Gamer

Uden at vide det er den dødsdømte Kabel blevet en af jordens største stjerner. Hver uge sidder millioner klistret til skærmen, når Kabel og hundredvis af andre fanger kæmper på liv og død i det hybervoldelige spil Slayers. Men Kabel er selvsagt ikke særlig tilfreds med sin rolle i spillet, og det beslutter han at gøre noget ved. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Mark Neveldine, Brian Taylor
Medvirkende Gerard Butler, Milo Ventimiglia, Michael C. Hall, John Leguizamo
Spilletid 95 min.
Biopremiere 11.09.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Selv smart kamerateknik, flot production design og rigtig svedig action bliver til monotoni, for det banale, dobbeltmoralske budskab er afleveret."

Berlingske
"Masser af håndholdt kamera (filmet af Neveldine på rulleskøjter), hektiske klip, æstetiske stilarter og en opfindsomhed, man efterhånden skal lede længe efter, bogstaveligt talt."

Jyllands-Posten
"...når så spillet i filmen afbrydes af nærmest surreale indslag som Castles sangnummer ”I've Got You Under My Skin”, hvor soldater går fra musicaldans til voldskoreografi, så overrumples man alligevel af den genre-nytænkning, som instruktørerne Nevaldine og Taylor ufortrødent og originalt udsætter filmen for."

Ekstra Bladet
"På alle planer en anstrengende oplevelse."

B.T.
"Sindssyg underholdning, vanvittige effekter..."

Cinemazone
"Halvdelen af tiden kan man ikke se, hvad der foregår, den anden halvdel er man ligeglad."

Brugere

28/04-13drengerøv 's film
Gamer er en rigtig action film man kan se med sine (drenge) venner. Der sker altid noget, et eller andet helt sygt.

05/07-12Anmeldelse af Gamer
Gerard Butler er en mand som er kriminel. Så han skal være en computerspilsfigur for at slippe ud af fængslet, og det er han rigtig god til. Men så er der en rigtig rig og ond mand som ikke kan lide ham, så han gør livet rigtig surt for Gerard Butler og hans familie. Men så flygter Gerard Butler i en bil som kører på hans opkast, og dræber ham den onde på en basketball-bane, og så er dagen redet.

Hele missæren bliver selvfølgelig forklaret med fagrelevante termer indenfor computer og naturvidenskab som ikke rigtig passer ind. Og alt det advancerede computerudstyr summer, blipper og blopper.

Overraskende eksperimenterende billedside kombineret med at være forudsigelig fra start til slut i plot og replikker. Dårlig.

11/11-10for kort og noget rodet 1
kort fortalt handler gamer om et fremtidssamfund hvor dødsdømte fangere kan få chancen for at komme ud af fængslet hvis de kan overleve 32 lvls i et computerspil hvor der er andre der styrer dem.

filmen er i sig selv ret god, der er godt med action, skuespillerne er rimelige og man taber aldrig rigtig tråden (kan dog ske få steder).

men når det er sagt må man sige at filmen desvære har et lidt for stort problem i hvert fald til min smag.

for i forhold til filmens historie så synes jeg den er for kort med sine 91 min. føler ikke rigtig at man får set nok af den fremtidsverden som den forgård i. og fordi at filmen kun varer 91 min så synes jeg at filmen går alt for hurtigt så man ikke rigtig når at se fremtiden ordentligt.

og jeg skrev at man ikke rigtig mister tråden men det...

31/01-10Fornærmende ringe (og konkurrence) 1
Jep, inden min anmeldelse, vil jeg da lige gøre opmærksom på, at det er sidste udkald for at vinde filmen plus Gamer-T-shirts på min filmblog. Deltag på eget ansvar her:
http://blog.mtv.dk/movies/2010/...6kker-t-shirt/

Okay, nogen gange ramler man ind i en film, der er så gennemført ringe, at man knapt kan forstå det. Gamer er en sådan film. Der er på det nærmeste ikke en eneste formildende omstændighed, der gør denne film bare tilnærmelsvis anbefalelsesværdig – og det selvom der både er blodige headshots og afrevne lemmer samt Gerard Butler og Michael C. Hall i action. Men tag ikke fejl, dette er en gudsjammerlig kedelig ørken-vandring gennem hektisk klipning, filmisk famleri og tonserdum manuskriptskrivning.

Filmen foregår i en fremtid...

