Transformers: De Faldnes Hævn

Slaget om jorden er vundet og lederen af de onde Decepticoner Megatron er død. Så alt ånder tilsyneladende fred og idyl for menneskene og de gode Autobotter. Men Starscream, Decepticonernes nye leder, er på vej mod jorden for at kidnappe den unge Sam Witwicky, og til Autobotternes store frygt er Megatrons krop blevet stjålet. Nogen planlægger at genoplive den mægtige Decepticon og det må forhindres for enhver pris. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør Michael Bay
Medvirkende Megan Fox, Shia LaBeouf, Rainn Wilson, Hugo Weaving
Spilletid 147 min.
Biopremiere 24.06.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Bay

(INSTRUKTØR)
Michael Bay slog tidligere sine folder indenfor musikbranchen, hvor han har lavet videoer for blandt andre Tina Turner, Meatloaf og Lionel Richie. Også reklamefilm har haft hans interesse med spots for firmaer som Nike og Budweiser. Han har vundet flere priser indenfor de to genrer, og i 1995 blev han udnævnt til årets reklameinstruktør af Direct...

Anmeldere

Politiken
"Med fart og tempo er det jo sådan, at mere vil have mere. Selv en nærdødsoplevelse opleves her som antiklimaks, når man er på actionspeed."

Berlingske
"Logistisk er den storslået, og dens effekter er gigantiske, men den har en hjerne på størrelse med en grønært."

Jyllands-Posten
"...man skal være udstyret med en overordentlig stor portion tålmodighed, hvis man ikke skal kede sig gudsjammerligt i de to en halv time, som den varer."

B.T.
"..som filmen skrider frem i en spilletid, som er mindst en time for lang, bliver den næste eksplosion eller effekt gradvist mindre og mindre interessante end den forrige."

Cinemazone
"Det er Hollywood fra sin bedste og sin værste side: Velsmurt og klæbrig indsmurt."

Brugere

28/06-11
Selvom den 2. installation i serien aldrig rigtig når samme niveau som dens spektakulære forgænger, så fungerer den alligevel efter hensigten. den visuelle side forbedret siden siden, skuespillet forbliver i topklasse, men historien virker dog mest som fyld i Transformers universet. Der bydes ikke rigtig på nye overraskelser, hvilket trækker gevaldigt ned i karakter. Dog får vi en masse basal viden om Cybertron, og filmen ligger mest af alt op til det store klimaks som vi forhåbentligt kan nyde godt af i den tredje og sidste installation.

25/11-09Hollywood blockbuster
Ikke lige så god som 1´eren, men det er stadig fremragende, omend ikke særlig begavet underholdning.

Og så har den ligesom forgængeren, langt mere hjerte end så mange andre af hollywoods store blockbustere.

Filmen foregår i et sindsygt højt tempo hvor alt og alle virker som om de er på speed.Jeg har aldrig set noget lignende, men det virker nu ikke decideret forstyrrende på fortællingene, fordi historien stort set ikke kan være meget enklere.

Men igen..Det er vildt underholdende og det er rigtig godt lavet.

25/11-09> Stop nu Michael Bay! >
De seje transformerende robotter har atter hovedrollen, når Michael Bay ruller sin larmende sequel ud: Transformers: De Faldnes Hævn. Denne gang er der så endnu flere Transformers, eksplosioner og mere fladpandet humor på tapetet - jeg mener, come on, Bay har sgu givet en af de onde Decepticons store metalkugler, som faretruende dingler under resten af det store robotmonster. Stop det nu!

Aldrig sjovt, bare pinligt. Og på trods af vildt seje robotter og et højt tempo, ender Transformers 2 som en irriterende flad oplevelse. Rodet, pinlig og klodset. Øv.

Mere om filmen på min blog:
http://blog.mtv.dk/movies/2009/...u-michael-bay/

24/07-09

10/07-09Stillestående Transformers
Anden omgang med legetøjsrobotterne er nærmest en direkte kopi af den første. I "Revenge of the Fallen" kommer de onde Decepticons igen til Jorden, på jagt den sidste stump af den terning, som har skabt universet. Igen har den unge hovedperson nøglen til, hvor dimsen befinder sig, og igen går de gode Autobots selvfølgelig forrest i kampen.

