In Time

Engang i fremtiden lykkes det at standse menneskets ældningsproces ved 25-årsalderen. Til gengæld kradser man af på sin 26 års fødselsdag, medmindre man køber, låner eller stjæler ekstra levetid. Da en rig fremmed forærer 100 af sine bonusår til den fattige Will og springer ud fra en bro, kommer Will i tidspolitiets søgelys. Hans flugt ender som en Robin Hood-agtig revolte mod systemets ulighed. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Andrew Niccol
Medvirkende Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy, Vincent Kartheiser
Spilletid 109 min.
Biopremiere 01.12.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...desværre er 'In Time' mere optaget af at forfølge sin lige lovlig renskurede tegneserieæstetik, sin action og sin glansbilledromantik end af at gå i dybden med sine gode ideer og sit potentielt farlige univers."

Berlingske
"Grundidéen er god, og parallellen til sociale uligheder i USA eller den skæve fordeling af alle jordklodens goder er til at få øje på. Desværre sætter instruktøren langsomt de gode idéer over styr ved at køre dramaet teatralsk op med kluntede replikker."

Jyllands-Posten
"På sin egensindige facon en fascinerende historie, der dog udvikler sig til en ordinær thriller med biljagter og skyderier, og hvad der ellers hører til"

Weekendavisen
"Ideen er velegnet som udgangspunkt for en novelle, men vakler ofte i større format..."

Information
"De talrige tidsrelaterede ordspil, som når en kriminel bande hedder Minutemen, er ikke alle lige inspirerede, flere dramatiske sekvenser fremstår sjuskede og adskillige replikker påpeger, hvad den tænkende tilskuer allerede har opfattet. Til gengæld gøres der effektiv brug af dystopiske Los Angeleslocations..."

B.T.
"Men trods gode intentioner, kendte skuespillere, lækre billeder, fede biler og smukke mennesker, så fanger Justin Timberlakes nye film 'In Time' aldrig rigtigt."

Cinemazone
"Heldigvis er In Time ikke blottet for spænding selvom forudsigeligheden er nær ved at tage livet af historien."

Brugere

07/05-12Sci-fi med bid i.....
Endelig en sci-fi med "bid i", med en underliggende kritik af vores nuværende samfund, hvor de få multi-rige kun kan bestå som konsekvens af en masse fattige. Justin Timberlake er som skabt til hovedrollen i en særdeles veldrejet sci-fi thriller i bedste Bonny og Clyde-stil - sådan! Derfor 5 stjerner ud af 6, da den lige mangler det sidste "touch". Flot håndværk og en historie der holder.

Desuden skal nævnes at historien jo med sin mulighed for at stjæle tid fra hinanden, netop spiller på ideen med at den stærkeste overlever,

Nedtoningen af sci-fi omgivelserne er også netop gjort for at fokusere på historien fremfor en masse overdrevet computergrafik uden reel historie - så filmen kan varmt anbefales til dem, som også vil have en solid historie med i købet.

14/12-11Absolut en mindesværdig film
In Time er en rigtig god science fiction/action film. For en gang skyld synes jeg at Justin Timberlake spiller sin rolle perfekt, selvom manden ikke er min kop te, så må jeg udtrykke min begejstring for hans hovedrolle i filmen som Will Salas. I det hele taget synes jeg at instruktøren Andrew Niccol har gjort et godt stykke arbejde med "In Time". Jeg følte mig godt underholdt og synes at handlingen i filmen var gennemført med stor succes.

09/12-11Ikke tidsspilde, men ...
Dystopisk sci-fi fra Andrew Niccol, der startede sin karriere med at skrive fine film som "Gattaca" og "The Truman Show".

Her baserer han sin historie på et rigtig spændende koncept, nemlig en fremtidsverden, hvor mennesker er kodet til at dø, når de fylder 25 år, og levetid er blevet den dominerende valuta, fordi man kan overføre den fra person til person. Hovedpersonen bor i en fattig zone, hvor man typisk vågner op om morgenen og har mindre end et døgn på kontoen, men via et tilfældigt møde får han mulighed for at komme ind i de riges verden, hvor folk har tusindvis af år til rådighed.

Setuppet i "In Time" minder om sci-fi-halvklassikere som "Logan's Run" eller "Soylent Green", men forfatter-instruktør Niccols fortælling er en mere renskåret parabel, der først og fremmest er e...

08/12-11Amatøragtig
Efter at have set traileren var jeg fuld af forhåbning. En science fiction-thriller, hvis præmis er, at penge ikke længere er valuta, men at alle mennesker er DNA-indkodet til at stoppe med at ældes ved det 25. år, og dermed med muligheden for at forblive ung for evigt. Eneste catch, fra man bliver 25 år, har man kun 1 år at leve i, medmindre man arbejder hårdt og får udbetalt flere sekunder, timer, dage, måneder eller år. Og med det twist, at verden er inddelt i tidszoner, hvor tidsfattige mennesker dør dagligt pga. manglende tid, mens rige mennesker lever i sus og dus med årtier og århundreder på kontoen.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldelse/in-time/260

24/11-11Vind billetter til 'In Time'
Man kan lige nu vinde billetter til 'In Time' på min filmblog - deltag hvis du vil her: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...time%E2%80%99/

Fakta

Medvirkende
Sylvia Weis Amanda Seyfried
Will Salas Justin Timberlake
Raymond Leon Cillian Murphy
Philippe Weis Vincent Kartheiser
Rachel Salas Olivia Wilde
Henry Hamilton Matt Bomer
Borel Johnny Galecki
Fortis Alex Pettyfer
Jaeger Collins Pennie
Kors Toby Hemingway
Bag kameraet
Instruktion Andrew Niccol
Produktion Marc Abraham, Eric Newman
Manuskript Andrew Niccol
Fotografi Roger Deakins
Klip Zach Staenberg
Scenografi Alex McDowell
Musik Craig Armstrong
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Nøgleord Dystopi, Udødelighed
Premieredatoer
Biograf 01.12.2011
Dvd 01.04.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 46.247
Selskab New Regency Pictures, Strike Entertainment
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...