Machete

Machete er en tidligere mexicansk politimand, som efter at have været i problemer med narkokongen Torrez må påtage sig et job, som går ud på at snigmyrde den korrupte senator McLaughlin. Men det går galt. Machete finder ud af, at han er blevet snydt, og han må kæmpe med hud og hår for at overleve og samtidig få sin hævn. Til dette får han brug for hjælp af bl.a. sin bror Padre og skydeglade April. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Krimi, Thriller
Instruktør Robert Rodriguez
Medvirkende Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal
Spilletid 105 min.
Biopremiere 09.12.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert De Niro

Robert De Niro voksede op i New Yorks Little Italy og debuterede i en alder af 10 år som løven i en opsætning af "Troldmanden fra Oz". Efter at have kæmpet med småroller siden midten af tresserne fik han et mindre gennembrud i Martin Scorseses "Gaden uden nåde" (1973). Året efter fulgte "The Godfather II", og resten er historie, som man siger. ...

Anmeldere

Politiken
"...en hæmningsløst underholdende og alligevel politisk korrekt satire over det betændte emne indvandring. Og en vidunderligt smagløs servering af alle ingredienser fra de mexicanske gryder, der alle synes at smage ad helvede til i Robert Rodriguez' farverige køkken."

Berlingske
"...den muntre texanske instruktør forstørrer altid virkemidlerne i sine film så kolossalt, at man ikke generes af ubehagelig realisme, og nok er resultatet regulær kitsch, men sådan er det også tænkt."

Jyllands-Posten
"Trejo er ingen karakterskuespiller, og selv om det sådan set heller ikke er en nødvendig dyd i den filmgenre, som ”Machete” tilhører, ville det have været en anelse mere tilfredsstillende, hvis han viste, at han kan andet end at skule olmt og lægge sit onde ansigt i de rigtige (og mange) folder."

Information
"Indimellem tager man sig selv i at ønske, at 42-årige Rodriguez ville gøre sig større umage og bruge lidt mere tid på at skrive og lave sine film, men han er så forhippet på at pløkke løs, skære i stykker, sprænge i luften, at kvaliteten kommer i anden række."

Ekstra Bladet
"Desværre er ' Machete ' mere ujævn, for Rodriguez - i selskab med makkeren Ethan Maniquis - har åbenbart svært ved at fokusere på andet end actionscener."

B.T.
"...fornøjelsen er lige så stor, som handlingen - og helten - er simpel."

Cinemazone
"Det er svært at indkredse tiltrækningsværdien. Machete er en inter- og metatekstuel leg, der svælger i krop: Afhuggede lemmer, nøgne bryster og Danny Trejos asfalterede ansigt. Det burde slet ikke fungere – og gør det alt andet lige også kun for fans af B-film."

Brugere

13/04-11Danny Trejo svinger halvsløv machete
Vi var mange, der ville have mere efter at have set den vildt underholdende falske trailer for 'Machete' i forbindelse med Quentin Tarantino og Robert Rodriguez’ dobbelt-feature 'Death Proof' og 'Planet Terror'. Nu forsøger spillefilmen baseret på den eksplosive trailer så at leve op til sit 3 minutters oplæg. Desværre indfrier dette ’throwback’ til de action-fyldte grindhouse-film ikke sit potentiale til fulde. Det er dog ret cool, når den brovte Danny Trejo slagter skurke så blodet sprøjter.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...3%B8v-machete/

07/01-11Uber cool
Lige siden jeg så den geniale falske trailer på Rodriguez Grindhouse film Planet Terror til Machete har jeg ventet med stor længsel på filmen og nu kom den endelig og den skuffer ikke. Meget meget underholdende og total lang ud. Lige guf for filmfreaks

15/12-10Vellykket
Hvad fanden skal man mene om en film som 'Machete'? Den er bevidst overdrevet, kitchet og ultra voldelig for at opnå den helt bestemte stemning, som kendetegnede det utal af b-film, der blev vist i de såkaldte grindhouse-biografer i 1970'erne og 1980'ernes USA. Exploitation ud over alle grænser med blod, action og nøgne piger.

Læs hele anmeldelsen her http://www.navlefnuller.dk/anmeldelse/machete/179

09/12-10Lohans nøgenscene - fup eller fakta?
"Jeg indlægger tit nøgenscener i starten af mine film, for så tror publikum, at resten af filmen er lige så vovet!" - citat: Robert Rodriguez.

Manden bag "Machete" afslører nogle af sine bedste tricks på Bries Blog-O-Rama. Han røber også, om det er Lindsay Lohans egne bryster, man kan se i filmens meget omtalte vandfaldsscene:

http://brianiskov.blogspot.com/...z-machete.html

Læs også mit længere interview med Robert Rodriguez i Information:
http://www.information.dk/253211

25/11-10"You just fucked with the wrong Mexican"
Da Quentin Tarantino og Robert Rodriguez for tre år siden lavede deres Grindhouse-film, supplerede de dem som bekendt med en håndfuld fuptrailere. Én af dem var traileren til "Machete", som Rodriguez nu har lavet til spillefilm sammen med Ethan Maniquis - Rodriguez' normale klipper, der her er krediteret som medinstruktør.

"Machete" er selvsagt endnu en omgang kærlig grindhouse-parodi, denne gang især inspireret af 70'ernes hårdkogte selvtægts-action-exploitation-film. Hovedpersonen er en mexicansk eks-politimand, der incognito kommer til Texas, hvor han graver i den organiserede menneskesmugling og en uhellig alliance mellem amerikanske nationalister, korrupte politikere og mexicanske narkogangstere - heriblandt heltens ærkefjende, som har myrdet hans familie.

Plottet i "Machete...

Fakta

Medvirkende
Machete Danny Trejo
McLaughlin Robert De Niro
Sartana Jessica Alba
Torrez Steven Seagal
Luz Michelle Rodriguez
Booth Jeff Fahey
Padre Cheech Marin
April Lindsay Lohan
Von Don Johnson
Lejemorder Shea Whigham
Bag kameraet
Instruktion Robert Rodriguez
Produktion Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Rick Schwartz, Elizabeth Avellan, Aaron Kaufman, Iliana Nikolic
Manuskript Robert Rodriguez
Fotografi Jimmy Lindsey
Klip Rebecca Rodriguez
Scenografi Christopher Stull
Musik John Debney
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi, Thriller
Relaterede film Machete Kills
Premieredatoer
Biograf 09.12.2010
Dvd 12.04.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 9.196
Selskab Overnight Films
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony

Se også...