The Watcher

I erkendelse af nederlag opgiver Joel Campbell at opklare en række gamle mord og flytter til en anden by. Han når dog knapt at pakke sine flyttekasser ud, før han begynder at modtage fotos af samme seriemorders nye ofre. Og så begynder jagten igen. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Joe Charbanic
Medvirkende James Spader, Keanu Reeves, Marisa Tomei, Ernie Hudson
Spilletid 98 min.
Biopremiere 27.07.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

James Spader

I sin tidlige karriere specialiserede James Spader sig i at portrættere usympatiske yuppietyper og var for eksempel rigtig tarvelig ved Molly Ringwald i 'Pretty in Pink' (1986). Rollen som den impotente videofreak i Soderberghs 'Sex, løgn og video' (1989) gav ham et stort gennembrud, mens han som den nørdede egyptolog i 'Stargate' (1994) fik sin ...

Anmeldere

Politiken
"The Watcher er en produktion, der gerne vil være strømlinet. At det ikke lykkes er paradoksalt nok med til at gøre filmen mere interessant - på sin egen skæve måde."

Berlingske
"Det eneste overraskende ved den ellers dybt forudsigelige The Watcher er sådan set at tøseidolet Reeves denne gang optræder som en ond og fæl, men desværre noget tam morder, der bare aldrig tegnes farligt, dekadent eller pervers nok op til, at man rigtig interesserer sig for hans karakter."

Jyllands-Posten
"Filmen er holdt i en pågående, springende, kontant og eksplosiv stil, der langsomt afdækker og løser Campbells fortidsknude. Action og ikke samtaleterapi er, hvad der skal til, når raske drenge og hårde nitter har det skidt!"

Weekendavisen
"Ingen har føjet noget til genren, siden David Fincher lavede Se7en (1995), men på sine egne snævre præmisser er The Watcher en relativt sober og spændende film."

Ekstra Bladet
"Den til lejligheden fedladne Keanu Reeves gør nu heller ikke tingene bedre. Ham er speed%u2019en da for længst dampet af, og det mest dæmoniske han svinger sig op til, er at danse for sine ofre. Det gør ham ingenlunde uhyggelig, men i det mindste ser det farligt ud."

B.T.
"Filmens tydelige forbillede er ikke overraskende "Seven", men stemningen, looket og præstationerne kan man som middelmådig instruktør kun drømme om."

FilmReactor
"Den vil ikke gå over i filmhistorien som nogetsomhelst, men undertegnede kedede sig bestemt ikke undervejs. Se den for Spader og Tomeis skyld."

Cinemazone
"Der er ingen tid til fordybelse og både Campbell og Griffin ender med at blive lidt overfladiske brikker i et potentielt spændende skakspil."

Brugere

11/06-05Fuldkommen hjernedød film
Anonym
En film hvor plothullerne er på størrelse med de computergenerede flammer der afslutter dette makværk. ELENDIG klipning, Elendigt filmet, Elendigt plot, Hjernedødt dårligt \"stemningsmusik\", Ufatteligt ringe \"slowmotion\" sekvenser,
Hvis man er i stand til at slå hjernen fuldstændigt fra kan det være man kan nyde filmen som harmløs underholdning, men hvis man bare stiller det mindste krav til de film man ser, er det næsten ikke til at bære. Det er jo ikke engang sjovt. Eller er det? Jeg grinede (græmmede mig) jo næsten konstant mens jeg så den. Konklusion:
Dum dum film...
(den får kun 1 stjerne fordi 1/2 ikke er muligt)

12/02-05Stakkels Reeves!
En film med intet på hjerte! Overrasker aldrig og skuespilley er heller ikke noget at skrive hjem om! James Spader er den eneste der gør det nogenlunde, de andre er irriterende dårlige og det gælder altså også Reeves, der ellers er en flink fyr. Den mand må desværre siges at være en af de mest overvurderede skuespillere i Hollywood, selvom han ligesom Charlie Sheen, der heller ikke er nogen synderlig god skuespiller, har en vis charme!

Filmen bringer heller intet rigtig nyt til genren og det er kun de få actionscener der får én til at blive hængende! Men ikke engang actionscenerne slår til, for til sidst kommer det endelige bevis for, at denne film er lavet for et ufatteligt lavt budget: Da bygningen til sidst springer i luften er ilden, der af uransagelige grunde er lavet på computer...

05/01-05Ka vi synke dybere...
Ved ik om jeg er den eneste, men jeg forventede rimelig meget af denne film.
Ik fordi at Keanu Reeves er min yndlingsskuespiller, slet ikke. Men efter at have læst om den, håbede jeg noget a la copycat.
Men den når ik engang copycat til sokkeholderne... Faktisk rimelig kedelig uden at overraske. Morderen (Keanu Reeves) er jo ik psykopat, på den måde som filmen lægger op til. Han sprætter ik ofrene op, skalperer eller saver dem i småstykker. Han skærer halsen over på dem med en violin tråd. Jeg mener, hvad hvis tråden knækker... Det må da blive lidt dyrt i længden...