02/12-09Fed film. Håbløst undervurderet!
Utroligt så meget man er efter filmen herinde :)

Den er klippet moderne og inspirerende, uden at blive helt flimmer som meget bliver nu om dage.
Der er scener hvor jeg mest kommer til at tænke på Harrison Ford i Blade Runner.

Ja der er spillet på vold, sex og lave fællesnævnere. Men der er for mig mere end det.

Der hvor jeg bliver tændt er tanken om hvor mange der sidder og lever livet gennem virtuelle platforme efterhånden.
Der er så vildt mange spilnarkomaner osv derude.
Filmen tager hele cyber virtuel realitet et skridt videre og viser meget godt den side af mennesket, der sørger for patter, vold og sprut altid forbliver i overskrifterne på Ekstrabladet.dk f.eks som mest læst.
Vi er suckers for voldelige videospil, porno på nettet osv. Ja, mange af os i hvert fald ;)
...

17/09-09Game on!
Sci-fi-action med lidt mere under overfladen end de fleste film i genren. "Gamer" foregår i en nær fremtid, hvor der er udviklet en teknik, som gør det muligt at lade computerspillere kontrollere levende mennesker i deres spil. Ét af dem er kampspillet "Slayers", hvor spillerne styrer dødsdømte fanger i kamp mod hinanden. Filmens hovedperson er spillets stjerne, en fange, der er tæt på at have overlevet 30 missioner og dermed vinde sin frihed.

Tematisk og stilmæssigt ligger "Gamer" op ad andre dystopiske sci-fi-film om ekstrem masseunderholdning, fx "Death Race" eller "Rollerball". Der er selvfølgelig skumle kræfter på spil, og helten opdager ubehagelige sandheder i sin kamp for at overleve og få sin familie tilbage. Men "Gamer" har også et meget tydeligt underliggende tema om, hvord...

16/09-09Elendighed fra start til slut
Nej, hvor er jeg dog enig med filmnørden. Jeg har sjældent kedet mig SÅ voldsomt i 1½ time. Trods de til sider flotte effekter som filmen trods alt indeholder, så kan de under ingen omstændigheder opveje det fuldstændige talentløse skuespil, det ringe manus - eller for den sags skyld den håbløse klipning af filmen. For mig minder filmen mest af alt om Bladeruner og filmen The Cell på crack. Sluteligt giver filmens slutning ingen mening og dansescenen som skal portrætere filmens skurk som sindsyg, gør det absolut ikke bedre.

Alt i alt en håbløs film.

11/09-09Filmnørden anmelder Gamer 2
Gamer handler om en fyr, der er dømt til fængsel på livstid, men som får chancen for at vinde sin frihed, i et voldeligt online-spil, hvor han bliver styret af en computerspillene nørd...

Ann Lind Andersen fra Berlingske gi'r den 4 stjerner... Henning Høegh fra B.T. gi'r den 4 stjerner... Nanna Frank Rasmussen fra Jyllandsposten gi'r den 4 stjerner... Disse anmelder-kolleger er ikke våde bag ørerne. De ved hvad de taler om og har masser af erfaring indenfor deres felt, hvilket kun kan få mig til at spørge:

HVAD FANDEN HAR I GANG I???

Det her er jo ren publikums-tortur fra start til slut! Jeg troede ikke det var muligt, men Gamer er faktisk endnu værre end Knowing og Twilight sat sammen. I min naivitet troede jeg ellers vi havde skrabet bunden for 2009's værste film for længst, m...

Fakta

Medvirkende
Kable Gerard Butler
Rick Rape Milo Ventimiglia
Ken Castle Michael C. Hall
Freek John Leguizamo
Trace Alison Lohman
Humanez Dude Aaron Yoo
Gina Parker Smith Kyra Sedgwick
Hackman Terry Crews
Simon Logan Lerman
Socialarbejder Sam Witwer
Bag kameraet
Instruktion Mark Neveldine, Brian Taylor
Produktion Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Skip Williamson, Richard S. Wright
Manuskript Mark Neveldine, Brian Taylor
Fotografi Ekkehart Pollack
Klip Peter Amundson
Scenografi Jerry Fleming
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Undergenre Psykologisk thriller
Nøgleord Computerspil
Premieredatoer
Biograf 11.09.2009
Dvd 26.01.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 16.380
Selskab Lakeshore Entertainment, Albuquerque Studios
Biodistributør MIS.Label

Se også...