Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)

Kaptajn Jack Sparrow og Barbossa sætter alle sejl til for at finde den sagnomspundne Ungdommens Kilde. Det viser sig dog, at piraten Sortskæg har fået samme idé. Men eftersom hans datter er den fyrige skønhed Angelica, har Jack ikke de store indvendinger mod at slutte sig til konkurrenterne på skibet Dronning Annes Hævn. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Action, Adventure
Instruktør Rob Marshall
Medvirkende Johnny Depp, Penélope Cruz, Ian McShane, Geoffrey Rush
Spilletid 128 min.
Biopremiere 19.05.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rob Marshall

(INSTRUKTØR)
Det er få beskåret at få så fænomenal en instruktørdebut som blev Rob Marshall til del med musicalen 'Chicago' (2003). Filmen scorede seks Oscar-priser efter at være nomineret til 13, heriblandt for bedste film og bedste birolle til Catherine Zeta-Jones. Marshall havde i 1996 stor succes med en teateropsætning af 'Chicago', der for første gan...

Anmeldere

Politiken
"...holder sig reelt kun flydende takket være det bombastiske blæsevejr og de etablerede figurers karisma."

Berlingske
"...man ville være et skarn, hvis man ikke lod sig underholde af de nok voldsomme, men først og fremmest lystige løjer."

Jyllands-Posten
"Man står hjertens gerne til søs med Captain Jack igen, også selv om man aldrig ville købe en brugt båd af ham."

B.T.
"Og selvom effekterne endnu en gang er fantastiske, så er det igen den fantasifulde historie og den veloplagte dialog, der styrer skuden."

Cinemazone
"...et familievenligt eventyr, der formår den lidt svære balance at fastholde friskheden i et materiale, som vi reelt har set 3 gange før."

Brugere

23/10-12Hvad Gik Der Galt!

07/04-124 flasker rom til Pirates 4
Uden Gore Verbinski ved roret er det lidt som at sejle på lavvande. Rob Marshall gør et hæderligt forsøg men han formår ikke at sætte sejl på den højeste bølgetop.

Resultatet er en halvkedelig affære i forhold til sine forgængere der havde en del mere skumsprøjt end denne her.

For lige at gnide lidt mere saltvand i såret så er det den korteste film af dem alle hvilket måske også gør at man sidder tilbage med en følelse af at man godt kunne have brugt lidt mere tid i selskab med Hr. Sparrow..

Når det dårlige er sagt så er det en ganske underholdende film. Tonen er intakt og skuespillet i særklasse godt. Johnny Depp gør det igen igen igen fremragende og Geoffrey Rush som Kaptajn Barbossa vækker glade minder fra sine forgængere. Det er 4 små stjerner til denne 4 del i fortællinge...

05/10-11Jack Sparrow træder vande i ukendt farvand
Johnny Depp svanser atter rundt som den excentriske Jack Sparrow, når jagten på Ungdommens Kilde går ind med dette fjerde kapitel i piratsagaen. Denne gang har Jack både havfruer, zombier og tomgang lige i hælene. For selvom her vises gode takter og Sparrow er Sparrow, så undslipper piraterierne ikke dødvande.

Men selvom man kommer i godt selskab med en flok farverige karakterer og plottet med Ungdommens Kilde kilder eventyrlysten, så fornemmer man aldrig nødvendigheden af de både svulstige og eventyrlige anstrengelser. Her er ikke noget nyt under solen og den ellers flotte rejse bliver aldrig nervepirrende.

- Læs evt. resten på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...kendt-farvand/

02/06-11Jack is back
Depp er tilbage, som den fordrukne pirat Jack sparrow. er stor fan af de andre tre film, og denne leve op til de andre. man har heldigvis smidt de to andre bærende roller, altså Orlando Bloom og keira knightley ud, og Depp er nu kun den bærende.
Synes Depp er fantastisk i denne film, også Rush gøre det godt.
filmen er langt fra et mesterværk, som 1'eren var, men underholdningen er i top.

25/05-11Nå?
Den fjerde Pirates-film tager omsider konsekvensen og gør Jack Sparrow til den ubestridte hovedperson. Nu på jagt efter ungdommens kilde i konkurrence med både den gammelkendte Barbossa og den frygtede Blackbeard, hvis fyrige datter også kommer til at spille en stor rolle.

Og hvorfor vil Jack Sparrow så finde ungdommens kilde? Se, det får vi aldrig rigtig forklaret, men det er nok, fordi det er sejt og et stort eventyr. Eller noget i den stil. Plottet i "On Stranger Tides" består nemlig mestendels af adventure- og piratklicheer, der fungerer som undskyldning for at buldre af sted, uden at man rigtig bliver overrasket over noget.

Instruktør Rob Marshall moser nemlig bare derudad i en film, hvis ambitionsniveau kun synes at være at give fansene endnu en omgang af det, de elskede i ...

21/05-11Fin underholdende del
Pirates 4 er en fin underholdende del af serien. Etteren er stadigvæk den bedste. Johnny Depp er som han plejer. Gal og meget morsom. Filmen har måske en del plothuller, men hvad gør det når det går stok over sten. Lad dig bare blive underholdt :-)

17/05-11Unødvendig men underholdende
Var det ikke for Johnny Depps modige og skæve fremstilling af den mærkværdige hippie-pirat Jack Sparrow ville 'Pirates of the Caribbean-serien' næppe have opnået den succes, som den har. Det gjaldt de første tre film - som egentlig skulle have været en afsluttet trilogi - og nu også den fjerde film i serien; 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'.

I mine øjne er de to første film seriens bedste. Den første på grund af sin friskhed og den anden på grund af sine opfindsomme karakterer og evne til at toppe den første i ren underholdningsværdi. Desværre gik der 'Spider-Man 3' i den tredje del, som i modsætning til de to første film var overlæsset med underudviklede karakterer og så mange forvirrende sub-plots, at selv de mest garvede biografgængere opgav at følge med.

Læs hele a...

Fakta

Medvirkende
Jack Sparrow Johnny Depp
Angelica Penélope Cruz
Blackbeard Ian McShane
Barbossa Geoffrey Rush
Gibbs Kevin R. McNally
Syrena Astrid Berges-Frisbey
Philip Sam Claflin
Tamara Gemma Ward
Scrum Stephen Graham
Kong Georg II Richard Griffiths
Bag kameraet
Instruktion Rob Marshall
Produktion Jerry Bruckheimer
Manuskript Ted Elliott, Terry Rossio
Forlæg Tim Powers
Fotografi Dariusz Wolski
Klip David Brenner, Michael Kahn, Wyatt Smith
Scenografi John Myhre
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Nøgleord 3-D, Pirat, Sequel
Relaterede film Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse, Pirates of the Caribbean: Død mands kiste, Pirates of the Caribbean: Ved verdens ende, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - 3 D
Premieredatoer
Biograf 19.05.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 128 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 408.547 (#156)
Selskab Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...