The Duchess

Den unge Georgiana gifter sig med greven af Devonshire og bliver hurtigt en populær skikkelse i 1800-tallets celebre selskabsliv. Samtidig gør hun sig gældende som politisk aktivist. På hjemmefronten domineres hendes liv af en kontrolerende mand, der ikke gør noget for at skjule sin utroskab. Da hun indleder et forhold til adelsmanden Charles, erfarer hun, at der er stor forskel på mænd og kvinders rettigheder. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama
Instruktør Saul Dibb
Medvirkende Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Dominic Cooper
Spilletid 110 min.
Biopremiere 24.04.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Keira Knightley

Britiske Keira Christina Knightley spilder ikke tiden! Hun fik sin første agent som seks-årig og sin første filmrolle, da hun var ni. Som 14-årig havde hun en mindre rolle i 'Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace (1999)', men det var som Elizabeth Swann i sørøverfilmen 'Pirates of The Caribbean' (2003) at hun fik det helt store gennembrud. ...

Anmeldere

Politiken
"...en omgang velproduceret sæbeopera med Keira Knightley, hvis skuespilkunst begrænser sig til at bevæge sig kælent rundt og spidse sin trutmund, som omdrejningspunkt."

Berlingske
"...med manuskript af blandt andre danske Anders Thomas Jensen og Saul Dibbs instruktion, der undgår »The Duchess« periodefilmens potentielle pompøsitet og får fine præstationer ud af skuespillerne, stjæler plot og karakterer billedet."

Jyllands-Posten
"Det er kostume-film, når den er allerbedst, renfærdig psykologisk fordybelse og en overbevisende handling frem mod en glimrende slutning efter enhver følelses og længsels tragiske afblomstring."

Information
"Der er brugt tid og penge på at få alt til at se rigtigt ud, men uden at dvæle ved det. I stedet er fokus på personerne og historien, og ud af det kommer der en spændende filmoplevelse."

Ekstra Bladet
"...formår ikke rigtig at aktualisere sine problematikker og virker derfor noget bedaget og uvedkommende. Men flot er den unægtelig."

B.T.
"...er flot at se på og rørte mig til sidst mere i hjertet, end jeg mærkede undervejs."

Cinemazone
"...begraves i et væld af mageløse kulisser med tilhørende kostumer og pudrede parykker og ender med at føles som en indadvendt og noget støvet intellektuel tilgang til de uudholdelige pinsler og personlige ofringer Georgiana udsættes for."

Brugere

30/04-09Tvangsægteskab for adelige
Historisk drama med et pænt skud feminisme, hvor Keira Knightley spiller hertuginden af Devonshire, som i slutningen af det 18. århundrede var én af Londons førende societydamer. Hun var kendt som modeikon og spillefugl og brugte bl.a. sin position til at støtte whiggerne (det mest frisindede af datidens to store engelske partier).

Filmen koncentrerer sig dog mere om hovedpersonens privatliv. Hendes arrangerede ægteskab var ikke lykkeligt, og det endte med, at hertugen tog sin kones bedste veninde som elskerinde og også installerede hende på slottet. Men da hertuginden forelskede sig og selv indledte en affære, blev hendes mand rasende og stoppede den med trusler om at ødelægge deres liv.

Det er selvfølgelig et fint lille trekantsdrama, som effektivt udstiller datidens kvindeunde...

Fakta

Medvirkende
Georgiana, The Duchess of Devonshire Keira Knightley
Duke of Devonshire Ralph Fiennes
Lady Spencer Charlotte Rampling
Charles Grey Dominic Cooper
Bess Foster Hayley Atwell
Charles Fox Simon McBurney
Richard Brinsley Sheridan Aidan McArdle
General Grey John Shrapnel
Heaton Alistair Petrie
Dr. Neville Patrick Godfrey
Bag kameraet
Instruktion Saul Dibb
Produktion Michael Kuhn, Gabrielle Tana
Manuskript Jeffrey Hatcher, Anders Thomas Jensen, Saul Dibb
Fotografi Gyula Pados
Klip Masahiro Hirakubo
Scenografi Michael Carlin
Musik Rachel Portman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodedrama, Romance
Nøgleord Trekantsdrama
Premieredatoer
Biograf 24.04.2009
Dvd 15.09.2009
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Italien, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.821
Selskab Qwerty Films, Magnolia Mae Films
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...