Drag Me to Hell

Bankrådgiveren Christine kommer i et dilemma, da en ældre, mystisk dame kommer ind i banken og beder om udsættelse på sit huslån. Skal hun følge sit hjerte og hjælpe den gamle dame - eller skal hun imponere sin chef og følge bankens regler? Christine vælger det sidste, men det skulle hun aldrig have gjort. Den gamle dame vil nemlig have hævn og nedkalder dæmonen Lamias forbandelse over Christine. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Sam Raimi
Medvirkende Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao
Spilletid 99 min.
Biopremiere 19.06.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sam Raimi

(INSTRUKTØR)
Samuel M. Raimi er mest kendt for den legesyge, over-the-top fortællestil, han lagde for dagen i sin rundtossede splattertrilogi 'Evil Dead' (1982, 1987, 1992). Med 'Darkman' (1990) trådte han ind i de større budgetters land uden at miste sit dynamiske fingeraftryk. I 1995 instruerede han Russell Crowe og Sharon Stone i westernfilmen 'De hurt...

Anmeldere

Politiken
"Det er måske ikke et filmisk mesterværk, men en stor befrielse for den gysergenre, der nægter at dø og efter nogle magre år synes at være på vej ind i befriende kreativitet."

Berlingske
"Det er afgjort underholdende, dog ikke for såkaldt sarte sjæle."

Jyllands-Posten
"De grænseoverskridende episoder, akkompagneres af skingre skrig og herlig grøn slagger, der vælter ud af munden på et lig . Det hele er så elegant forløst med twist og karakter, at man forlader biografen totalt høj på horror."

Information
"Selvom Raimi ... nok tager udgangspunkt i B-filmen, med alt hvad det indebærer af bombastiske effekter på både lyd- og billedside, forlener han med held løjerne med et vist mål af psykologisk troværdighed. Der er med andre ord sørget for noget til både øjet, kroppen og knoppen."

Ekstra Bladet
"Synderlig dyb er det måske ikke, men er man til genren, er en ny klassiker født."

B.T.
"Han [Raimi] drejer klichéerne en halv omgang og toptuner dem med teknisk og indholdsmæssig lir..."

Cinemazone
"Raimi er tilbage – og dét med en film, der i sine bedste passager tangerer Evil Dead II. Og så fås rosen næppe meget større."

Brugere

05/02-10Sikke noget bras...!!!
Det værste klichéfyldte bras jeg længe har set. 99 minutter koncentreret kedsomhed. Hverken sjov eller uhyggelig. Elendigt skuespil og en manglende afklaring. Et plot så tynd som fly kaffe.

16/01-10Raimi nostalgi
Med "Drag Me To Hell" er instruktøren Sam Raimi på ægte nostalgi i sin egen filmiske fortid. Og dog. For selv om Raimi afgjort har filmisk fortid blandt gysere, som har dannet skole, så vil denne skrækfilm hverken blive husket som gyserklassiker eller blockbusterpotentiale. Dertil er der trods alt lidt for mange klichéer, lidt for meget mainstream, og for lidt originalitet.

Det illustreres bedst ved den uundgåelige sammenligning med Raimi-film af ældre dato. Her er den helt oplagte sammenligning naturligvis "Evil Dead" filmene, især den første, idet Raimi med nr. 2 bevægende sig ind i en lidt mere syret blanding af gys og farce, som endte i ren skræk-farce i den tredje film "Army of Darkness". Modsat den første "Evil Dead" har "Drag Me to Hell" langt flottere effekter, idet "Evil Dead...

03/11-09> Kropsvæsker, sigøjnerkoner og djævelske dæmoner - ja tak >
For pokker da, hvorfor jeg ikke fik set filmen i biografen er mig en gåde.

Sam Raimi kan sgu stadig udfolde sig i de både grufulde og sorthumoriske gemakker. Sjældent har en tur til Helvede været så vild, vanvittig og voldsom - og så bliver der også plads til et par hårdkogte oneliners, som ville være den gæve Ash værdig. Så kom nu Raimi, drop edderkoppedrengen og lav noget mere horror med humor i - og tag gerne Bruce Campbell med.

Full review på min filmblog, if anyone cares;-)
http://blog.mtv.dk/movies/

22/10-09blandingsprodukt
Blandingen mellem horror og komedie, der har fået anmeldere op ad stolene af begejstring, er for mig filmens akilleshæl..Når man på den måde sætter sig mellem to stole, bliver det helt og aldesles uinteressant fra enhver tænkelig vinkel..især på det psykologiske plan.

Men jeg må sige, at hvis man holder sig inde for den her genre blir det nok ikke meget bedre end det er lavet her..Det kan man så gøre med hvad man vil, men det blir nok aldrig helt mig.

06/10-09One Hell Of A Gypsy 8
Bedst som man troede at kære Sam Raimi var ved at drukne i studiesystemet, betræder han atter de vande, der satte ham blandt nyere tids gyser-pionerer. Allerede fra introen med det gamle Universal-logo, er man ikke i tvivl om, at nu kommer der en gyser af den helt gamle skole tilsat de nyeste tekniske finurligheder.