Plottet er et fjollet, stærkt usammenhængende opkog af fantasy-myter og logik taget fra tv-morgenfladens børnetegnefilm. Jeg havde så ikke forventet mig meget andet af en Transformers-film, men i forhold til den første film er der endnu mindre sammenhæng i begivenhederne, ligesom humoren er blevet en del mere fladpandet, drevet af tåbelige karakterer blandt både mennesker og robotter.

Efter otte år med Hollywood-film, der gjorde grin med Bush-r...

04/07-09Transformers: 1
Du går ind til den her film med forventninger om aktion og ikke Titanic forhåbninger. Hvis du går ind med Titanic forhåbninger sker der selvfølgelig i bliver skuffet - de fleste filmanmeldere går med den forhåbning dog var der en ung anmelder på 21 år der gav den 5 stjener fordi han ville have aktion.

29/06-09Når Hollywood Går Amok 1
Den første Transformers-film var en fornøjerlig (omend en smule for lang) omgang blockbuster-action af bedste skuffe samtidig med, at den var loyal for kildematerialet og havde en vis distancerende ironi, som fik hele herligheden til at glide bedre ned.

Disse rosende ord må Michael Bay have opfanget, og så har han tænkt: "Hey, jeg laver det samme igen...Blot med endnu mere action fordelt over længere spilletid" og resultatet er blevet en af de mest larmende, hjerneforladte og forvirrende blockbustere, jeg endnu har ladet mine øjne hvile på.

Sam Witwicky (Shia) er blevet en voksen mand og skal på universitetet, men knap har hans mor spist den første hash-kage før de onde Decepticons endnu engang har angrebet jorden, og denne gang har de en trumf i baghånden: The Fallen. Men Optimus ...

28/06-09Okay ...
... Det lader vist til at "Transformers: De faldnes hævn" er ligeså dårlig som "Terminator Salvation" som de fleste siger.

28/06-09More action, more fun....not! 1
Skidt efterfølger hvor Bay taber det hele på gulvet. Charmen er forsvundet og actionscener er rodede. Meget skidt eksekveret og generelt for lang affære uden den effekt etteren havde.

27/06-09Filmnørden anmelder Transformers - Rise Of The Fallen 3
Michael Bay - bare navnet får klokker til at ringe hos kendere af moderne tiders sommerblockbustere. Han er manden bag Bad Boys 1 og 2, The Rock, Armageddon, Pearl Harbor og senest Transformers. Og har du set bare et par af disse FIIILM (for Bay laver så store, vilde voldsomme film, at de kun kan staves sådan), så kan du spotte en Michael Bay-film allerede inden den kommer over horisonten. Hans fortid i musikvideo-branchen har nemlig givet ham nogle ekstremt genkendelige visuelle udtryk, der går igen i samtlige af hans produktioner. Lad os gå gennem et par af dem:

1. Dwarf-vision
Forestil dig at du stiger ud af en bil, mens du kigger ud i en solnedgang. Forestil dig også, at der går en dværg rundt om dig i en cirkel og filmer dig, mens du stiger ud af bilen. Forestil dig så denne opt...Fakta

Medvirkende
Mikaela Banes Megan Fox
Sam Witwicky Shia LaBeouf
Underviser Rainn Wilson
Megatron Hugo Weaving
Kaptajn Lennox Josh Duhamel
Agent Simmons John Turturro
Oversergent Epps Tyrese Gibson
Alice Isabel Lucas
Soundwave Frank Welker
Graham Matthew Marsden
Bag kameraet
Instruktion Michael Bay
Produktion Ian Bryce, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Don Murphy
Manuskript Ehren Kruger, Roberto Orci, Alex Kurtzman
Fotografi Ben Seresin
Klip Roger Barton, Paul Rubell
Scenografi Nigel Phelps
Musik Steve Jablonsky
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Undergenre Rumfilm
Nøgleord Biler, Det ydre rum, Hævn, Robotter
Relaterede film Transformers, Transformers 3, Transformers: Age of Extinction - 2 D, Transformers: Age of Extinction - 3 D, Transformers: The Last Knight, Transformers: The Last Knight - 3 D, Bumblebee - 3 D
Premieredatoer
Biograf 24.06.2009
Dvd 06.12.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Transformers 2
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 147 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 172.187
Selskab Paramount Pictures, Di Bonaventura Pictures, DreamWorks SKG, Hasbro
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...