Body of Lies

CIA-agenten Roger Ferris har opsporet en terroristleder i Jordan. For at fange skurken, søger han hjælp på den gamle CIA-ræv Ed Hoffmann. Med hjælp fra den jordanske efterretningstjeneste begynder de to agenter det ekstremt farlige job at infiltrere den snedige terrorists netværk. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Thriller
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Carice van Houten
Spilletid 132 min.
Biopremiere 28.11.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ridley Scott

(INSTRUKTØR)
Ridley Scott står for intense, spektakulære og ofte overdådige film. I 1970'erne lavede han nogle af tidens mest innovative reklamer i sit hjemland og fik sin spillefilmdebut med "Duellanterne" (1977). Resten af Scotts produktion er henlagt til USA. Han vil altid blive husket for "Alien den 8. passager" (1979) og ”Blade Runner” (1982), begge nykl...

Anmeldere

Politiken
"...en film, der bliver rullet ud med rutineret kraftudfoldelse..."

Berlingske
"...superflot underholdning baseret på en kombination af lurende paranoia og buldrende højdepunkter."

Jyllands-Posten
"En lidt distræt sag, der ikke på noget tidspunkt sætter turbo på følelserne."

Information
"Selvom filmens force klart er eftertankevækkende samtidskommentar snarere end underholdning, tør den desværre ikke lade helt hånt om konventionerne."

Ekstra Bladet
"Fungerer på overfladen men mangler substans."

B.T.
"Ridley Scott leverer igen en stor solid underholdningsfilm med masser af ramasjang..."

Cinemazone
"Locations og karakterer jongleres virtuost. Hæmningsløst går det fra action-scenarie til intelligente realpolitiske efterretningsintriger i et splitsekund."

Brugere

08/07-09Suveræn
Hold kæft hvor er Ridley Scott suveræn til at skabe sublime action og spændings film!

At han har valgt DiCaprio i den bærende rolle kan ikke være tilfældigt. Dicaprio er for mig hvor tids største skuespiller, og leverer endnu engang varen til perfektion denne gang som CIA agent i det "Arabiske helvede"

Body of lies er på een gang forrygende underholdning og hæsblæsende action men også en lige højre til USA og viser fint, hvordan Amerika selv forvandler sig til den selvsamme skurk det jager.

At filmen for mig ikke er et egentlig mesterværk skyldes egentlig mere, at Scott springer lidt let hen over slutningen, hvori der ikke skulle meget raffinament til for at få alle seks stjerner fra undertegnede!

04/06-09godt håndværk (sådan)
denne film er allerede landet i min ellers meget kræsne dvdsamling,synes nu der er lang imellemen de gode film efterhånden,og jeg ser nu det meste der kommer,men synes nu de gør det godt,samt den er troværdig,og det er nu det aller vigtigste for en god film,den fangede fra start til slut og jeg kedet mig ikke et sekundt,samt de spiller i top klasse allesammen,en skøn velspillet film der gør det den skal,nemlig underholder i højeste gear,samt er meget tankevækkende,flot flot gået,lad os håbe der kommer mere i den kvalitet,bon appitet mine damer og herrer og rigtig god fornøjelse.

24/03-09body of lies
ikke lige en film der falder i min smag de går en tand for dybt i det terror de forsøge og skabe i filmen

endnu en dårlig film da jeg synes filmen har et dårlig synspunkt på hvad terror endlig er

men bedøm selv

ikke en film jeg vil anbefale

10/02-09Crowe, DeCaprio, Scott
Teknisk ferm film med en instruktør som efter mangeårig rutine tydeligevis stadig tager sit arbejde hudløst seriøst. Scott sænker ikke paraderne, og det er værdsat. Crowe og DeCaprio er altid tilfredsstillende, uanset hvor mainstream omgivelserne bliver.

Body of Lies er ikke noget kunstnerisk peak eller nogen Oscar-kandidat. Det er en politisk positioneret actionthriller. Done! - Og så prøver den alligevel at ingrere lidt abstrakte værdier som sandhed, løgne og loyalitet. - Uden dog at medføre mere end lidt kradsen i overfladen.

Lidt mere hardcore end hvad man allers er vant til. De amerikanske agenter er usympatiske og en del mere hårdføre end man kender dem. (Ja, de torturerer og slår uskyldige ihjel). Det eneste som legalisere deres ondskab er, at fjenden er endnu ondere. En lid...

