The Descendants

Da hans kone, Elizabeth, havner i koma efter en bådulykke, står advokaten Matt King tilbage med ansvaret for parrets to døtre på 10 og 17 år. Samtidig presser familien ham til at sælge et stort landområde på Kauai. Og oven i det hele opdager Matt, at hans kone i længere tid har haft en affære med en gift ejendomsmægler på øen. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama, Komedie
Instruktør Alexander Payne
Medvirkende George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause
Spilletid 115 min.
Biopremiere 16.02.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

George Clooney

George Clooney var for 1990'erne, hvad Tom Selleck var for 1980'erne. Han sled sig igennem et utal af tv-serier og fik langsomt gang i filmkarrieren. I 'From Dusk to Dawn' (1996) var han den ene af de to slyngler, mens han trak i superhelte kustumet i den ellers ikke særlig heldige 'Batman og Robin' (1997). Steven Soderberghs stilige romanti...

Anmeldere

Politiken
"... på typisk Alexander Payne-manér et hverdagsdrama og en sædekomedie, der dygtigt balancerer humor og smerte."

Berlingske
"Stærk og følelsesmættet realisme blandes med veloplagt og skarp satire over det til tider så komplicerede familieliv."

Jyllands-Posten
"Clooney injicerer sin karakter med lige dele tilbageholdt værdighed og håbløs vatnisse. Men det er ikke hans fortjeneste alene, at 'The Descendants' bliver sådan en varm og elskelig film."

Weekendavisen
"Det er amerikansk realisme, når den er vittigst, ærligst og bedst."

Information
"... en følsomt kalibreret fortælling, som er skøn at være i sal med og samtidig har vedkommende smertepunkter under en overflade, som får alt det svære til at se let ud."

Ekstra Bladet
"’The Descendants’ går lige i både hjertet og lattermusklerne. Soundtracket er desuden usædvanligt godt tilpasset til stemningen og tonen i filmen."

B.T.
"En film om såkaldte 'rigtige' mennesker, så smukt realiseret, som den slags sjældent opleves. Den er morsom, rørende og livsbekræftende på sin helt egen måde."

Cinemazone
"Nærmest underspillet følger vi Clooney fra frustrationers dyb til lykkens tinder, og vi tror på ham hele vejen. Det er særdeles rørende og tankevækkende ..."

Brugere

10/07-12KIng Of America 1
Spoilers

Alexander Payne er en spøjs størrelse. Heldigvis. Ikke så minimalistisk og visuel som Sofia Coppola. Ikke så morbid som Todd Solondz og Neil La Bute. Ikke så ordrig, sjov og udleverende som Woody Allen. Og ikke så bevidst politisk ukorrekt som Terry Zwigoff. Men med en tilpas dosis af det hele. Og med en helt særlig evne til at skabe ubehagelige scener, hvor man må tage sig selv i at græde når man burde grine og grine når man burde græde. Det fine ved denne film, der er et Amerika-portræt, placeret på Hawaii, er to ting.

Først bliver vi præsenteret for et næsten endegyldigt sandt faktum: Utroskab og baggrunden herfor, nemlig klicheen om den til arbejdet viede ægtemand. Enten sluger man det råt eller også prøver man at se om det passer med hvad Payne senere viser os. Om de...

07/04-12Clooneys bedste præstation til dato
Typisk Alexander Payne film - en person der gennemgår en ændring i sit liv. Man skulle tro at man bliver træt af at se den samme ide udfolde sig på det store lærred, men nej.. Jeg bliver bestemt ikke træt når det er Alexander Payne der står bag kameraet.

The Descendants er en varm film (ironisk nok fregår den på Hawaii) til trods for den behandler et så alvorligt emne som det den gør, men Alexander Payne formår altså at bevare roen så man ikke sidder tilbage med en masse blandende føleler når rulleteksterne triller over skærmen.

George Clooney har selvfølgelig også en stor del i succesen i denne film men kendetegnet ved Paynes film er måske netop at det er skuespillerne der skal bære filmen? Både Sideways og Rundt om schmidt har tilsammen 4 oscarnomineringer alene i skuespilskateg...

