Prometheus - 3D (Prometheus)

Arkæologerne Shaw og Holloway har i hulemalerier fundet spor, der tyder på, at kimen til alt liv på Jorden skal findes i universets yderste afkroge. Sammen med andre forskere drager de ud på en ekspedition i rumskibet Prometheus, finansieret af Weyland-koncernen. Den religiøse Shaw håber at møde guder, men da skibet lander på en fremmed planet, står besætningen over for noget langt mere skræmmende ... © Scope

Produktionsår 2012
Genre Gyser, Science Fiction
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Noomi Rapace, Michael Fassbender, Idris Elba, Logan Marshall-Green
Spilletid 123 min.
Biopremiere 31.05.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ridley Scott

(INSTRUKTØR)
Ridley Scott står for intense, spektakulære og ofte overdådige film. I 1970'erne lavede han nogle af tidens mest innovative reklamer i sit hjemland og fik sin spillefilmdebut med "Duellanterne" (1977). Resten af Scotts produktion er henlagt til USA. Han vil altid blive husket for "Alien den 8. passager" (1979) og ”Blade Runner” (1982), begge nykl...

Anmeldere

Politiken
"Spændingsskruen er stram og kulisser og effekter i top. Men hvor Ridley Scott engang bar science fiction-faklen, er han nu bare et af mange små lys i mørket. En degradering, han kunne havde sparet sig selv for."

Berlingske
"...to timers neglebidende spænding og vanvittigt flotte visuelle effekter, der bliver smidt i hovedet på os i et hæsblæsende tempo. Desværre står indholdet ikke helt mål med formen."

Jyllands-Posten
"...en stilsikker, fabulerende, ferm og flot opvisning i, hvad filmbilleder kan præstere. Ikke mere!"

Information
"Ridley Scott vil for meget, og resultatet er ambitiøst og flot, men også rodet og ufokuseret..."

Ekstra Bladet
"...er bestemt ikke nogen dårlig film. Men ikke desto mindre en smule skuffende - i hvert fald hvis man går ind i mørket med samme tårnhøje forventninger som jeg."

B.T.
"...er ikke det mesterværk, den så gerne vil være. Men den ER sgu - trods mine reservationer - ret god."

Cinemazone
"...en teknisk perfekt, men også ret uafklaret og derfor delvist fejlslagen film – som i den grad åbner for en fortsættelse, som man kun kan håbe, at Scott & Co. får styr på tonefaldet i."

Brugere

10/03-16Pre Alien
Normalt er jeg ikke af få ord, men det er alligevel svært at komme igang med denne. Først det positive - jeg køber historien. Det står alle frit for at mene hvor vi stammer fra, og helt i orden - det kunne være et DNA fra en fremmed planet, selvom nogle dråber blod (og ikke en ofring måske skulle være nødvendig, men hvad ved jeg og det var da også mere dramatisk som det var). Jeg køber også at en rig mand betaler for en ekspedition for at finde kilden til evigt liv. Universet var imponerende, og hører til det flotteste der er skabt indenfor SciFi. Tomlen op for det Ridley - det kan du stadig. Skuespillerne? Castet er absolut godkendt, man kan altid mene at den ene eller den anden kunne være udskiftet - men hovedrollerne er godt fundet. Det er også umiskendeligt Ridley Scott SciFi - med e...

23/10-12En Fremragende Tur med Prometheus

11/10-12Don't touch the black goo! (Spoiler)
De not-so-friendly aliens har etableret et forward operating base på et distant solsystem. Don't touch the black goo! Dette er ingrediensen i deres WMD arsenal og ve den der indtager så meget som den mindste slurk som fyraftens-bajser.
Til at vedligholde denne base bruges super sterioid pumpede og hårdt dopede repræsenter fra vores egen Homo Sapiens linie. Tåler sammenligning med USP under Lance A.
Enhver klog alien ved, at der skal en vært til at levere et slimet afkom. Det ligger således lige til højrebenet at pode jord-lignende planeter med DNA til videre evolution. Just in case, man skulle løbe tør for friske kroppe hjemme.

13/06-12Promotions
Hvis Scott kan fastholde den aldeles vederkvægende visualisering - og dernæst samle de mange tråde op ... foruden naturligvis at gøre noget alvorligt ved personkarakteristikkerne (medmindre at der altså måtte blive eksekveret en pointe med det aldeles stereotype galleri) ... så forestiller jeg mig at denne ballade kan vise sig at være en ganske habil indledning på noget godt. Men ikke nødvendigvis noget stort.

