Changeling

I 1920'ernes USA forsvinder Christines søn sporløst. Efter måneder dukker en dreng op, som påstår at være hendes søn. Men selvom Christine giver ham husly, så ved hun at drengen ikke er hendes søn. I stedet fortsætter hun med at udfordre LAPD og andre autoriteters efterforskning af sagen. Og den slags gør en alenemor ikke ustraffet. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Thriller
Instruktør Clint Eastwood
Medvirkende Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Michael Kelly
Spilletid 140 min.
Biopremiere 16.01.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angelina Jolie

Den veldrejede skønhed Angelina Jolie Voight er godt på vej mod Hollywoods stjernehimmel, men talent har hun afgjort også. Den grønøjede skuespillerinde vakte berettiget opsigt i ensemblefilmen 'Playing by Heart' (1998) og indkasserede en Oscar for 'Girl, Interrupted' (1999). Hendes rolle som Lara Croft i Tomb Raider (2001), alle bumsede comp...

Anmeldere

Politiken
"Man må indrømme, at det er en knaldgod historie..."

Berlingske
"...selv om historien ikke kan slutte, som man helst ville have det, fængsler den med sin harmfulde og flot formulerede indignation."

Jyllands-Posten
"Efterhånden har Clint Eastwood et kunstnerisk format, der gør hver eneste af hans film til et kunstværk med en åndeløs uafviselighed, men her, i historien sidste tredjedel, falder hans ellers så usvigelige dramatiske tæft ud i distraktioner."

Information
"...selvom denne anmelder altså følte sig talt ned til, var han såmænd i lange stræk udmærket underholdt."

Ekstra Bladet
"...ikke banebrydende filmkunst, men en virkelig god historie fortalt med både stil og tyngde."

B.T.
"...en stærk og foruroligende film, som er formidabelt flot serveret - på ægte Eastwood'sk."

Cinemazone
"Changeling er et solidt stykke Hollywood, når det er bedst, og det er en film, som skal ses af den simple grund, at det er et stykke virkelighed. Et stykke forbløffende, men vigtig virkelighed."

Brugere

19/06-09Byttet har sin pris
Vi er i det herrens år i 1920’erne i englenes by, hvor Christine Collins (Angelina Jolie) liv på sin vis ruller deruda.’ Der er fart på feltet, for der er ikke så få gøremål der skal nås, når man er i den krævende stilling at være alenemor og have et job ved siden af. En dag beder hun sønnen Walther om at være alene hjemme, hvilket ikke bliver noget problem, før Christine kommer hjem og opdager, at Walther ikke er i huset. Walther bliver væk. En dag melder politiet langt om længe, at de har fundet hendes søn. Christine bryder ud i glædestårer lige indtil, at hun opdager at det ikke er hendes søn som politiet har taget med tilbage. Christine bliver ved med at påstå at man har taget fejl, men ingen vil tilsyneladende høre efter.

Lad det være sagt med det samme. Dette her er et mestervær...

04/06-09Bulls Eye...(sådan)
denne film rammer lige hvor den skal,den bevæger en,samt man kører op og ned af hele følse registeret,det er kvalitet mine damer og herrer,clint blir bedere og bedere,og synes nu hovederollen gør det godt,hun spiller meget stivt, ja nærmest uden føleser,men det skal hun jo gøre i denne film,jeg må sige vi sad 4 voksne mennesker og så den på storskærm (ser altid på storskærm med høj lyd i total mørke ja ligsom i biffen men bare hjemme) og vi var nu utrolig underholdt,ja virkligheden overgår nu mange gange fantasien,kan kun sige fandens GODT HÅADVÆRK,flot flot skruet sammen og en ren fornøjelse,selv om tempoet måske er for meget nede på jorden for mange,men helt klart en jeg vil anbefale,samt den helt klart er på vej i min meget kræsne dvdsamling,rigtig god fornøjelse mine damer og herrer.

27/02-09Super historie - dårligt skuespil
Super underholdende historie - men synes ikke den er lavet ud fra det potientiale den havde. Angelina Jolie spiller middelmådigt og der får man aldrig HELT følelserne med i filmen - som man burde. Også en smule forudsiglig synes jeg. En skrev den topper for tidligt - og det er rigtigt. Det sidste af filmen føles lidt langtrukken og jeg begyndte at kigge på mit ur hvert 5. minut. Ellers en god historie og en film som kunne have været "movie of the year" hvis den var blevet behandlet og spillet ordentligt.

31/01-09Blændende Angelina Jolie i film, der topper for tidligt 3
Los Angeles’ bundkorrupte og skydegale politikorps har i 1928 brug for en god sag. De har brug for at finde en dreng. Og så er det i og for sig bedøvende ligegyldigt, om det er den rigtige dreng.

Således er præmissen for den 78-årige Clint Eastwoods Changeling, nyeste bevis på pensionistens imponerende arbejdsraseri.

Drengen, politiet leder efter i den sande historie, er Christine Collins (Angelina Jolie) forsvundne søn, Walter. Drengen, politiet efter fem måneder finder, er ikke Walter – selv om både han selv og politiet forsikrer Christine om netop det. For selvfølgelig kan han være skrumpet syv centimeter, siden sidst hun så ham!

