Spy Kids

En dag er Carmen og Junis forældre væk. Deres onkel Felix fortæller, at forældrene er spioner og er blevet kidnappet under en mission. Herefter bliver også onkel Felix kidnappet af den onde Floop, der er i gang med at skabe en hær af robotter. Og så må Carmen og Juni gå undercover for at rede deres forældre. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Familiefilm, Komedie
Instruktør Robert Rodriguez
Medvirkende Antonio Banderas, Alan Cumming, Carla Gugino, Teri Hatcher
Spilletid 91 min.
Biopremiere 28.09.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Antonio Banderas

Den spanske hjerteknuser José Antonio Dominguez Banderas ville oprindelig have været fodboldspiller, men heldigvis brækkede han foden som 14-årig. Han havde som ung en fornem karriere inden for spansk tv og film med roller i en række Almodovar-film. Nogle husker ham måske fra dokumentarfilmen 'In Bed with Madonna', hvor sangerinden bliver tem...

Anmeldere

Politiken
"De klassisk træk af spion- og eventyr-univers, finder sammen på en måde, der går det samlede resultat til noget mere attraktivt og fantasifuldt end summe af de enkelte dele."

Berlingske
"Det er jo særpræget, og det er også ejendommeligt, at den såkaldte familiefilm »Spy Kids« er instrueret af Robert Rodriguez. Efter værker som »Desperado« og »From Dusk till Dawn« fremtræder han nærmest som verdens mest uegnede instruktør til at lave underholdning for børn, og »Spy Kids« demonstrerer med øredøvende eftertrykkelighed, at det er han."

Jyllands-Posten
"Den indfaldsrige historie føres til dørs af en ikke mindre idérig billedside. Plakatfarver styrer scenografien, mens alverdens sjove himstregimser - heriblandt et tyggegummi med indbygget elektrochok! - og special effects hjælper børnene på deres farefulde færd ind i mørkets hjerte."

Information
"...byder på hæsblæsende forfølgelsesscener, neglebidende spænding, herligt overspil og fald-på-halen-komik..."

B.T.
"Veloplagt og opfindsom actionkomedie for familier med børn fra otte år og op. I en tid med stribevis af platte og skingre børnefilm giver Robert Rodriguez et godt bud på den perfekte familiefilm."

Weekend Nu
"Spillet er noget ujævnt og plotelementerne forudsigelige, men opfindsomheden i det farverige produktionsdesign er stor."

FilmReactor
"Robert Rodriguez skifter målgrupper og sætter miniput-James Bond i stævne i det skøre hus %u2013 med et letbenet, men farvestrålende resultat."

Brugere

12/11-07Hvorfor, Robert??
"Spy Kids er endnu et bevis på, at kun ganske få instruktører, udelukkende laver gode film i sin karierre. Hvorfor Robert Rodriguez fandt denne film nødvendig, fatter jeg ganske enkelt ikke. Heldigvis er det hverken komplet idiotisk, eller bare dårligt. Men den bliver heller aldrig god, og derfor ender filmen på tre stjerner."

09/11-05Godt med noget familie-action!
Ja, jeg var en smule forvirret, da jeg skrev nedstående anmeldelse, og glemte at logge ind, men jeg mener stadig hvad jeg skrev... men havde jeg set filmen uden familien, havde den kun fået to stjerner.

09/11-05Godt med noget familie-action!
Anonym
Spy Kids er da en udemærket famliliefilm, som desværre lider under dårlige effekter. Specielt de dér tommel-mænd er håbløst dårligt lavet, men det kan jeg leve med.

Jeg har selv kun set Spy Kids på dansk, og den danske oversættelse er, som på så mange andre, ufattelig elendig! Jeg ville ønske, at TV 2 havde sendt den på engelsk, men så var der jo ikke meget familie-underholdning tilbage i den.

Tager man den dårlige oversættelse, og de dårligt lavede tommelfinger-mænd væk, er Spy Kids en god omgang familie-action, som dog til tider, kan blive en smule kedelig.

01/06-04Rædsom film fra Rodrigez
Anonym
"Spy Kids", er i den grad en film der viser de svage sider af Rodrigez som instruktør.
Hvilket er trist når man tænker på, at han har lavet udmærkede film som "Desperado", "From Dusk Till Dawn" og "The Faculty".
Men det går ikke for godt med "Spy Kids" der først og fremmest er en familiefilm. Det er måske der svaret ligger i, at hele gik så elendigt som det nu gjorde.
Skuespillet er umådelig dårligt og de 2 børneagenter, der stort set kun råber ad hinanden, er ulidelige at høre på. (Jeg blev dog også hurtigt trætte af dem.)
Selve plottet er tyndt og lige så dybt som et afsnit af "Teletubbies".
Kun mindreårige vil finde dette makværk underholdende, og det er vel også til dem at filmen henvender sig til.
Med det sagt vil jeg råde Rodrigez til at holde sig væk fra denne genre, som ha...

18/11-03spy kids
Anonym
Juni og Carmen er to søskende der i al hemmelighed har en mor og en far der er agenter!
De ved det ikke, men en dag, da de skal i skole er der indbrud og de må derfor flygte væk i en lille robotbåd, de må nu redde deres mor og far fra den onde(gode) tvvært floop!
Det eneste der redder denne børneagentfilm fra total bundkarakter er de udemærkede effekter!
Historien er tynd, skuespillet alt for overspillet, og de danske stemmer er virkelig ringe!
Godt jeg lejede den på biblioteket så jeg ikke skulle bruge penge på den!
På en måde har jeg lyst til at se 2' eren, jeg ved ikke hvorfor måske fordi den har fået endnu dårligere anmeldelser, og så se om den er dårligere?
Jeg ved det ikke rigtigt, men jeg kanbestemt slet ikke anbefale denne film!

Fakta

Medvirkende
Gregorio Cortez Antonio Banderas
Fegan Floop Alan Cumming
Ingrid Cortez Carla Gugino
Ms Gradenko Teri Hatcher
Reporter Angela Lanza
Uncle Felix Cheech Marin
Robert Patrick
Juni Cortez Daryl Sabara
Minion Tony Shalhoub
Bag kameraet
Instruktion Robert Rodriguez
Produktion Robert Rodriguez, Elizabeth Avellan
Manuskript Robert Rodriguez
Fotografi Guillermo Navarro
Scenografi Cary White
Musik John Debney, Danny Elfman, Gavin Greenaway, Harry Gregson-Williams, Heitor Pereira
Genrer og relationer
Genre Action, Familiefilm, Komedie
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Spion
Relaterede film Spy Kids 4D
Premieredatoer
Biograf 28.09.2001
Dvd 10.04.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 11.272
Selskab Dimension Films, Troublemaker Studios
Biodistributør Buena Vista

Se også...