Paranormal Activity

Siden Katie var lille, har hun hørt mystiske lyde om natten. Også i hendes og kæresten Micahs nye hus er der noget, der rumsterer i mørket. Micah stiller et videokamera op i soveværelset for at indfange kilden til forstyrrelserne på bånd. Han tror ikke på, at en clairvoyant kan løse problemet. I stedet for provokerer han den usynlige gæst for at skaffe resultater. Det kommer han til at fortryde ... © Scope

Produktionsår 2007
Genre Gyser
Instruktør Oren Peli
Medvirkende Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong
Spilletid 99 min.
Biopremiere 04.12.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"For selv med sit primitive og ukunstlede udgangspunkt er ’Paranormal Activiy’ grundlæggende en effektiv demonstration af, hvor stærke suggestive kræfter filmmediet rummer."

Berlingske
"Det allerbedste ved den stedvis ret irriterende »Paranormal Activity« er imidlertid, at den er en triumf for begrænsningens kunst."

Jyllands-Posten
"Men bygget op bliver der, og det er en isnende fryd at følge med i, hvor hårfint Oren Peli varierer sine begrænsede muligheder og lige så diskret lægger lag på lag af gru."

Information
"...en forfriskende afdæmpet, enkel og effektiv spøgelsesfilm, der helt forsager de krasse virkemidler, som gennem de senere år har gjort grumme og blodige film som Saw og Hostel så populære."

Ekstra Bladet
"Godt tænkt og mindst lige så godt udført."

B.T.
"...man forlader biffen med os i rygraden og nerverne udenpå vinterfrakken."

Cinemazone
"Filmens styrke ligger dog i oplevelsen selv uden en omfattende præsentation og omtale, så mere skal ikke ytres her. Kun en stille opfordring til at springe med på hysteriet og skynde sig hen i sin nærmeste biograf."

Brugere

23/10-12Dæmonisk Besættelse - Fungere på Film
"'Paranormal Activity' er en gyser der for en gang skyld leger med den frygt sin tilskuer aldrig vidste frygtede, og skaber på den måde en intens film, der nok ikke vil forlade hjernen lige med det samme! En usædvanlig, men samtidigt fremragende gyser, der helt klart fortjener at få ligeså mange danskere til at hoppe i sæderne, som antallet af amerikanere!"

Læs Filmanmeldelsen, andet Fakta og se Viral Videoen:
http://filmfax-filmanmelder.blo...-activity.html

07/04-12Jeg hader gysere.. Meeeen...
Der skal RIGTIG meget til før jeg gider gå i biografen og se en gyser. Især fordi de fleste gydere er så forbandet dårligt lavet. Enten er historien dårlig, eller så er skuespillerne ekstremt ringe - eller en kombination af dette, hvilket bestemt gør at man fremover frygter gyserfilm mere end selve filmene skræmmer én!

Men Paranormal Activity er anderledes. Det er en pisse-simpel historie! Et ungt par føler der er noget i deres hus - jamen hvorfor så ikke sætte et videokamera op og se om der sker noget uhyggeligt? Og sker der så noget uhyggeligt? Oh yeah!

Det er så simpelt som noget kan være og filmens budget er ekstremt lavt - filmet med håndholdt kamera og halvdårlig opløsning men for satan det fungerer. Det er så virkelighedstro at man nærmest selv ligger og kigger rundt om af...

23/08-11uhyggelig og god, næ!
kan ikke sige så meget om denne film. kan kun sige at jeg var så skuffet over den.

05/12-10'My Paranormal Christmas'. Den uhyggeligste Julekalender nogensinde ;)
'My Paranormal Christmas'. Den uhyggeligste Julekalender nogensinde ;)

En ny og anderledes Julekalender er skudt i gang på Facebook, YouTube og Twitter.

Den hedder "My Paranormal Christmas" og er en gyser/komedie inspireret af fænomenet "Paranormal Activity".
Via Facebook, YouTube og Twitter har man mulighed for at følge med i et nyt afsnit hver dag frem til Jul.

Til konceptet hører det til at der oploades ny video når det først er blevet helt mørkt udenfor. Man skruer ned for lyset og op for lyden.

Alle ’My Paranormal Christmas’ afsnit er lavet som spoof/parodi over kendte gyser klassikere. Kort sagt en hyldest til gyser genren.

’My Paranormal Christmas’
Afsnit 1 – Alien
Afsnit 2 – Dracula
Afsnit 3 – Chucky
Afsnit 4 – Jurassic Park
Og så fortsætter den bare der...