Med moralsk støtte fra præsten og stemningsoppiskeren Gustav Briegleb (en forglemmelig John Malkovich) tager Christine kampen op imod overmagten.
...

26/01-09Easwood leverer en super vare.... Det gør Jolie ikke
Jeg må give cube1987 ret i hans vurdering af filmen.

Eastwood leverer endnu engang en super film, som kunne have været en oscar sluger hvis det ikke var for Jolie.

Hendes præstation er middelmådig, hvilket gør at filmen aldrig når ind under huden på publikum. Man føler aldrig den smerte som enhver moder ville have i hendes situation, og hendes drivkraft bliver aldrig rigtig troværdig, det virker mest som om hendes handlinger skar fordi at det er hun blevet fortalt at hun skulle.

Det øvrige cast leverer varen som matcher filmen og den storhed og ærlighed.

22/01-09Ferm fortælling på ægte Hollywoodsk
Dette var én af den slags film jeg måske ikke ville gå ind og se, hvis der var andre interessante film på programmet - det var dog ikke tilfældet og jeg havde en stående aftale om at tage i biografen.

Jeg havde dog på ingen måde forventet en skuffelse, og det fik jeg heller ikke. Filmen, der som bekendt bygger på en virkelig historie, var utroligt spændende, velfortalt og teknisk smuk - intet videre nyskabende eller radikalt, men en film, der viser Hollywood fra sin bedste side.

Angelina Jolie, der spiller den fortabte moder, Christine Collins, gør en det vel egentlig okay, men jeg må indrømme, at jeg hellere havde set en anden skuespillerinde i rollen. Jolies fysiske fremtræden er ikke noget jeg forbinder med den tidsperiode filmen udspiller sig i. Her tænker jeg på det til tider...

21/01-09Fremragende!
Eastwood får det hele til at gå op i en højere enhed. En følelsesrutchetur, der skifter mellem gys, frustration, glæde og vrede. Angelina er suveræn!

19/01-09Årets bedste film...so far!
Efter min mening en fantastisk film af Eastwood. Stilren hele vejen igennem, og så tager den sig tid til at fortælle historien - uden en eneste kedelig scene.
Jolie er en fantastisk skuespiller, hvilket man indimellem glemmer midt i de kulørte ugeblades store fokus på hende og gemalen.
Dybt rørende, uden at være sentimental. Spændende, uden at være klichéfyldt. En stor filmoplevelse - og her kort inde i 2009, det foreløbige højdepunkt!

17/01-09Når systemet svigter!
Clint Eastwood har to filmpremiere i år, så man kan sige, at han har hænderne fulde. Og det er jo herligt. Vi kan godt lide at se ham i aktion. Changeling er et fint storladent drama, med elementer af en thriller. Der bydes i hvert fald på lige dele. Det er først og fremmest en fængende fortælling om en enlig mor, som forsørger sin søn, men en dag forsvinder han, og hun sætter en stor efterforskningssag i gang. Hun kommer ikke tættere på sandheden af den grund.

Filmens åbenlyse kritik er rettet imod systemet, der svigter en, når de burde beskytte en. Korruption, svindel og kvinde undertrykkelse er også noget filmen berører, men når alt kommer til alt, så er der ikke de store fornyelser eller overraskelser i fortællingen, selvom den indrømmet er fængende og spændende nok til at holde e...

15/01-09Eastwood gør det igen 4
Det er simpelt hen utroligt, at Clint Eastwood som snart 80-årig holder et så højt niveau i sine film - han skulle åbenbart lige fylde 70, før han toppede. Og "Changeling" er endda ikke et så rendyrket Eastwood-projekt som hans seneste håndfuld film. Den skulle oprindeligt have været instrueret af Ron Howard, men jeg tror kun, den er blevet bedre af at blive udført i Eastwoods stil.

"Changeling" fortæller den virkelige historie om Christine Collins, som i 1928 må have været lidt af et særsyn som en velfungerende enlig mor med lederstilling i telefonselskabet. Men da hun en dag kommer hjem fra arbejde, er hendes søn forsvundet. Det sætter selvsagt en større eftersøgning i gang, og til sidst kommer politiet så med en dreng til hende. Det er bare ikke hendes søn, og selv om myndighedern...

Fakta

Medvirkende
Christine Collins Angelina Jolie
Rev. Gustav Briegleb John Malkovich
Capt. J.J. Jones Jeffrey Donovan
Kriminalbetjent Lester Ybarra Michael Kelly
Chief James E. Davis Colm Feore
Gordon Northcott Jason Butler Harner
Carol Dexter Amy Ryan
S.S. Hahn Geoffrey Pierson
Dr. Jonathan Steele Denis O'Hare
Ben Harris Frank Wood
Bag kameraet
Instruktion Clint Eastwood
Produktion Clint Eastwood, Brian Grazer, Ron Howard, Robert Lorenz
Manuskript J. Michael Straczynski
Fotografi Tom Stern
Klip Joel Cox, Gary Roach
Scenografi James J. Murakami
Musik Clint Eastwood
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Periodefilm, Psykologisk thriller
Nøgleord Død
Premieredatoer
Biograf 16.01.2009
Dvd 26.05.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 140 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 198.366
Selskab Imagine Entertainment, Malpaso Productions, Relativity Media, DezArt Cinematic
Biodistributør United International Pictures

Se også...