15/03-12Super og overraskende
Jeg må indrømme at jeg havde forudset lidt af en tøsefilm, og havde faktisk dømt filmen en smule på forhånd, men må også sige at den fordom hurtigt kom til skamme. The Descendants er en fremragende film, også for mænd.
Man bliver lynhurtigt sat ind i, hvilken svær situation George Clooney befinder sig i, og denne situation for også hurtigt lidt ekstra krydderi. Filmen har flere sjove momenter, hvor man ikke kan andet end at trække på smilebåndet, men ellers holder historien og det gode skuespil én fanget lige til det sidste.
Bestemt en film der er værd at se!

09/03-12

29/02-12- og skal vi så ikke lige spise brød til?
Med Alexander Paynes herligt underholdende film ”Sideways” i behagelig erindring; en scenografi bestående af naturscenerier fra Hawaiis smukkeste naturområder; elegante George Clooney i hovedrollen og Golden Globe/Oscar-nomineringer en masse – så kan det ikke gå galt, vel? Jo, åbenbart – og det i den grad, desværre. For med al den hype er forventningerne også tilsvarende sat op – og der er som bekendt ikke noget mere skuffende end bristede forventninger – og det var, hvad jeg sad tilbage med, da rulleteksterne kørte over lærredet.

Var jeg da ikke blevet underholdt? Joh, såmænd – jeg havde da grinet lidt hist og pist. Og var Clooney ikke velspillende og god eye-candy i shorts og klipklappere? Joh, såmænd – han gjorde det da rigtig godt og passede også fint til karakteren. Hvorfor så sk...

26/02-12
Jeg forstår simpelthen ikke den brede enighed om, at den skal SÅ mange stjerner. Det er fin film, der balancerer flot mellem komik og tragik, men det er altså også en film, hvor hele den del, der handler om salget af grunden er halvkedelig og ikke - for mig i hvert fald - bridrager stort til portrættet af denne her mand ved en skillevej. Samtidig er jeg sindsygt irriterret over den falsk påklistret 'sjove fyr', Alexandras ven, Sid! Hvorfor skal han lige være der? Udelukkende fordi man tilsyneladende har manglet en, som kunne sige nogle sjove og dumme ting. Det bliver da i hvert fald på ingen måde retfærdiggjort i forhold til historien.

26/02-12Feelgood på den gode måde
George Clooney har en stærk, men usædvanligt uglamourøs hovedrolle som en midaldrende mand fra Hawaii, der pludselig står med eneansvaret for to døtre på 10 og 17 år, da hans kone ender i koma efter en bådulykke. Samtidig er han som forvalter af familiefonden hovedansvarlig for, hvad der skal ske med et stort naturområde på øen Kauai, som flere bygherrer gerne vil lave om til et feriecenter. Og hans bekymringer bliver ikke færre, da den ældste datter afslører, at den nu komatøse hustru var utro og havde tænkt sig at forlade ham.

"The Descendants" er baseret på en roman af hawaiianske Kaui Hart Hemmings, men er samtidig meget genkendelig som et værk af forfatter-instruktør Alexander Payne. Som Paynes forrige film, den fine "Sideways", er "The Descendants" et medrivende hverdagsdrama, d...

20/02-12Lige rundhåndede nok
Fin film, men jeg mener at anmelderne har været lige rundhåndede nok med stjernerne. Så god er den heller ikke.

Den er på ingen måde på højde med en af mine absolut personlige favoritter; Sideways, af samme instruktør, hvor både humor og hverdagsdrama går op i en højere enhed. Det savner jeg lidt i denne film.

Fakta

Medvirkende
Matt King George Clooney
Alexandra King Shailene Woodley
Scottie King Amara Miller
Sid Nick Krause
Elizabeth King Patricia Hastie
Fætter Hugh Beau Bridges
Brian Speer Matthew Lillard
Julie Speer Judy Greer
Scott Robert Forster
Kai Mary Birdsong
Dr. Johnston Milt Kogan
Bag kameraet
Instruktion Alexander Payne
Produktion Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor
Manuskript Nat Faxon, Jim Rash, Alexander Payne
Forlæg Kaui Hart Hemmings
Fotografi Phedon Papamichael
Klip Kevin Tent
Scenografi Jane Ann Stewart
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Familiekrise, Hawaii
Premieredatoer
Biograf 16.02.2012
Dvd 19.06.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 115 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Ad Hominem Enterprises
Biodistributør Twentieth Century Fox
Priser Oscar 2012, Bedste adapterede manuskript
Golden Globes 2012, Bedste drama
Golden Globes 2012, Bedste mandlige hovedrolle (drama)

Se også...