså ikke på at anbefale filmen til horror-genrens fans – så meget mere som den, modsat mange andre film i genren, er generelt velspillet og stærkt besat i alle roller."

Ekstra Bladet
"...hovedparten af persongalleriet fremstår unerligt overfladisk."

B.T.
"Det er en smule grinagtigt, at det er fuldmåne hver nat i 'The Wolfman', men når det er bemærket, så hyler filmen højere og mere råt end de andre ligegyldige remakes af gamle Universal-gyserfilm."

Cinemazone
"Hopkins har valgt en ligegyldig arrogance til sin rolle, som man pludselig kommer til at mistænke for at afspejle entusiasmen for selve filmen."

Brugere

13/07-10Flot men tam 1
Det er yderst sjældent at man falder over en god varulvefilm. Kan egentlig kun komme i tanke om Wolf fra 1994 med Jack Nicholson & naturligvis 'An American Werewolf from London' fra 1981. Fantastiske film! Denne gang har de ikke gjort det godt. Jo, det er da en visuelt flot og mørk film, men den er ikke just særlig spændende. Man bliver aldrig helt opslugt af filmen og den glemmes hurtigt. Jeg havde forventet mere.

26/03-10Tam affære
Lad det være sagt med det samme. Ulvemanden har i mine øjne altid været et af de svageste af Universal Studios selvopfundne monstre fra 1940'erne. Det har muligvis skræmt livet af 40'ernes jomfruelige publikum ud i skrækfilm, men i dag kan man ikke andet end grine af det. Der skal mere til end en for datiden imponerende ansigtsmake-up og lidt hår, der stikker ud af skjorteærmerne.

Nuvel, det var i 1940'erne. I 1981 så John Landis' 'An American Werewolf from London' dagens lys, og min holdning til varulvefilm blev for evigt ændret. Med fantastiske make-up-effekter af Rick Baker, en stærk selvironisk distance til emnet og en vanvittig uhyggelig start, blev filmen en mega-succes, og er efter min mening en af de bedste og mest skræmmende film i genren, om end den ikke udelukkende er ældet...

04/03-10
Af natur er jeg altid nysgerrig, når der står monstre på plakaten, men det har den konsekvens, at man også får det rigtig mange film og derved bliver lidt af en kræsenpind. Når man har set det meste, ligefra filmhistoriens måske mest gennemførte monster i Alien, over den gumpetunge favorit Godzilla (dog skal man holde sig langt fra den fæle stinker fra Hollywood), til de bizare og direkte hysterisk morsomme versioner i eksempelvis The Stuff og Reptilicus, så begynder man at danne sig et klart indtryk af, hvad en monsterfilm skal kunne, Det skal, for mit vedkommende, kunne fascinere og have et psykologisk aspekt, som rent faktisk gør filmen "troværdig". Som førnævnte Alien, der på original vis piller ved den tidsløse forstilling om liv i rummet. Vi kan reelt ikke vide, om de virkelig eksi...

26/02-10pinlig
Undrer mig over alle de positive anmeldelser. denne film er så fyldt med klicheer, at man kan sidde og gætte sig til hver eneste handling fra karaktererne. filmen efterlader intet til fantasien, hvilket er essentielt indenfor denne genre, og den grundlæggende historie er fuldkommen utroværdig, og dybt uinteressant.
Jeg tvivler på at filmanmeldere nu til dags kan deres film historie godt nok. for dette her er et himmelråbende eksempel på een stor klichee.

24/02-10Ulven kommer som i gamle dage
Benicio del Toro går i fodsporene på én af de store klassiske gyserskuespillere i denne genindspilning af Hollywoods første store varulvefilm. "The Wolf Man" kom første gang på film i 20'erne, men det er udgaven fra 1941 med Lon Chaney Jr., som huskes bedst i dag.

Den nye film følger trofast den gamle historie. Vi er i England i 1891, hvor en fortabt søn vender tilbage til sit fædrende gods for at hjælpe med at begrave sin bror. Broderen blev brutalt tilredt af et ukendt dyr, og landsbyboerne vil gerne skyde skylden på en omrejsende gruppe sigøjnerne. Men da hovedpersonen undersøger sagen nærmere, går det op for ham, at det har forbindelse til en familieforbandelse.

"The Wolfman" er victoriansk horror af den gode, gamle gotiske skole, flot afviklet i genretro stil af instruktør J...

11/02-10The Wolfman hyler mod månen (og konkurrence)
Har en stak billetter til filmen på højkant - jep, på min filmblog:
http://blog.mtv.dk/movies/2010/...fman%E2%80%9D/

Så er der klassisk horror på plakaten. Et af filmhistoriens mest ikoniske monstre er nemlig atter klar til at flå publikum fra hinanden og hyle mod månen. Det er selvfølgelig genindspilningen af "The Wolf Man" fra 1941, jeg taler om. En opdatering, som forholder sig seriøst til monstret og historien. De blodige effekter og varulven er særdeles medrivende udført og det meste af vejen fri for computergenererede svipsere.

Vi befinder os i et gråt og dystert England anno 1890. Tågebankerne ligger tungt over landskabet, mens de sorte trætoppe gennembrydes af fuldmånens blege lys. En mand flygter for sit liv, men forgæves. Var...

20/10-09Instruktøren
Det er nu altså Joe Johnston og ikke Mark Romanek der er instruktør på denne film.

Fakta

Medvirkende
Lawrence Talbot Benicio Del Toro
Sir John Talbot Anthony Hopkins
Gwen Conliffe Emily Blunt
Inspektør Aberline Hugo Weaving
Singh Art Malik
Maleva Geraldine Chaplin
Oberst Montford Nicholas Day
Dr. Lloyd Michael Cronin
Kirk David Sterne
Horatio Sam Hazeldine
Bag kameraet
Instruktion Joe Johnston
Produktion Andrew Z. Davis, Benicio Del Toro, Mary Parent, Scott Stuber, Rick Yorn
Manuskript Andrew Kevin Walker, David Self
Forlæg Curt Siodmak
Fotografi Alwin H. Kuchler
Klip Walter Murch, Mark Goldblatt
Scenografi Rick Heinrichs
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Monsterfilm, Varulvefilm
Nøgleord Gods, Varulv
Premieredatoer
Biograf 11.02.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 125 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 41.544
Selskab Universal Pictures, Stuber/Parent
Biodistributør United International Pictures

Se også...