18/01-09En smule langtrukken
Den lød rigtig spændende. Men jeg må indrømme at jeg kedede mig godt nok. Jo selve historien er da ganske spændende. den har en masse budskaber, og skuespillet er også ganske udemærket. Men filmen mangler altså noget mere spænding og aktion. Denne film har brug for aktion for at fungere, men det mangler der.
Den er også noget indviklet. Man befinder sig en masse steder i verdenen, og filmens scener virker ikke altid færdige, der en ny scene kommer. Den kommer heller ikke rigtig igennemmed sine budskaber. Den vil fortælle os så meget, at filmen sempelthen ikke når at uddybe dem som den skal. Den havde måske fungeret bedre, hvis man havde valgt at såtere nogle af budskaberne fra, og uddybet de andre.

Men man må gi' Leo DiCaprio, at han er talentfuld og han ved hvad han laver. Han ram...

21/12-08Kom nu, Scott - du kan mere! 1
Ridley Scott bliver ved med at pumpe film ud og han har flere kommende projekter, som der arbejdes på. Body Of Lies er en aktuel politisk film om krisen i mellemøsten, men desværre er der absolut intet nyt om det emne, og Scott gør heller ikke ret meget for at opfriske emnerne for at gøre historien lidt mere interessant. Han følger nogle skematiske spilleregler, som i sidste ende er set så ofte i denne genre. Sideløbende får han etableret en klichefyldt kærlighedshistorie midt i det hele, som desværre får en distraherende effekt. Og til sidst står man med mange spørgsmålstegn ved dette projekt. Kære Scott er efter min vurdering faldet lidt af på den de senere år, hvor han desværre ikke formår at løfte sit ambitionsniveau, og denne film kan derfor kun betragtes som endnu en skuffelse fra ...

05/12-08Kom nu Ridley 2
Som med så mange andre af Ridley Scotts film er håndværket 100% i orden, men man bliver bare ikke engageret. Det hele er for klinisk.

30/11-08Brandfarlige punkter
Kan man forestille sig en film med Leonardo DiCaprio og Russell Crowe i hovedrollerne skulle skuffe? Nej det kan man ikke, og det er bestemt heller ikke hvad der er tilfældet her.
Crowe spiller en CIA chef (Ed Hoffman) der styrer slagets gang hjemme fra borgen. DiCaprio spiller Roger Ferris som er manden i marken der bliver flyttet rundt til forskellige steder i mellemøsten, hvor han bl.a. kommer ud for at skulle samarbejde med det jordanske efterretningsvæsen.
Alt er indtil nu ikke gået som planlagt for at finde terroristlederen Al Saleem (Alon Abutbul), som står bag en ekstremistisk muslimsk gruppe, som har udført en række velplanlagte terrorangreb. Derfor arrangere Ferris et fiktivt mål på en amerikansk base, for at få Al-Saleem til at røre på sig, men heller ikke dette går som øn...

30/11-08Fantastisk mesterværk! 1
Jeg vil rose instruktøren heeelt op til skyerne.

Jeg har længe længe IKKE set en film i biografen, som har vækket min interesse... endelig kom den!!

Filmen ryger direkte ind på min top 10 liste, med hele 6 stjerner!

Så realistisk, så autentisk, så dramatisk, psykologisk og ikke mindst politisk!

Jamen altså... jeg er stadigvæk påvirket af filmen... Så god har den været!

27/11-08Løgne i tomgang 1
Ridley Scott er i Mellemøsten for anden gang på tre år, men modsat "Kingdom of Heaven" foregår "Body of Lies" i nutiden. Filmen skildrer en CIA-agents operationer i flere lande, hvor målet er en Al-Qaeda-lignende terroristcelle.

"Body of Lies" starter som en effektiv technothriller. Hårdtpacet og hårdtpumpet med voldsomme eksplosioner og hurtig etablering af plottet. CIA's black ops-metoder beskrives ikke sympatisk, og der bliver hurtigt sået frø til filmens egentlige konflikt, som handler om hovedpersonens tro på sin egen rolle.

Men cirka halvvejs mister filmen fokus - eller i hvert fald grebet om mig som tilskuer. Selv om der stadig bliver løbet rundt efter terrorister, virker det, som om handlingen kører i tomgang. Det skyldes bl.a., at filmen zoomer ind fra den overordnede te...Fakta

Medvirkende
Roger Ferris Leonardo DiCaprio
Ed Hoffman Russell Crowe
Hani Mark Strong
Gretchen Ferris Carice van Houten
Bassam Oscar Isaac
Skip Vince Colosimo
Holiday Michael Gaston
Simon McBurney
Omar Sadiki Ali Suliman
Golshifteh Farahani
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion Donald De Line, Ridley Scott
Manuskript William Monahan
Forlæg David Ignatius
Fotografi Alexander Witt
Klip Pietro Scalia
Scenografi Arthur Max
Musik Marc Streitenfeld
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord CIA
Premieredatoer
Biograf 28.11.2008
Dvd 03.04.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 79.552
Selskab Scott Free Productions, De Line Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...