11/06-12Prometheus. Storslået og vellykket!
Forklaringer i sci-fi øjemed, hvad angår livets store spørgsmål, falder ofte fatalt til jorden, når vi forsøger at ”finde på”. Erkendelse er blot ikke særlig teatralsk forløsende, snarere et antiklimaks. Genrens største værker er ofte af deres samtid kritiseret for at mangle den konkluderende ”skåret-ud-i-pap” forløsning, som fungerer så glimrende i klæderne af eskapistisk underholdning og kvalitetsmæssigt kan dokumenteres via rå omsætning og koncensus blandt masserne. Men sci-fi er også at introducere visioner, som udfordrer os på vore egne efterfølgende reflektioner og hvis potentiale vi sjældent erkender eller anerkender, førend vi selv indvilliger i at deltage i reflekteringsprocessen og det uden garanti for et positivt udfald.

Ridley Scott serverer for os, en formidabel kompromis...

02/06-12’Prometheus’ er et flot og svulstigt rumeventyr
Lige fra den episke åbningssekvens og videre ned i de mørke dybder indkapsles 'Prometheus' i fængslende flotte billeder. Her kan Ridley Scott sit kram. Desværre er historien ikke nær så sikkert leveret. Løjerne mister fokus og ender med for mange uforløste elementer i spil. Her forsøges ganske enkelt fortalt for meget på for kort tid.

Men 'Prometheus' er en både spektakulær og herlig ambitiøs film, der har nok pondus til at overvinde sine ujævnheder og heldigvis heller ikke er bleg for at servere lidt klam og overgearet B-films-snask. Herligt. Så pokker i at finalen forjages en smule og logikken ikke hele vejen synes at have førsteprioritet.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...ig-rumeventyr/

01/06-12Fungerer ikke 5
Ridley Scott har to skelsættende science fiction-film i bagagen, hvoraf "Alien" allerede har affødt afskillige fortsættelser, efterligninger og spin-offs og "Blade Runner" er på vej med en fortsættelse.

"Prometheus" er seneste skud på stammen og Scotts tilbagevenden til det univers han selv var med til at skabe i 1979. En prequel til begivenhederne i "Alien", hvor rumskibet Nostromo opfanger et nødsignal fra planeten LV-426, der gemmer på den frygtede xenomorph (alien).

Scott er modig, fordi han risikerer at tilsmudse sin status som manden, der lavede den i manges øjne bedste film i franchisen. Et originalt sci-fi og horror mesterværk, der gjorde Scott til en A-liste instruktør og som beviste, at man med de rette kreative kræfter og et ordentligt budget kunne gøre et b-filmplot t...

31/05-12I Rummet Kan Ingen Høre Dig Gabe 17
Ventetiden har været stor - nærmest ulidelig - siden det blev offentliggjort at Ridley Scott ville vende tilbage til den genre, som han i sin tid revolutionerede - nemlig sci-fi genren med film som 'Alien' og 'Blade Runner', som begge er udnævnt (og med rette) til mesterværker. Nu vender Scott så tilbage til Alien-universet, dog i en stand-alone historie, som mere handler om udvikling - alles udvikling.

Lad det være sagt med det samme: Prometheus er en utrolig flot film. Naturbillederne, CGI, modeller, kulisser. Alt er simpelthen i top og kunne ikke skabe en bedre ramme omkring en isende sci-fi historie. Den første scene er da også episk, og er måske et lille nik til Kubrick's 2001.

Det er først og fremmest på manuskriptet at filmen fejler. Filmen holder sig, modsat Alien, ikke t...

Fakta

Medvirkende
Elizabeth Shaw Noomi Rapace
David Michael Fassbender
Kaptajn Janek Idris Elba
Holloway Logan Marshall-Green
Meredith Vickers Charlize Theron
Peter Weyland Guy Pearce
Milburn Rafe Spall
Fifield Sean Harris
Ravel Benedict Wong
Ford Kate Dickie
Shaws far Patrick Wilson
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion David Giler, Walter Hill, Ridley Scott, Tony Scott
Manuskript Damon Lindelof, Jon Spaihts
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Pietro Scalia
Scenografi Arthur Max
Musik Marc Streitenfeld
Genrer og relationer
Genre Gyser, Science Fiction
Nøgleord 3-D, Rumrejse, Rumvæsen
Relaterede film Alien - den 8. passager
Premieredatoer
Biograf 31.05.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Scott Free Productions, Brandywine Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...