08/05-10

21/12-09gyseren der ikke kan sammenlignes..
Da jeg tog ind at se filmen var mine forhåbninger sådan ca. 50/50.. havde hørt meget blandede anmeldelser og ville ikke holde med en af siderne.
Det var ikke fordi der var specielt mange i salen, og der var selvfølgelig to fyre som valgte at de ikke kunne holde deres kæft, ihvertfald i begyndelsen..

Det er ikke fordi jeg er en af dem der særlig let bliver skræmt af gysere, og jeg er ike mørkeræd eller noget i den stil, men jeg har en kæmpe kærlighed for gysere, og jeg elsker dem man får et ordentlig adranalin kick af.

Filmens uhygge bliver bygget stille og roligt op, først er det døren der bevæger sig, og tidspunktet er altid inden for det samme mellemrum om natten, men efterhånden bliver det voldsommere og voldsommere og man kan ikke regne med tidspunkterne.

ALDRIG har jeg sid...

12/12-09Skræmmende effektiv 1
Jeg mindes ikke sidst hvornår jeg har set en gyser eller bare en gyser der har den samme effekt som Paranormal Activity.

Jeg foreslog selv at ville se denne film sammen med nogle kammerater og afsted gik vi, totalt uden forventninger til hvad vi gik ind til.

Filmen startede og jeg opdager først her hvor realistisk det er med et håndholdt kamera at se en gyserfilm. Hollywood kunne virkelig lære meget af det her!
Men i filmen bliver det mørkt i soveværelset og kameraet filmer den første nat. Her er det døren der bevæger sig frem og tilbage. Dette er måske ikke så uhyggeligt, men man får fornemmelsen af at der er noget der. Men sådan kører det stort set igennem hele filmen, hvor man ser og hører mærkelige ting i soveværelset såsom høje lyde, skridt og skrig fra hovedpersonen.
Som sa...

12/12-09Nej, nej, nej, nej !!!
Paranormal Activity…

Jeg burde have vidst bedre… Jeg hoppede i hullet med 2012, og nu har jeg gjort det igen – 2 gange på samme måned! Ja jeg burde virkelig vide bedre… især med tanke på, at jeg jo er en erfaren biorotte med +3 film pr. måned. Dette har gjort, at jeg med årene har udviklet en ganske raffineret 6 sans – der ofte har reddet mig fra de helt store skuffelser, men her i december er den åbenbart trådt ud af kraft, og har svigtet mig noget så eftertrykkeligt! Forhåbentligt kun midlertidigt.

Tilbage til filmen… Salen var fyldt – naturligvis med unge teenagere og forelskede kærestepar, der allerede inden filmstart nærmest sad ovenpå hinanden i åbenlys ”for” skræk!????

Jeg tror jeg må have været alderspræsident med mine imponerende 37 år… Jeg havde på forhånd intet læst ...

07/12-09Uhygge på den uhyggelige måde!
"..Paranormal Activity er bestemt en gyser, men den har mere end tindens, til at få kroppen til, at ryste og at man for lyst til at trække dynen over hoved, i forhold til at få nogle gigantiske gys og chok."
Filmen fungerer helt fantastisk med "hjemmekamera", og skuespillet er på mange måder virkeligt og skræmmende! Effekterne er simple men geniale og alt i alt er filmen klart bestået.
Paranormal Activity SKAL SES, hvis man er til gyser! Og er man til den modsatte genre, så bare HOLD DIG VÆK..

04/12-09Vind paranormal uhygge...!
Nå ja, jeg har også en stak biografbilletter og et par hættebluser på højkant inde på bloggen. Du kan stadig nå at deltage. Konkurrencen slutter på mandag. Anyway... tag chancen - I dare you:-)

Deltag i den u-hyg-ge-lige konkurrence her:
http://blog.mtv.dk/movies/2009/...y-konkurrence/Fakta

Medvirkende
Katie Katie Featherston
Micah Micah Sloat
Dr. Fredrichs Mark Fredrichs
Amber Amber Armstrong
Pige på internettet Ashley Palmer
Randy McDowell
Tim Piper
Bag kameraet
Instruktion Oren Peli
Produktion Jason Blum, Oren Peli
Manuskript Oren Peli
Klip Oren Peli
Genrer og relationer
Genre Gyser
Nøgleord Dæmon, Hjemsøgt hus, Videooptagelser
Relaterede film Paranormal Activity 2, Paranormal Activity 3, Paranormal Activity 4, Paranormal Activity: The Marked Ones, Paranormal Activity: The Ghost Dimension - 3 D
Premieredatoer
Biograf 04.12.2009
Dvd 06.04.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2007
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 64.729
Selskab Blumhouse Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...