02/10-04Uoriginal
Anonym
Uoriginal og helt igennem forudsigelig film.
Fra starten kan man regne ud, hvem der bliver myrdet og hvem der overlever. Den typiske historie om en agtent der bliver forfulgt af en "bestialsk" morder.
James Spader taler så afslappet om morderen, som om det bare var hverdag for ham at blive jagtet af en sindsyg morder, så man får mest lyst til at slukke for filmen.
Keanu Reeves derimod synes jeg gør det godt, dejligt at se ham i en anden rolle.
Men jeg synes ikke man kan kalde filmen for en gyser, for den har ikke et eneste gys!

19/11-03Keanu ER overvurderet
Anonym
Øhh.....Keanu Reeves ER da en kæmpe overvurdering. Hans rolle i Matrix er da absolut ikke særlig krævende på skuespilssiden....noget lig nul! Men det betyder jo ikke, at han ikke gør det godt. Det er bare ikke overvældende. Ligesom resten af hans karriere......han er faktisk ikke en særlig dygtig skuespiller. Alligevel vil rollen som NEO jo udødliggøre ham. Men udødlighed må bare ikke forveksles med talent...

19/11-03stakkels reeves
Anonym
en film med intet på hjerte! overrasker aldrig og skuespiller er heller ikke noget at skrive hjem om. James Spader er den eneste der gør det nogenlunde, de andre er irriterende dårlige og det gælder altså også Reeves, der ellers er en flink fyr. Han må siges at være en af de mest overvurderede skuespillere nogensinde!

Filmen bringer heller intet rigtig nyt til genren og det er kun de få actionscener der får én til at blive hængende. Men ikke engang actionscenerne slår til, for til sidst kommer det endelige bevis for, at denne film er lavet for et ufatteligt lavt budget! Da bygningen til sidst springer i luften er ilden, der af uransagelige grunde er lavet på computer, noget af det tammeste nogensinde! Spring den over og hvis du allerede har set den så foreslår jeg at du glemmer den me...

08/11-03stop dansen
Anonym
Tam samlebåndsthriller, der har svært ved bare at underholde. Filmen har tydeligvis ikke kostet mange penge, men har alligevel Matrix-stjernen Kenau Reeves på rollelisten. Det er fint at se ham i en rolle, hvor han ikke bare går rundt og ser bekymret ud, men det er også den eneste gode ting der er at sige om hans præstation, som er virkelig uengageret og kedelig. Jeg håber, at jeg aldrig kommer til at se den mand danse i en film igen.

James Spader er en særpræget skuespiller. I denne film konkurrere han med den oscarvindende Marisa Tomei om at se mest indædt og sammenbidt ud. Lidt ynkelig skuespil fra dem begge. Filmen har en udmærket historie, men debutant-instrukøren får ikke nok ud af det. Den er ret uoriginal filmet og klippet, mens musikken hovedsagligt består af hård rock, som l...

28/08-02Rædselfulde Reeves
Anonym
Reeves som måske ikke kan regnes for en specielt dygtig skuespiller, giver her en særdeles rædselsfuld præstation som psykopat i yderst middelmådig thriller, som ikke har meget at byde på. Spader gør det indlevende, men også lidt irriterende og Tomei er så utroværdig som psykolog, som det kan lade sig gøre. Så ikke en film der er værd at råbe hurra for, eller spilde alt for meget tid på.

21/08-02En god søndags-film....
Anonym
Keanu Reeves spiller den iskode seriemorder, som han nok aldrig har spillet før. Han gøre det ganske udmærket. På trods af en rimelig forudsigelige historie, så synes jeg at filmen er ganske underholdende. Man ser nogle psykopatiske træk fra Reeves´s side, mens der spilles en god omgang musik.(I starten af filmen)

20/08-02herlig mandags hygge
Anonym
keanu som seriemorder. det er sjældent han spiller sådan en rolle. må have gjort ondt på diverse pigehjerter :) filmen er en intens thriller med james spader som klart bedst. det er dog også kun hans rolle manuskriptet har vist lidt interesse for. gode billeder og fede actionscener.

Fakta

Medvirkende
Joel Campbell James Spader
David Allen Griffin Keanu Reeves
Polly Marisa Tomei
Ibby Ernie Hudson
Hollis Chris Ellis
Mitch Robert Cicchini
Lisa Yvonne Niami
Diana Jenny McShane
Sharon Gina Alexander
Ellie Rebakah Louise Smith
Bag kameraet
Instruktion Joe Charbanic
Produktion Christopher Eberts, Elliott Lewitt, Jeff Rice
Manuskript David Elliot, Clay Ayers
Fotografi Michael Chapman
Klip Richard Nord
Scenografi Maria Rebman Caso, Brian Eatwell
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Premieredatoer
Biograf 27.07.2001
Dvd 03.12.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 16.673
Selskab Universal Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...