Denne ondskabsfulde sag starter med den venlige bankansatte Christine, der nægter at give den mystiske (og ret så ucharmerende) sigøjner-kvinde Mrs. Ganush udsættelse på huslejen. Det viser sig desværre, at den gamle kvinde er lidt af en heks og hun nedkalder en frygtelig forbandelse over Christine, og nu må hun sammen med sin kæreste forsøge at finde en løsning, før hun ryger i helvede med ekspresfart.

Takket være Ivan og Sam Raimis manuskript lykkedes det at få os til...

31/08-09Wauw for en gyser
Jeg kan kun tilslutte mig alle dem som har rosende ord at sige om denne film. Det er da en rigtig go' gyser. Helt klassisk! Med gode chokeffekter og splat. Minder mig lidt om "Brain Dead" med den zombie-agtige "gamle heks"...
Især scenen hvor det unge par er inviteret til middag hos hovedrollens svigerforældre. En særdeles ulækker "Harvest cake" der serveres...It's a classic :)

02/08-09Gyselig, grinagtig ironi for alle pengene!
Drag me to hell, er en sjov ofte stemningsfuld og chokerende gyser indstrueret af Sam Raimi. Man mærker tydeligt tonerne fra Raimi`s spiderman og b-gyseren evil dead blandet sammen på en ret effektiv måde. Der er aldrig et komplet mørkt flow over filmen(Langt det meste af filmen forgår om dagen med solskin og lyse farver)som der er i film som "the grudge" men! det er lige netop fordi denne film aldrig tager sig selv alt for seriøst som førnævnte grudge gør. begge film rummer de samme klicheer men drag me to hell fungere næsten ligeså godt som komidie som den gør som gyser. Lydeffekterne og CGI er skruet helt op! (som i Spiderman filmene) og det er chok på chok på chok og det er hele tiden meget underholdene, faktisk så underholdene at man ser igennem filmens fejl. Mange af filmens karekt...

01/08-09Velkommen tilbage!
Sam Raimi's tilbagevenden til gysergenren giver pote. Der er tale om en ovenud vellykket forsøg, som både er morsom, grotesk og underholdende. PG-13 censuren hæmmer dog filmen en anelse i at folde sig helt ud a la Evil Dead, men alligevel slipper de fint fra det. Skørt plot med skøre påfund og god lydside, så er man garanteret god underholdning. Godt at se Raimi tilbage efter den fæle Spider Man 3.

Super underholdning!

29/06-09Drag me to hell... again and again!?
Først synes jeg handlingen lød sådan lidt nederen, og det sikkert bare var endnu en omgang makværk inden for gysergenren, men jeg tjekkede scope ud og så hvad folk havde skrevet, og blev overrasket - på den gode måde. derefter gik jeg ind og så traileren og besluttede mig for at tage ind at se den(i vejle, den køre ikke i Kolding) og det fortryder jeg ikke.

Det er seriøst en af de fedeste gysere jeg har set!? handlingen er for det første mega fed, og de chok man får der inde er så store at det er helt ubeskriveligt, og du får dem bare så tit, og man kan mærke at man virkelig har gjort noget ud af filmen, og ikke bare har lavet en film bare for chokkenes skyld, ligesom fx "the messengers"

Igennem hele filmen, fra start til slut, sidder man fastspændt til sin stol, lammet af spænding...

15/06-09Sam Raimi er tilbage big time
Drag me to hell er en gyser og hvilken gyser. Jeg mindes ikke at have set en gyser i snart ti år, der fik mig til at holde mig for øjnene som den her. Sam Raimi er virkelig tilbage, hvor han hører hjemme. Den her film har alt hvad en rigtig gyser behøver og man bliver mindet så meget om Evil Dead flere steder og det er kanon. Filmen er også fuld af kulsort humor. En kanon gyser.Fakta

Medvirkende
Christine Brown Alison Lohman
Clay Dalton Justin Long
Fru Ganush Lorna Raver
Rham Jas Dileep Rao
Hr. Jacks David Paymer
Shaun San Dena Adriana Barraza
Leonard Dalton Chelcie Ross
Stu Rubin Reggie Lee
Trudy Dalton Molly Cheek
Ilenka Ganush Bojana Novakovic
Bag kameraet
Instruktion Sam Raimi
Produktion Grant Curtis, Sam Raimi, Robert G. Tapert
Manuskript Sam Raimi, Ivan Raimi
Fotografi Peter Deming
Klip Bob Murawski
Scenografi Steve Saklad
Musik Christopher Young
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Forbandelse
Premieredatoer
Biograf 19.06.2009
Dvd 20.10.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 12.563
Selskab Ghost House Pictures, Mandate Pictures, Buckaroo Entertainment
Biodistributør Scanbox

Se også...